Ежедневната загуба на коса е много нормална работа. Косата се обновява на редовни интервали, точно като кожата, кръвта и клетките на тялото ни. Всъщност до 100 косми обикновено се губят на ден. Трябва да помислите за това само ако имате по -голям брой и да намерите правилното лечение за косопад, в зависимост от причините и състоянието. Вероятно сте чували или дори сте мислили за трансплантация на коса за косопад. Понастоящем не се смята за най -ефективния метод за нищо. Независимо от това, има и някои алтернативи за трансплантация на коса, които са по-препоръчителни в някои специфични случаи. В следващите редове ще научите повече за това, както и за различните видове косопад и най -честите причини за това.

лечение на косопад при жените

Какви видове косопад има?

За да дадем задълбочен отговор на поставения по този начин въпрос, трябва да потърсим и най -честите причини за косопад едновременно. Най -често срещаният тип косопад при мъжете е известен като наследствен, известен също като андрогенна алопеция. Той засяга между 60-80% от мъжете в Германия и почти всяка трета жена също страда от него. Типично за мъже на възраст между 25-45 години, този косопад също е хормонален. В този случай чувствителните космени фоликули реагират твърде силно на мъжкия полов хормон тестостерон, който се превръща в активна форма дихидротестостерон в организма чрез наследствена предразположеност. Етапите преминават от отстъпваща линия на косата до половин плешива глава на задната част на главата до напълно плешива в някои случаи.

Дифузен косопад, който не е свързан със заболяването, се наблюдава по-често при жените. Тя може да има много различни причини – стрес, недохранване, променени нива на хормони или различни диети. При този тип косопад няма напълно плешиви петна по скалпа, но косата става по -светла и по -тънка като цяло.

Алопеция ареата се нарича кръгова загуба на коса в технически жаргон. Това води до кръгли плешиви петна по скалпа, които често са с размер на монета. Най -често засяга жени и млади хора. Предполага се, че причината е специфично отслабване на имунната система, което уврежда корените на косата.

Прекомерната топлина, триенето, някои лекарства, възпалението и радиоактивното излагане са други възможни причини за косопад при мъжете и жените.

Причини за косопад

Лечение на косопад – най -важните неща с един поглед

  • Трансплантация на коса

Не напразно този метод се нарича още трансплантация на коса, но е особено полезен при наследствен косопад. Трансплантацията на коса вече не е тема табу и се извършва както от мъже, така и от жени. Казано по -просто, това е трансплантация на собствена коса от задната част на главата или отстрани на главата в области, които са засегнати от косопад, например отстъпващата линия на косата при мъжете. Трансплантацията на коса всъщност е единственият ефективен метод в момента, при който много плешивите участъци на главата могат да бъдат покрити с коса отново. Можете да избирате между три опции – изпитаният и изпитан FUT, известен също като лентов метод, FUE или най -новият DHI метод. Процедурата, както и цените на всеки метод са доста различни един от друг и в зависимост от конкретния случай те имат своите предимства и недостатъци.

косопад трансплантация на коса при мъже

И какви са основните разходи за трансплантация на коса? В зависимост от избрания метод, държава, клиника за коса и необходимия брой присадки / корени на косата, които да бъдат трансплантирани, цените варират между 1800 и 10 000 евро. Не е евтина афера, но в повечето случаи постига най-добри резултати и най-вече допринася много за вашето самочувствие. За щастие има уебсайтове като портала за сравнение TopHairClinic, където можете да направите сравнение на присаждане на коса само с няколко щраквания и да изберете най-доброто решение.

  • Пигментация на косата

За разлика от трансплантацията на коса, този метод не е хирургична процедура. С пигментация на косата, малките цветни пигменти се поставят в скалпа. По този начин естествените пигменти за коса и по този начин оптична линия на косата се имитират върху плешивите петна по главата. Дори пациентите с лека, тънка коса могат да се възползват от този нежен алтернативен метод и да придадат на косата си много по -добър вид. Жените, които страдат от дифузен косопад и искат по -пълна коса, също могат първо да опитат пигментацията на косата. Трябва обаче да подновявате процеса на всеки 2-3 години, така че ефектът да остане оптимален. Този метод е сравнително евтин. Разходите варират между 300 и 3000 евро.

мъже с косопад

  • Автоложна кръвна терапия (PRP)

Не по -малко интересна алтернатива на трансплантацията на коса е лечението с PRP. Не случайно това се нарича и автоложна кръвна терапия. При тази терапия кръвта се взема от ръката на пациента, обработва се по специфична процедура и след това се инжектира в скалпа. Това укрепва слабата коса и донякъде забавя косопада. PRP също не е хирургична процедура и може да се извърши сравнително бързо и лесно. Разходите обикновено са между 500 € и 2000 € и зависят от доставчика, размера на получения PRP и редовността на сесиите.

Причини за косопад при мъжете

Заключение:

Независимо дали става въпрос за трансплантация на коса за мъже или коса за жени, тази пластична операция определено си заслужава, поне в повечето случаи. Този метод определено се препоръчва, особено що се отнася до наследствен косопад. Все пак трябва да получите добър съвет предварително и да изясните условия, местоположение и цени. В зависимост от случая и личната конституция, алтернативен метод може да осигури достатъчна помощ и да доведе до желаните резултати. Намерете най-доброто решение за косата си и укрепете самочувствието и личното си щастие!

Лечение на косопад при трансплантация на коса при мъже