Ето как работи правилната лятна грижа за кожата

През лятото е съвсем естествено да носим широки и удобни дрехи, които показват много от тялото ни. Това не е непременно най -здравословният начин да бъдете облечени в горещо време. Но това е част от нашата култура, така че този сезон се забавляваме много. Не е нужно да променяме нищо по този въпрос, но в същото време трябва да вземете някои предпазни мерки. В противен случай кожата и косата ви ще изгорят и ще загубят своята твърдост и чар. Грижата за кожата през лятото може да бъде лесна, ако развиете определени навици. Ето няколко полезни съвета за вас.

Грижата за кожата е основна през лятото

да живеете здрава лятна кожа, правилно да се грижите за върховете на кожата си

Грижа за кожата – Вашите крака също заслужават подходяща грижа през лятото

съвети за здравословен живот крака лято здраве

Добри ексфолианти

Кожата ни е изложена на суровите летни условия. Прахът и мръсотията се събират и затова е наложително редовно да правите нежни пилинги. Изберете натурална козметика, която ви помага да се отпуснете и осигурявате на кожата си успокояващи минерали и други съставки.

Изборът на подходяща козметика за красива кожа

съвети за грижа за кожата здраве през лятото

Пилингите с минерали от Мъртво море станаха особено популярни през последните години. Ако прекарвате лятната си ваканция край морето, то тази грижа е напълно естествена. Редовните посещения на спа центрове в допълнение към обичайните басейни също са силно препоръчителни. Редовните пилинги също гарантират, че тялото ви изглежда равномерно загоряло.

Съзнателно се предпазвайте от UV лъчите

Тези светски съвети все още се подценяват от изненадващ брой хора. UV лъчите наистина са много вредни за кожата ни и скоро ще усетите това от личен опит. Не чакайте обаче кожата ви да изгори под яркото слънце. Това може да доведе до големи сериозни проблеми.

Защита на кожата и косата от вредните лъчи на слънцето

грижа за кожата летен красив шампоан за коса

По -добре е да използвате слънцезащитен крем с висок слънцезащитен фактор, отколкото обикновено в началото на сезона. Започнете в 30. Когато имате малко тен, можете да намалите защитния фактор.

В допълнение към обичайните слънцезащитни кремове и лосиони за слънце, можете да използвате и етерични масла, които ограничават вредното въздействие на UV лъчите. Ако имате органичен начин на мислене, това, разбира се, също е много добро решение.

Ежедневна грижа

Една тайна на красивата кожа през лятото е ежедневната грижа. Трябва да премахнете грима си вечер, нанесете защитен крем сутрин.

Правилната ежедневна грижа е много важна, ако искате да имате красива кожа

грим за грижа за кожата премахнете красивата кожа

Използвайте крем за лице

съвети за здравословен начин на живот красива кожа използвайте крем за кожа

Също така трябва да миете лицето и тялото си често през лятото. Само ако вземете предвид всички тези съвети и ги превърнете в навик, рутината ви за грижа за кожата ще доведе до желаните от вас резултати в дългосрочен план.

Лятната грижа за очите

Кожата около очите е много деликатна. Изберете подходящи слънчеви очила. Не е нужно да бъдете подбрани според последните модни тенденции. Важно е стъклото да е с най -добро качество. Настоявате ли и за двете, добро качество и модерен външен вид? Може да се допусне компромис с рамката на очилата и нейния материал, но не и с лещата. Така че можете да си купите евтини модели с модерно изглеждащи рамки. Носете го в магазина за оптика и използвайте очила, които наистина защитават очите и кожата около тях.

Избор на правилния модел слънчеви очила

грижа за кожата очите предпазват летните слънчеви очила

коса

Летните грижи за кожата и косата имат много общо. Шампоаните, които използвате, не трябва да бъдат агресивни. Те трябва да са нежни към косата и да не дразнят лицето.

Използвайте нежни към косата си шампоани

здравословен живот красива коса грижа за кожата през лятото

Крака

Кожата на краката е силно напрегната през лятото. Това също изисква специални грижи. Добрият пилинг на краката е необходим и винаги полезен през лятото. Освен това трябва да измиете добре краката си и да нанесете лосион.

Допълнителна грижа за краката през лятото

здравословен начин на живот лятна грижа за краката

Не използвайте изкуствения тен

Продуктите за тен вече не са модерни. От една страна е естествената красота, а от друга, тези козметични продукти са наистина вредни и причиняват кожата ви да се напълни с токсини. Това ще ви накара да изглеждате по-възрастни. Това е обратното на това, което искате да постигнете или не?

Поддържайте кожата и косата си здрави и изглеждайте добре

грижи за кожата летни съвети красива кожа