Ако практикувате йога от години, тогава вероятно сте готови да развиете своята йога практика и да опитате нещо ново и стимулиращо. Правили ли сте някога йога упражнения по двойки, може би сте участвали в партньорска йога или акро йога? И двата стила на йога имат много общи неща, но и някои основни разлики. Днес ние говорим за пленителната Acro йога и въведе няколко Acro йога упражнения. Готови ли сте да участвате?

Правете йога упражнения по двойки

Йога упражнения за две акро йога пози

Акро йога или акробатична йога е сравнително нова и се развива. Напоследък стилът стана много популярен и модерен, тъй като има огромни възможности да експериментирате с упражненията, докато се забавлявате.

Акро йога

Йога упражнения за двама Acro Yoga за напреднали практикуващи

Acro Yoga е партньорско обучение, което съчетава йога и акробатика. Този стил на йога използва гравитацията и телесното тегло за разтягане в различни пози. Тъй като правите акро йога упражнения по двойки, се изисква доверие в партньора. По време на практиката вие сте подкрепяни и сами подкрепяте партньора си. Комбинацията от движение, доверие и игра прави Acro Yoga много полезна и вдъхновяваща.

Чисто вдъхновение!

Йога упражнения за двама акро йога

Една от най-старите демонстрации на акро йога е тази на Тирумалай Кришнамачаря, известен йога гуру, който въведе акро йога упражнения за двама с детето си в края на 30-те години. Оттогава стилът продължава да се развива.

Има 3 основни роли в Acro Yoga: „Base“, „Flyer“ и „Spotter“. Основата обикновено лежи на пода, като гърбът напълно докосва пода. Флаерът е този, който се вдига от земята с опората на основата. След това е наблюдателят, който обективно наблюдава основата и флаера и гарантира, че флаерът каца безопасно на земята от повдигнатото положение.

Доверете се на партньора си!

Йога упражнения за две 3 ефективни акро йога пози за начинаещи

1. Отглеждане на птици отпред

Front Bird е чудесна поза за акро йога за начинаещи, тъй като йогите са стабилни. Заемането на тази поза е добра практика за летеца да поддържа тялото си тонизирано. И базата се научава как да балансира флаера.

Йога упражнения за двама – Front Bird

Йога упражнения за две акро йога предна поза за птици поза за предна птица

Възможни са различни вариации

Йога упражнения за двама. Акро йога отпред Поза за птици Поза отпред от птица на плажа

 • Флаерът започва с изглед към базата.
 • Базата поставя краката му върху бедрата на флаера. Ако основата има много стегнати подколенни сухожилия, те могат да поставят одеяло под бедрата си, за да имат повече свобода на движение по време на упражнението.
 • Флаерът протяга ръце напред и държи ръцете на партньора си.
 • След това флаерът се навежда леко напред, за да прехвърли теглото си върху краката на основата.
 • Тялото на флаера трябва да бъде изцяло включено в позата
 • За да излезете от позата на предната птица, основата бавно огъва коленете му, така че краката на летеца да могат да достигнат постелката за йога.

Можете да видите как точно да правите това упражнение от йога във видеото по -долу

2. Отглеждане на китове

Извисяващата се позиция на кит отваря сърцето и помага на флаера да удължи гръбнака им. Основата поддържа флаера с крака, за да се огъне назад колкото е възможно повече. Флаерът може да отвори раменете си, като движи ръцете си.

Разтегнете и балансирайте тялото

Йога упражнения за двама. Акро йога извисяваща се позиция на кит

Почувствайте позата!

Йога упражнения за две Акро йога поза с летящ кит

 • Флаерът започва с гръб към основата, като краката му оформят врата на основата.
 • Основата хваща глезените на листовката и поставя краката им върху горната част на гърба на листовката, оформяйки гръбнака на флаера.
 • Флаерът се навежда назад, за да усети опората на основата.
 • Тъй като теглото на флаера се прехвърля върху краката на основата, основата започва да повдига краката на флаера от постелката.
 • За да се измъкне от стойката на кита, базата бавно движи краката си, за да върне флаера на земята.

Вземете отглеждането на китове

Преход от трон в поза на кит

3. Задържане на трона

Тронната поза е забавна поза за баланс. Така че и двамата партньори да не губят равновесие, бедрата на флаера трябва да са точно над бедрата на основата, а коленете на флаера трябва да са точно над раменете на основата.

Баланс в тронна поза 

Йога упражнения за двама. Acro Yoga Преден трон Поза Трон Поза

 • Флаерът започва с гръб към основата, като краката му оформят врата на основата.
 • Основата нежно хваща глезените на флаера.
 • След това основата повдига краката си, за да приведе краката си към флаера.
 • Флаерът бавно огъва коленете си, за да седне на краката на Базата.
 • По време на постоянна комуникация, базата повдига краката на флаера един по един
 • След като теглото е прехвърлено, основата бавно привежда Flyer в позиция на пълен трон.
 • Флаерът може да донесе ръцете си до центъра на сърцето.
 • За да излезете от позата, основата може бавно да удължи краката на летеца и да премести ръцете си към глезените на летеца, след това бавно да огъне коленете си, така че краката на летеца да могат да докосват постелката.

Как държите трона

Има много йога упражнения за двама, които можете да опитате в часовете по акро йога. Този стил на йога е много забавен и все още е начин да предизвикате себе си. Просто се осмеляват да напуснат собствения си комфорт зона и се насладете на новата си хоби!

Практиката създава майстори

Йога упражнения за двама. Акро йога упражнения