Кейл сърце

Научете повече за суперхраната зеле

Зелето е вид супер храна. Поради прекрасните си свойства, той е дори по -здравословен от други признати зеленчуци, като спанак. Кейл може да се нарече крал в богатството на листни зеленчуци.

Неслучайно северните германци особено обичат да ядат зеле

Кайли гладко гладко

Кейл и вегетарианската и веганската диета

Все повече хора загърбват традиционното хранене и поемат по веганския път. Експертите по хранене вече търсят подходящи алтернативи, които дават възможност на тези хора да се хранят здравословно и в никакъв случай едностранно.

Като известен доставчик на витамин С, зелето е особено популярно през зимата

Лист от зелено зеле

Но зелето също не е толкова революционно. Има много ястия, които могат да се приготвят с него. В Европа този зеленчук не рядко се комбинира с задушено месо. Тази традиция датира от древни времена в нашата история. Произхожда от Средновековието и скандинавските страни. И до днес много ястия с зеле са широко разпространени в Централна Европа.

 В Тайван и Малайзия от тях се правят много много вкусни и за нас донякъде екзотични супи.

Зелето може да бъде трудно да се яде прясно

Листа от зелено зеле

Здравословните свойства на зелето в сравнение с други продукти

Както всички видове листни зеленчуци, зелето също има много фибри, фолиева киселина и хлорофил. Те значително подобряват работата на стомашно -чревната система.

Някои хора наричат ​​зелените зеленчуци веган агне. Това се дължи на голямото количество желязо. В някои случаи получавате повече желязо от зелето, отколкото от месото.

Пресните листа на зеленчуците са много жилави

Грозде от зеле

Кейл и мляко

Зелето и млякото също са лесни за сравнение. Зеленчуците осигуряват много калций. Освен това листата съдържат и много витамин К. Това просто означава, че зеленчуците са много здрави. Така че предпазва от остеопороза, възпаление на ставите, артрит. Така че зелето е много по -добро за костната ни система от всеки млечен продукт.

Зеленчуците се берат едва когато настъпи първата слана

Кай гладка слана

Добър детокс агент

Зелето също е много добър детоксикатор. Той е особено ефективен в стомашно -чревната област. Затова е много подходящ за различни форми на здравословно хранене.

Яденето на зеле дава на тялото ни сила и сила, когато най -много се нуждае от него

Зеленото зеле е здраво

витамин Ц

Витамин С също се съдържа в изобилие в листата от кейл. В него има около 16 пъти повече от морковите и 4 пъти повече от спанака. Можете също така да получите много витамин А с него.

Зелето се отглежда в цяла Европа

Гладко поле със зелено зеле

Отглеждайте зеле

Зелето се отглежда много лесно. Можете лесно да получите много страхотни листа. Точно това ви е необходимо, за да се насладите на всички свойства на този зеленчук.

За да засадите зелето, първо ще ви трябват семената. В малки контейнери за растения оставете получените пръчици да достигнат 10-15 сантиметра. Не е нужно да ги наторявате.

Трябва да накъсате младите листа, докато са свежи и хрупкави. Тогава и те не са горчиви, какъвто може да е случаят с по-старите.

В допълнение към традиционната храна от зеле, зеленчуците са идеални за смутита и яхнии

Гладки листа от зелено зеле

Не всеки обича зелето, но поддържа тялото във форма и оживено в тъмната и ледена зима

Смузи от зелено зеле на пара

Употреба в гастрономията

Вие приготвяте зеле по същия начин, както всеки друг вид листни зеленчуци. От това можете да направите много вкусни смутита. Добавянето на малко лимон може да доведе до по -мек вкус. Би било идеално да сварите зелето на пара.

Научете децата как да отглеждат зеле в градината

Гладко зеле от зеле в градината

Вкусът е леко горчив, но повечето хора го намират за много приятен. С други думи, ако преди не сте яли зеле, сега е моментът да го направите.

Комбинацията от джинджифил и зеле гарантирано ще ви поддържа здрави и в добро настроение през зимата 

Зелено зеле гладко