Малко след настъпването на есента бихме искали да споделим с вас възможно най -много здравни съвети. Има много причини да се преместим тази година. Но тук са двата най -важни: От една страна, есента и зимата са сезоните, в които много по -често страдаме от настинки и грип. През 2020 г. ще имаме и коронавирус сред нас. Дали ще го получим и как ще го преодолеем, зависи от общото ни здравословно състояние. Боуен терапията се бори с възникващите и хронични здравословни проблеми по почти магически начин. Тестовете, които са лесни за извършване, могат да идентифицират основната причина за един или повече симптоми. Това се основава на десетилетия опит и изследвания! В следващите редове бихме искали да ви информираме за това и да ви подкрепим със съвети за намиране на подходящ терапевт, ако е необходимо.

Много леките движения носят завладяващи резултати в контекста на метода на Боуен

bowen therapy Лека работа по гърба

Подход на терапията Боуен

Нашето тяло има естествената способност да върне собствените си функции в баланс. Според Том Боуен, изобретател на тази терапия, стимулирането на способността на организма да се лекува е единственият наистина ефективен метод за постигане на стабилно здраве.

Причината за това е, че всяко тяло е индивидуално и следователно всеки човек се нуждае от различен подход към лечението.

Bowen Therpie е признат по целия свят за своята ефективност

техники на bowen терапия за bowen терапия

Том Боуен

Методът Боуен е кръстен на своя изобретател. Това е терапевтът Том Боуен, роден в Улвърхамптън, Англия през 1916 г. Той беше лекар и имаше голям интерес към алтернативните лечебни техники. Съпругата му беше хронично болна. Поне в началото това беше основната му мотивация за непрекъснатото по -нататъшно развитие на лечебните му методи. В крайна сметка в резултат на усилията му се появява Боуен терапията, която продължава да помага на много хора с различни проблеми по света и до днес.

Дълбоката релаксация е това, което според Том Боуен ни лекува и поддържа здрави

боуен терапия страхотна мускулна релаксация

Краткосрочни и дългосрочни цели на Боуен терапията

Напрежението или запушванията на различни места в тялото ни са основната причина за нашите здравословни проблеми. Веднага щом разтворите това, започва регенерацията на всички органи и системи.Оптималният баланс в тялото и здравословният начин на живот също са различни за всеки. Това е основният подход на метода Боуен. По време на Боуен сесия човек се опитва да намери конкретния корен или корените на един или повече симптоми. В дългосрочен план искате да облекчите напрежението и да направите пациента по -здрав и здрав.

Терапевтите на Боуен имат широки познания за човешкото тяло

съвети за здравословни проблеми Боуен терапия

Какво се случва по време на посещение при Боуен терапевт?

След като пациентът докладва симптомите си, започват така наречените тестове. Алтернативният практикуващ упражнява лек натиск върху определени мускули или части от тялото, които съответстват на съответните различни части или органи на тялото. В зависимост от това колко силно или слабо реагирате на него, откривате къде точно се крие проблемът. Това често води до най -изненадващи резултати. Например травмата в областта на челюстта често е отговорна за напрежението, което може да се усети другаде – например в долната част на гърба, в краката и дори в глезените. След диагностицирането някои ключови точки по тялото се масажират много кратко и леко. Това са предимно началото или върховете на мускулите. Следователно източникът на травмата се третира старателно в самия край с подходяща техника на Боуен.

Ефективността на метода се забелязва чрез моментни реакции на тялото. Понякога това може да бъде лека болка или друго усещане за дразнене. Те винаги са сигурен знак, че нещо се е променило в тялото! Това означава следното: Терапевтът открива проблемната зона и се активират механизмите за самолечение.

Депресията също може да бъде повлияна много положително благодарение на освобождаването на напрежението 

съвети за здраве - идеи за терапия с Боуен

Кой може да се лекува по метода на Боуен??

Почти всички симптоми и заболявания могат да бъдат лекувани с Боуен техниката. Единственото важно нещо е как комбинирате това с други лечебни методи. След посещение при терапевта, тялото се нуждае от около седмица, за да задейства механизмите за заздравяване. Прекъснатата употреба на друга терапия, като например масаж, може да забави този процес или дори да го обърне. Така наречената криза на изцеление все още може да настъпи в рамките на първата седмица. Понякога типичните симптоми на вашия проблем могат да се засилят. Възможни са и други симптоми, като гадене, които са причинени от процеса на детоксикация. Запази спокойствие!

Един до три пъти е достатъчно с добър терапевт, ако нямате сериозни проблеми 

лечебна терапия с лек натиск

Намерете правилния терапевт

Правилният терапевт на Боуен е просто този, който ще ви помогне бързо. Повечето хора трябва да се подобрят много след една или две терапии и само след това се нуждаят от профилактично лечение. Само много тежко болните се нуждаят от повече. Но какво, ако при вас не е така? Тогава или сте попаднали на лош терапевт или на неподходящ за вас терапевт, или тази терапия не работи за вас. Възможно е да имате нужда от друг холистичен подход. Както вече казахме, всеки е индивидуален. Добрият лекар по Боуен може да посочи добри алтернативи. Личната симпатия между пациента и практикуващия също е от основно значение. Доказано е, че в този случай тялото „разбира“ много по -добре „сигналите“, дадени му от техниката на Боуен.

Деца от 12 години могат да се лекуват независимо 

различни здравни техники bowen терапия

Комбинирайте с други методи!

Наистина добрите терапевти на Боуен имат отлични познания за други лечебни техники и обща медицина. В крайна сметка Том Боуен сам беше обучен лекар! В рамките на Боуен терапията има техники, с които можете предварително да проверите дали определена друга терапия, независимо дали е класическа медицинска или алтернативна, би била подходяща за вас.

Пожелаваме ви здрав и приятен есенно-зимен сезон!

Намерете терапевт, на когото интуитивно имате доверие 

различни методи за терапия на бауна

Хроничните главоболия също се лекуват ефективно с Боуен техниката 

прекрасни идеи за здравна терапия с кост