Ако по някаква причина искаме да свалим няколко излишни килограма, винаги предпочитаме да го направим възможно най -скоро. Повечето хора просто нямат търпението да се придържат към ограничителен хранителен план, който продължава месеци. Една диета също винаги получава бонус точки, ако не съдържа екзотични, скъпи, съмнителни или трудни за намиране храни. Поради тези причини посветихме днешната статия на широко използваната и популярна диета с ябълков оцет. Тяхната слава може да се проследи до книгата на 1950 г. за народна медицина на Д. С. Джарвис.

Всъщност ябълковият оцет се произвежда от времената преди Фараон и се използва за различни цели за насърчаване на здравето. В древна Гърция Хипократ е предписвал еликсир, направен от вода, оцет и мед като лек за рани, респираторни заболявания и болки в гърлото. Римските легионери го използвали, за да утолят жаждата си, вярвайки, че им дава изключителни сили. Дори самата Клеопатра е била известна с това, че е използвала ябълков оцет като част от известната си рутина за разкрасяване. Днес много от ползите за здравето на ябълковия оцет са известни и доказани. В следващите няколко реда ще разберете как можете сами да се възползвате от диетата с ябълков оцет.

Ябълковият оцет се използва в кулинарията и медицината повече от 10 000 години

Диета с ябълков оцет - колко здравословно е наистина Цялата информация за тенденцията с оцетна храна за здравословно отслабване

Какво съдържа ябълковият оцет и как се прави??

Съставките в ябълковия оцет са очевидни на пръв поглед – ябълките, разбира се. За да превърнат плодовете в оцет, те трябва да преминат през двуетапен процес на ферментация. Първо, ябълките се смилат и се комбинират с мая, за да се превърнат естествените захари, които съдържат, в алкохол.

След това се добавят специални бактерии, които ферментират алкохола и го превръщат в оцетна киселина. Традиционно приготвянето на ябълков оцет отнема около месец. Днес производителите ускоряват този процес и намаляват времето за производство до няколко дни.

И накрая, готовият ябълков оцет се състои от около 5-6% оцетна киселина. Още по -важни обаче са останалите съставки, които са останали от ябълките от една страна и са създадени от ферментационните процеси от друга. Това са ябълчена киселина, витамини А, С, Е и В, цинк, желязо, калий, силиций, незаменими мастни киселини, сяра, калций, бета-каротин, рутин, натрий, фосфор, мед и желязо.

Ябълковият оцет съдържа редица здравословни съставки

Диета с ябълков оцет - Колко здравословна е? Цялата информация за тенденцията на оцетна храна за домашен органичен оцет

Домашният оцет е още по -здравословен и не съдържа вредни добавки

Диета с ябълков оцет - Колко здравословно е наистина Цялата информация за тенденцията за приготвяне на домашен оцет в чаша с оцет

Какви са ползите от диетата с ябълков оцет?

Диетата с ябълков оцет не е просто по -лесен, по -евтин и по -бърз начин за сваляне на килограми. Ябълковият оцет също има мощни антибактериални и антиоксидантни свойства, които носят големи ползи за здравето. Ето някои от тях:

  • Ябълковият оцет регулира рН на организма и неутрализира киселините, които се създават при консумация на определени храни.
  • Той има невероятни пречистващи и детоксикиращи свойства, които премахват натрупаните токсини от тялото и стимулират храносмилателния процес.
  • Подобрява кръвообращението, контролира нивата на триглицеридите и холестерола и регулира кръвното налягане. Редовната консумация на ябълков оцет повишава “добрия” HDL холестерол и в същото време намалява “лошия” LDL холестерол.
  • Ензимите в ябълковия оцет ускоряват метаболизма ви и помагат на тялото да изгаря мазнините по -бързо.
  • Органичните киселини, съдържащи се в оцета, гарантират a Усещане за ситост, предотвратява преяждането.
  • Ябълковият оцет е много нискокалоричен продукт – има само 3 калории в една супена лъжица ябълков оцет и почти няма въглехидрати.
  • Малко след поглъщането ябълковият оцет значително намалява нивата на кръвната захар и инсулина.
  • Той се бори с бактериите, които са отговорни за хранително отравяне, включително E. Coli и салмонела, както и някои вируси.

Ябълковият оцет има изненадващ брой здравословни свойства и приложения

Диета с ябълков оцет - Колко здравословна е? Цялата информация за тенденцията в храненето с оцет Използвайте ябълки от градината

Една лъжица ябълков оцет на ден държи лекаря далеч

Диета с ябълков оцет - колко е здравословна Цялата информация за тенденцията коктейл с оцетна храна здравословен вкусен тънък

Как да приложим диетата с ябълков оцет в ежедневието?

Първата ви задача, преди да започнете диетата, е да намерите естествен, непастьоризиран, нефилтриран ябълков оцет. Най -доброто, което трябва да направите, е да се научите на него да се подготвите у дома или просто купете такъв от магазина за здравословни храни. Домашният ябълков оцет е приятно ароматен, леко сладък и по -малко кисел от обичайните от супермаркета. Ако имате собствено ябълково дърво в градината, това е чудесен начин да рециклирате остатъчни или леко набръчкани ябълки.

Пийте 1-2 супени лъжици оцет и половин чаена лъжичка мед, разтворени в чаша топла вода, три пъти на ден, за предпочитане преди хранене. Разбира се, вегетарианците могат да заменят меда с друг естествен подсладител според предпочитанията си. Важно е да се консумира само оцет в разредена форма, в противен случай той може да изгори устата и гърлото ви и да атакува зъбния емайл.

Можете също да разтворите ябълков оцет в чай ​​или плодов сок

Диета с ябълков оцет - доколко е здравословна Цялата информация за тенденцията на храната с оцет коктейл от ябълков оцет здравословен

С трапезна вода, прясна мента и малко джинджифил имате вкусен коктейл, който укрепва имунитета

Диета с ябълков оцет - колко здравословна е цялата информация за коктейла с тенденция към храната с оцет с Коледа

В комбинация с балансирана диета и редовни упражнения можете да отслабнете средно 2-5 кг за 10 дни с диетата с ябълков оцет. Имайте предвид, че резултатите могат да варират значително в зависимост от начина ви на живот и състоянието на тялото.

Както при всяка диета, препоръчваме да се консултирате предварително с опитен лекар или диетолог. Ябълковият оцет може да взаимодейства с определени лекарства и въпреки ползите си за здравето, не е подходящ за всеки.

С диетата с ябълков оцет не е нужно да гладувате, но все пак имате здравословна диета

Диета с ябълков оцет - Колко здравословна е тя?

Крайните резултати винаги варират от човек на човек

Диета с ябълков оцет - Колко здравословна е? Цялата информация за оцетната храна с тенденция на вкусна напитка с оцет

Диетите винаги са по -успешни с някои ежедневни упражнения

Диета с ябълков оцет - колко здравословно е наистина Цялата информация за упражненията с тенденция към храната с оцет в домашния спорт

Диета с ябълков оцет - колко е здравословна Цялата информация за тенденцията на оцет храна меден лимонов оцет здравословен