Очарователно е, че груб материал като бетон може да бъде основа за такива прекрасни произведения в интериорната декорация. В днешната статия бихме искали да ви покажем как можете сами да направите красив свещник. В допълнение към инструкциите стъпка по стъпка, ще намерите и страхотни снимки, които илюстрират прекрасните резултати. След това ще намерите редица други страхотни примери за бетонни свещници. Те имат различна форма от тази, която е описана в инструкциите. Принципът на проектиране е горе -долу един и същ.

Златните и други ярки цветове са много популярни за бетонните свещници

DIY идеи свещник страхотен

Бетонен свещник във формата на яйчена черупка

Бетонният свещник, инструкциите на който ви описваме, има красивата форма на счупена яйчена черупка. Визуализацията на отделните стъпки може да се види на снимката по-долу. Но с удоволствие ще ви ги обясним в текста по -долу.

основа за свещник

Материалите, от които се нуждаете

Ето материалите, които препоръчваме за направата на бетонен свещник:

  • Пластмасова купа със среден размер;
  • Декоративен златист цвят;
  • Малък пластмасов буркан;
  • шпатула за смесване;
  • Вода;
  • Балон;
  • Пластмасови ръкавици;
  • Малък празен буркан със сладко.

В следващия урок ще опишем основния принцип на изработка на бетонен свещник. Можете също така да адаптирате това към различни други форми! Но нека първо останем с нашата основна тема.

Сивият бетон създава страхотен контраст

много страхотни DIY идеи - отлични

Направете сами бетонен свещник под формата на яйчена черупка – точно така работи

Готовият бетон за занаяти обикновено също идва с инструкции за използването му. Ако това не е така, моля, попитайте продавача за тях. Най -важното е съотношението между бетон и вода, което във вашия случай ще доведе до успеха на вашия малък занаятчийски проект. Смесете бетона с подходящото количество вода в пластмасова купа. Разбърквайте енергично с шпатула, докато се образува еднородна маса. Надуйте балона, след което го завържете към отвора на малкия буркан със сладко, както е показано на снимката.

Закрепване на бетона

Разпределете равномерно бетонната смес върху повърхността на балона възможно най -равномерно и изгладете повърхността. Може да отнеме от няколко часа до един ден, за да се втвърди цялото нещо. След това извадете балона от стъклото и го обърнете. Изрежете или отчупете част от горната част, за да създадете форма, подобна на тази на снимките. Сега става въпрос за използването на красивия златисто-оранжев цвят. Трябва да приложите това отвътре. Разбира се, можете да изберете и друг нюанс за вашия проект. Също така, контрастът може да бъде по -силен, ако изберете бетон с малко по -тъмен цвят.

Тук е постигнат нежен, ободряващ контраст

Поставката за свещи създайте сами идеи

Варианти на бетонни свещници

Формата на вашия бетонен свещник, разбира се, е свързана главно с това какъв предмет използвате като основа. За свещниците с геометрична форма, които са много модерни, обикновено за основа се използва картон. Плътната опаковка в различни геометрични форми може след това да определи красивия външен вид на бетонните свещници. Творческият избор на цвят и контрастът с нюансите на самия бетон могат, разбира се, да създадат други много силни ефекти.

За такива геометрични форми е най -добре да се използва картон като основа

Направи си сам идеи Малки декоративни свещници

Използване на бетонни свещници

Със сигурност се чудите дали такъв бетонен свещник може да бъде интегриран във вашия интериорен дизайн или в градинския дизайн. По отношение на цвета бетонът е доста неутрален материал. В тази връзка той следователно е вписан в различни декоративни концепции. Той обаче има специфична, грапава повърхност, която е доста забележима. Така че такъв бетонен свещник да се впише много добре във вашия интериорен дизайн, стените или други повърхности с подобна текстура вече трябва да са в стаята. Те обаче са много често срещани в някои модерни стилове. Бетонният свещник също би изглеждал страхотно на балкона или в градината.

Ето как могат да изглеждат бетонните свещници

Направи си сам идеи - квадратни идеи - направете сами свещници

Свещите за свещника от бетон

Разбира се, свещникът също получава самостоятелен характер от самата свещ.В нашия пример е избран много прост. Въпреки това, бихте могли да бъдете по-креативни при избора на свещи и по този начин да допринесете за обогатяването и индивидуализирането на собствената си работа.

За много съвременни концепции за интериорен дизайн овалната форма е възможно най -добрата!

Направи си сам идеи - добре закръглени идеи и съвети

Още един модел за бетонни свещници, който можете да постигнете чудесно на базата на картон 

модерни и модерни идеи DIY идеи

Какво мислите за тази прекрасна овална форма?

Органични форми - идеи „Направи си сам“ - Идеи „направи си сам“

Моделите на такива свещници могат да бъдат много разнообразни

Кръгли идеи - DIY идеи - страхотен дизайн