Без значение в каква област на работа сте, безопасността трябва да е на първо място. Защото тогава мотивацията и представянето наистина се увеличават. Преди всичко квалифицираните занаяти, но и тези в химическата промишленост и сектора на здравеопазването, зависят от оптималната безопасност на труда, когато става въпрос за професионално оборудване. Един от най-важните компоненти на това са висококачествените предпазни обувки. Тъй като те не само предпазват краката от всякакви наранявания, но и улесняват действителния работен процес благодарение на отличния си комфорт при носене и оптималната увереност. Ще ви разкажем по -долу какви други предимства имат предпазните обувки и как можете да намерите подходящия за вас.

работни обувки защитно облекло предпазни обувки

Какво прави предпазните обувки толкова специални?

Обувките сами по себе си са от основно значение за нашето благосъстояние и правилната стойка. Те са пряко решаващи за здравето на гърба и ставите ни. Това важи особено за работни и предпазни обувки. Тъй като обикновено ги носим по време на работа много по -дълго и по -интензивно от обикновените ежедневни обувки. Ето защо комфортът при носене и ергономичността са толкова по -важни тук. Така че, ако търсите високо качество Безопасни обувки определено ще получите всичко това плюс оптимална защита за краката си.

Особеното при предпазните обувки е, че те винаги са снабдени със защитна шапка, която може да издържи натоварване с енергия от 200 джаула. Това означава, че те отговарят на стандарта EN ISO 20345 и са разделени в различни класове на безопасност в това отношение, както и други допълнителни аспекти на безопасност. Законово е регламентирано също, че задължителните предпазни обувки се предоставят от работодателя, включително редовна поддръжка и подмяна.

носете подходящи предпазни обувки

Определете клас на безопасност и форма на обувки

Когато избирате предпазните си обувки, първо трябва да започнете с подходящия клас на безопасност. Това често се определя от самия работодател или се препоръчва от специализиран производител или доставчик. В зависимост от функцията и работната среда на потребителя, различен клас обувки винаги е най -подходящ. По принцип има седем такива класа на сигурност (SB, S1, S1P, S2, S3, S4 и S5). Те също могат да бъдат допълнени със специални допълнителни класификации. В зависимост от спецификата на работа, в допълнение към защитата от проникване, можете също да изберете, например, студена или топлоизолация, устойчивост на приплъзване върху керамични плочки или върху стоманени подове и глицерин, устойчивост на бензин и масло, висока проводимост или антистатик като добавка за безопасност . От друга страна, множеството модели и материи могат да надхвърлят дори най -високите изисквания.

В допълнение към специфичния клас на безопасност на обувките, формата на обувката също може да варира. За някои професионални дейности се оказва оптимално да се носят ниски обувки или дори предпазни сандали. Други абсолютно изискват ботуши или предпазни обувки със здрав вал. В тази връзка трябва също да разчитате на експертни, опитни съвети или да спазвате разпоредбите на работодателя.

ръчни професии подходящи предпазни обувки

Изберете правилния размер и ширина на обувките

В допълнение към професионалното измерване на краката, което се извършва с помощта на модерно оборудване, можете да използвате така наречените таблици за размер, за да определите размера и ширината на обувката си. За да направите това, нарисувайте с молив очертанията на крака си върху лист хартия А4 и след това измерете дължината му (от петата до най -дългия пръст) и ширината (между външните ръбове на топката на стъпалото). Този метод е много ефективен, особено при онлайн поръчка. Ако купувате предпазните си обувки на място, можете да използвате добрия стар метод с пръст. Всъщност обуйте обувките си, първо без да връзвате връзките си, и пъхнете показалеца си в обувката в задната част на петата. Ако все още имате достатъчно място за пръстите на краката си, тогава размерът е правилен. Тогава, разбира се, определено трябва да направите спокойно бягане. Защото комфортът при носене е от съществено значение, особено при предпазни обувки.

предпазни обувки висококачествени работни обувки

Заключение:

Намирането на подходящите предпазни обувки е половината от битката за вашата оптимална безопасност при работа. Те осигуряват безопасна защита на краката ви от различни наранявания в работния процес и ви осигуряват перфектен комфорт при носене. Когато избирате обувките си, можете да избирате от многобройни дизайни, цветове и материали, защото работните обувки не трябва да са скучни и тромави. Уверете се, че имате адекватно сертифициране и добро съотношение цена-качество и не забравяйте да закупите предпазните си обувки от специализирани търговци на дребно.

   защита от проникване с предпазни обувки  висококачествени защитни обувки за защита от студ