Трябва да разберете техниката на релаксация Bodyscan чрез собствения си опит, защото е много трудно да го обясните с думи. Това е техника за релаксация с много вариации. Обикновено се ръководи и само след много практика можете да го направите сами. Обикновено тези, които ръководят тази техника, ще предоставят достатъчно информация за принципите, които трябва да се спазват. Но не винаги трябва да е така. Поради тази причина бихме искали да обобщим някои основни правила за вас.

Намерете правилното място за сканиране на тялото

Техники за релаксация с изглед към морето

Разберете идеята за техниката за релаксация Bodyscan

Техниката за релаксация Bodyscan е много интуитивен подход. Благодарение на това ще се научите да слушате собственото си тяло. Ще почувствате по -ясно болката и напрежението си, както и връзките между тях. Идеята е, че използвате технологията Bodyscan, за да насочите мислите си там и да допринесете за дълбоко отпускане на съответните проблемни зони.

Разбира се, абсолютно необходимо за успех е да имате дълбоко доверие в силата на медитацията и техниките за медитативна релаксация. По този въпрос бихме искали да отбележим, че няколко научни изследвания са показали ползите от него. Ако сте един от скептиците, може да прочетете някои от тях. По този начин вие изграждате повече основни познания, което допринася за ефективността на тази техника за релаксация за повечето хора.

Ще развиете по -добре собствената си интуиция чрез медитации и сканиране на тялото

Техники за релаксация здравословен начин на живот здравословен начин на живот

Изпробвайте няколко варианта!

Процедурата за такива техники за релаксация е горе -долу същата. Ще се ръководите от музиката и гласа. След това преминете мислено или с вътрешното си око (в зависимост от това, което работи по -добре за вас) през различните части на тялото и съзнателно ги отпуснете. Въпреки това, има някои разлики с всеки вариант, но можете да изберете най -доброто за себе си чисто интуитивно. Доверете се на вътрешното си чувство. Не налагайте себе си! Използвайте също тази медитация, която ви говори вътрешно по това време.

Не се нуждаете от специално облекло за сканиране на тялото 

Техники за релаксация мъже йога

Приятният глас и музиката са важни

Този съвет отговаря на предишния. Хората имат различни музикални предпочитания. Освен това музиката и гласът събуждат индивидуални асоциации с всяка медитация. Поради това вид музика и глас може да звучат много положително за някои хора и неудобно за други. И в този случай е важно да изберете това, което влияе и ви харесва най -добре. Не си позволявайте да бъдете предизвиквани или притискани от другите.

Повечето хора слушат Бодискан медитация в леглотоТехники за релаксация Идеи за спалня Съвети за здравето

Слушайте медитациите няколко пъти и се опитайте да се съсредоточите

Трябва да направите списък с приятни медитации. След това можете да слушате всеки от тях няколко пъти. Може да се нуждаете от повече време и повторение, за да се съсредоточите наистина върху това. В началото вероятно ще заспите бързо. Ако се опитате по -нататък, бихте възприели една част по -добре от друга. Със сигурност всичко ще се получи все по -добре. Всъщност такива техники за бодискан също ни влияят несъзнателно. Това означава, че дори да заспите, това ще ви помогне да се отпуснете и да се излекувате. Но за максимален ефект би било чудесно, ако останете будни до края и участвате активно.

След това Bodyscan може да се комбинира с йога или стречинг

Техники за релаксация, упражнения у дома

Работете върху интуитивните си умения

Всеки възприема такива медитации по различен начин. Някои засягат различни части на тялото в Bodyscan само като мислят за тях. Други хора казват, че веднага или след известно време биха визуализирали това с вътрешното си око. Освен това има и хора, за които сканирането на тялото е придружено от физически усещания. Всички варианти са достатъчно ефективни и ще ви доведат до успех. Но помислете за това като за добра възможност да развиете и другите видове интуитивни умения. Визуализацията е много добър пример за това. В началото много хора изобщо не могат да направят това. Но ако се опитате да визуализирате нещата за по-дълъг период от време, в крайна сметка ще работи.

 Правете практиката Bodyscan навсякъде, където се чувствате в безопасност

Техники за релаксация Страхотни идеи за бодискан

Комбинирайте с други практики

Бодисканската медитация може чудесно да се комбинира с други практики, които допринасят интензивно за възприемането на собственото ви тяло. На първо място, разбира се, са йога или много разтягане. След такива практики се освобождават много блокажи и човек осъзнава собствените си слаби и проблемни области. Сканирането на тялото просто би завършило всичко.

С Bodyscan ще намерите по-бързо откъде идва вашата релаксация

Техники за релаксация облекчават напрежението

Намерете подходящо място

Обикновено се препоръчва бодисканските техники за релаксация да се изпълняват у дома в покой, в легнало или седнало положение. Въпреки това, друго място може да е добро, ако сте в безопасност и непрекъснато там. Градината или други външни пространства, доминирани от природата, са особено подходящи. Речен бряг в гората или морският плаж би бил идеален, ако няма хора там.

Внимание: Винаги трябва да избягвате техниката Bodyscan и други медитации по време на шофиране или в други ситуации, в които трябва да останете бдителни в интерес на вашата безопасност!

Познайте слабите си места в собственото си тяло?

холистични лечебни методи техники за релаксация

С Bodyscan ще опознаете по -добре тялото си

Техники за релаксация, близки до природата

Желаем ви успех с това! 

Техники за релаксация на медитация на Nature Bodyscan