Матча чай и най -важните ползи за вашето здраве

Смята се, че японската хранителна култура е една от най-здравословните в света. Оттам чаят матча дойде при нас в Европа. На тази напитка се приписват огромен брой полезни свойства.

Приготвянето на матча зелен чай е изкуство само по себе си. След като листата се съберат от растенията Matcha, те се оставят да ферментират. След това се изсушават и се съхраняват на хладно място за съхранение за определен период от време.

Матча чай се приготвя до голяма степен в манастирите на дзен монасите. Смята се, че този чай дължи здравето и дългия им живот.

Ефект на чай Матча

Ефект от чай Matcha съвети за здравословно хранене сладкиши matcha

Matcha може да се използва не само за приготвяне на чай, но и за печене на тарти

Мача чай ефект съвети за здравословно хранене за приготвяне на мача тарталети

Ефект против стареене

Подобно на всички други зелени чайове, чаят матча също има антиоксидантни свойства. Проучванията показват, че чаена чаша съдържа десет пъти повече здравословни съставки от конвенционалните чайове.

Това се дължи на дълголетието на жителите на град Окинава в Япония, които са известни с дългата си продължителност на живота.

Приготвяне на чай от матча

Приготвяне на чай Matcha и ефекти от пиенето на чай

Чаят от мача се приготвя в малка купа с метла от матча

Съвети за здравословно хранене за приготвяне на чай Matcha

Съвети за здравословно хранене за приготвяне на чай Matcha

Детокс ефект

Растенията Matcha са защитени няколко седмици преди прибиране на реколтата. Това насърчава производството на хлорофил в подрастващите листа. Това придава на чая матча жив зелен цвят. Хлорофилът също придава на това растение мощни детоксикиращи свойства.

Напитката от матча пречиства кръвта и повишава алкалността на тялото ни. Благодарение на хлорофила тежки метали и химически токсини се отвличат от тялото.

Стар японски ритуал

Подготовка за чай Matcha съвети за здравословно хранене видове чайове

Matcha има детоксикиращ ефект

Приготвяне на чай от матча чай пиене на здравословни идеи

Профилактика срещу рак

Катехинът е химиопротективен агент. Това означава, че може да предотврати образуването на злокачествени туморни клетки. Това намалява до минимум риска от рак на следните органи: пикочен мехур, простата, гръден кош.

Намаляване на теглото

В чая матча почти няма калории. Той също така съдържа много съставки, които насърчават окисляването на телесните мазнини. Консумацията на чай матча подобрява метаболизма и с него изгаряте калории по -бързо от обикновено. С други думи, можете да отслабнете по -бързо и лесно, като консумирате чай от матча.

Чаят Matcha съдържа теофилин – това е специална форма на кофеин.

Matcha – производител на здраве от Япония 

Ефект на чай Matcha Видовете чай на прах Matcha живеят здравословно

Здравословната напитка чудо се приготвя бързо и лесно 

Купете чай от матча и пригответе съвети за здравословно хранене

Този чай подобрява нашите енергийни нива и издръжливост

Според исторически доказателства, самурайски бойци пиха Matcha чай, като част от подготовката им за битки. Съставките му подпомагат функцията на надбъбречните жлези и поддържат хормоните на оптимално ниво.

Енергията, която получавате от чая матча, е много по -силна и по -трайна от тази в кафето. Продължава почти шест часа.

Бананов млечен шейк с матча

Ефект на чай Matcha съвети за здравословно хранене matcha smoothie

Психична релаксация

Дзен будистите пият чай Matcha по време на дълги медитации. Тъй като съдържа шест пъти повече L-теанин от обикновения чай, антианксиолитичният ефект е по-силен. Това насърчава алфа вълните в мозъка и с него се чувствате релаксация и усещане за вътрешна хармония.

По -силен имунитет

Изброените преди всичко антиоксиданти имат способността да засилват имунната ви система много силно. Чаят от матча има антибиотичен ефект. Той също така помага да се ограничи атаката на ХИВ клетките върху здрави клетки.

Чай от джинджифил, лимон и матча

Матча чай ефект на студен чай с джинджифил лимон и матча

Стомашно -чревно здраве

Чаят Мача спира различни функции, които могат да повлияят на здравето на стомашно -чревния тракт. Редовната консумация на този чай може да се разглежда и като профилактика срещу рак.

Насладете се на чаша зелен чай

Съвети за здравословно хранене чай с ефект на чай Matcha

Ниски нива на холестерол и кръвна захар

Това вече е доказано, че чрез пиене Matcha чай редовно, ние може да намали нивата на холестерола и кръвната захар. Няма конкретно обяснение защо това се случва, но можете да очаквате този ефект.

Приготвяне на чай Matcha Безалкохолна напитка с matcha

Пиенето на чай от матча е културно наследство

В крайна сметка пиенето на чай матча може да се разглежда като културна традиция. Той свързва хора от различни култури и епохи и следователно трябва да се разглежда като остроумно преживяване.

Смути от банан и ананас с малко матча на прах

Matcha Effect Matcha Smoothie Бананов ананас

Вкусна и здравословна торта матча

Съвети за здравословно хранене Мача торта Мача торта