Неправилното напрежение може да доведе до сериозни проблеми с гърба при децата, някои от които се проявяват само в зряла възраст. Те могат да варират от отклонения до хронична болка. Една от причините за това е ученическа чанта, която е твърде тежка и неблагоприятна за гърба, което означава, че учениците от началното училище трябва да носят твърде голяма тежест на гърба си.

Критерии за раница, удобна за гърба

  1. Училищният ранец трябва да бъде адаптиран към гръбначния стълб и не по -голям от гърба на детето, така че да натоварва гръбнака равномерно.
  2. Гърбът винаги трябва да е подплатен и следователно удобен за носене.
  3. Презрамките на чантата за книги трябва да бъдат регулируеми и подплатени, така че чантата да може да се адаптира към всеки гръб.
  4. Презрамките за ханша и гърдите осигуряват оптимално прилягане, което предотвратява плъзгането на чантата при ходене.

училищна чанта училищни чанти ученически раници носят здрави

Правилното натоварване е от решаващо значение

Стресът не означава директно претоварване дори с деца. Общата норма, че опакованият сак може да тежи максимум 10 до 15 процента, не е напълно правилна. Всяко дете е индивидуално и различно по сила. Следователно двама души на една и съща възраст могат да носят чанти с книги с различно тегло в зависимост от техния ръст и състояние. Въпреки това е предимство, ако чантата е възможно най -лека, тъй като е пълна с различни учебни предмети. Производители на марки като Scout, McNeill, DerDieDas и Ergobag – например тук видяно – обърнете внимание на особено лекото тегло при проектирането и производството на вашите модели.

раница училищни чанти derdidas муха футбол

Съвети за облекчаване на детето в ежедневния училищен живот

  • Избягвайте училищна чанта, която е твърде тежка, като гарантирате, че детето ви събира само това, което всъщност му трябва за час.
  • Книгите, които не се използват в училище този ден, често могат не само да бъдат оставени вкъщи, но и да се поставят по определени предмети в училище.
  • Бутилките за напитки от стъкло или метал обикновено са много тежки. Ето защо е по -добре да използвате пластмасови. Можете също да говорите с класния ръководител, за да видите дали има опция за услуга за питие за класа.
  • Детето ви трябва да опакова чантата си, така че леките предмети да са по -далеч навън, а тежките – по -близо до тялото. В резултат на това центърът на тежестта на чантата е близо до гърба, което прави чантата по-лесна и удобна за носене.

училищна чанта училищни чанти здрави носят ученичка

училищни чанти ученически чанти здрав гръб ergobag

раница училищни чанти производител на марката ergobag