Новооткрит елемент от облеклото е във възход – дихателната маска. Най-късно на тазгодишната седмица на модата в Лондон стана ясно, че маската за лице е един от задължителните модни аксесоари на нашето време. В този случай конкретната причина за това е бързото разпространение на коварния Covid-19, така наречения коронавирус. И въпреки че Световната здравна организация (СЗО) вече няколко пъти обявяваше, че обикновените хирургически маски за нос и уста не осигуряват ефективна защита срещу инфекция с вируса, повечето от нас ги носят почти навсякъде, за да бъдат в безопасност. При условие, че можете да ги намерите във всяка аптека или онлайн. Поради глобалния недостиг на тази толкова търсена стока, много от тях са решили да търсят алтернативи. Дизайнерите превръщат дихателната маска в аксесоар It, а други я изпробват с хумор. Можете да научите повече за това по -долу и да намерите някои стилни, както и доста фантастични дизайни на предпазители за уста.

Футуристично-апокалиптичният тоалет с дихателна маска става все по-присъстващ

модни дизайни на дихателни маски

Дихателната маска – защитно изделие и моден аксесоар едновременно

Често се казва, че модата отразява нуждите и нагласите на съвременното общество. Всяка опасност, тенденция или явление се използват от дизайнерите като вдъхновение за създаването на нови модели или дори дрехи. Точно това се случи с предпазителя за уста, който вече е на мода.

По -сериозният и остър проблем е именно вирусът. Дихателната маска отдавна се качи на подиумите на най -важните модни ревюта в света. Тъй като не само в азиатските метрополии, но и в много големи градове на всички континенти, замърсяването на въздуха е основен проблем от години. Статистически погледнато, повече от 4 милиона души по света умират всяка година заради вредните прахови частици. Не напразно филтрите, устройствата за пречистване на въздуха и маските за лице се предлагат на пазара от много компании и марки и са в голямо търсене.

Дизайнерска дихателна маска – тук само като моден аксесоар

дизайнерска дихателна маска за коронавирус

Дали дихателната маска наистина помага срещу вируси??

В специалния случай на Covid-19 конвенционалната дихателна маска, както често обясняват експертите на СЗО, не може да ни предпази от инфекция. Експертите дори предупреждават, че при здрави хора носенето на такава маска може да даде фалшиво чувство за сигурност и може да доведе до пренебрегване на други мерки за безопасност, като миене на ръце. Хората с кашлица и хрема обаче вече трябва да носят защитна маска, за да предотвратят по -нататъшно замърсяване. Но що се отнася до надеждна защита срещу инфекция, само половин маски с филтър за защита от частици със здравина FFP2 и по -висока наистина предлагат това.

Въпреки това респираторните маски са едно от най -често използваните защитни средства в ежедневието

респираторът проектира коронавирус

Дихателни маски, които създават донякъде положително настроение

Въпреки всичко други се опитват да го приемат с хумор и поне да поставят усмивка на разтревожените лица на своите събратя в тази тежка криза. Много производители или шивачи на хобита в момента създават забавни дизайни на маски, украсени с емотикони, животински усти, бради, целувки и много други. Такива дизайни на дихателни маски отдавна са вездесъщи по улиците на Китай, Тайланд или Япония и са част от облеклото. Вече можете да го използвате тук, за да разхлабите малко мрачната атмосфера. Вирусът не е шега и трябва да го вземете много сериозно. Все пак трябва да се опитате да създадете донякъде весело настроение и позитивно отношение около вас.

Най-лесният начин да направите това е с усмивка

секси дихателна маска с червени устни

Така че останете вкъщи! И ако все пак трябва да отидете на пазар или в аптеката, моля, носете необходимата маска за лице. В този случай подходяща маска за лице е напълно подходяща и желана. Но преди всичко: измийте ръцете си, измийте ръцете си, измийте ръцете си!

Респираторите отдавна са част от ежедневието по китайските улици

смешни идеи за респиратор

Мотивът на пандата е един от най -носените

дизайн на дихателна маска за мечка

Но други животни също са доста популярни

дизайн на котка с респиратор

респиратор срещу коронавирус

дихателна маска с животински мотиви

Смешни лица с оригинален дизайн на маски за лице

респиратор устни с необичаен дизайн

дихателна маска дизайн усмивка

човек дизайн на респиратор

хирургическа дихателна маска усмихнати емоджи

идея за респиратор с червени устни

смееща се идея за дизайн на дихателна маска

Респираторите все повече се превръщат в модни аксесоари по целия свят

фантастична идея за дизайн на дихателна маска

респиратор Париж седмица на модата

дизайн на дихателна маска Сваровски

необичайна идея за респиратор

дизайн на дихателна маска необичайна идея

китайски дизайн на респиратор   дизайн на зайче на респиратор   дихателна маска детски мотиви    идея за респиратор за брада  хирургическа дихателна маска с коала     дихателна маска с мотив на акула

Хърватски дизайнерски респираторни комикси  забавен дизайн на хирургическа маска с респиратор

забавна хирургическа дихателна маска, смеещ се заек

забавни мотиви респираторна маска за лице  сладки дизайни за респиратор мотив дихателна маска панда      модерни идеи за дихателна маска