Отрицателните йони са кислородни атоми, които са натоварени с допълнително електрон. Те възникват в природата под действието на вода, въздух и слънчева светлина. Отрицателно заредените йони са най-често срещани на открито, особено близо до течаща вода или след гръмотевична буря.

Може би знаете и тази уникална миризма във въздуха и това специално усещане, когато сте на плажа или близо до водопад. Това всъщност означава, че тялото е наситено с отрицателни йони.

Насладете се на чист въздух, пълен с отрицателни йони, на открито

Отрицателните йони имат положителен ефект върху здравето ни

Не бихте ли искали да вземете това приятно усещане у дома със себе си и да продължите да се наслаждавате на чист въздух? Това обаче е възможно! Всичко, от което се нуждаете, е йонизатор, който генерира отрицателни йони и гарантира, че алергените се отстраняват от въздуха във вашия дом. Домакинският йонизатор също има някои положителни ефекти върху вашето здраве.

Кои са те? Разберете по -долу …

Какво правят отрицателните йони?

Когато отрицателните йони са силно концентрирани, те могат да пречистват околния въздух от спори на мухъл, цветен прашец, миризми, цигарен дим, бактерии, вируси, прах и други опасни въздушни частици.

Това е възможно, защото отрицателните йони се комбинират с положително заредените суспендирани частици, съставени от мръсни частици и други замърсители. Това прави микробите, плесените, прашеца и други алергени твърде тежки. И те падат на земята или се прикрепят към близката повърхност. Това ги извежда от стайния въздух и вече не може да причини астма, алергии и например белодробни заболявания.

Отрицателните йони са кислородни атоми, които са заредени с допълнителен електрон

Отрицателни йонизиращи йони здраве

За съжаление, в нашите домове и на работното място няма достатъчно отрицателни йони. Дори ако държите прозорците отворени, концентрацията на отрицателни йони във въздуха е твърде ниска. Замърсяването на въздуха в големите градове и всички климатични и електрически устройства, които генерират много положителни йони, допринасят за това.

За съжаление въздухът в града е замърсен и богат на положителни йони 

Пречиствател на чист въздух с отрицателни йони

Как работят йонизаторите?

Вече имате йонизатор у дома, без да го знаете. Когато се къпете, отрицателните йони се създават естествено. Вероятно затова толкова много хора се нуждаят от душ сутрин, за да се събудят.

Сега знаем още една причина, поради която душът е толкова добър за нас

При къпане се генерират отрицателни йони

За съжаление, душът не може да освежи въздуха във вашата спалня или хол. За щастие учените са измислили друг, още по -ефективен начин за създаване на отрицателно заредени йони – а именно йонизатора.

Йонизаторите и светкавиците имат нещо заедно

Метод на йонизатор с отрицателни йони мълния

Съвременните йонизатори използват метод, който всъщност е подобен на начина, по който светкавицата се случва в природата. Точка на иглата се използва за провеждане на малък токов поток през въздуха между два електрона. Колкото по -близо електроните се доближават до върха на иглата, толкова по -близо са притиснати заедно. Тъй като електроните естествено се отблъскват, те (когато достигнат върха на иглата) се изтласкват в най -близката молекула на въздуха. По този начин те се трансформират в отрицателни йони, които също са научно известни като аниони. Те също се отблъскват, така че да се произвеждат все повече и да се освобождават все по -навътре в стаята. И като част от този процес (наречен йонизация) става озон произведени като страничен продукт.

Йонизаторът може да има положителен ефект върху вашето здраве

Отрицателен йонизатор на йонизиращ чист въздух в домашни условия

Някои ползи за здравето от отрицателните йони:

Какво може да направи йонотерапията с йонизатор за подобряване на вашето здраве и благосъстояние? По-долу са някои от ползите за здравето на отрицателните йони:

  • Отрицателните йони имат положителен ефект върху благосъстоянието. Често се описват като естествен антидепресант.
  • Доказано е, че йонизаторите почистват въздуха от прах, цветен прашец, спори на плесени и други потенциални алергени.
  • Йонизаторите могат значително да намалят вирусите и бактериите, плаващи във въздуха.
  • Рискът от респираторни заболявания като настинка и грип и дори сенна хрема и астма е значително намален.
  • Тъй като отрицателните йони се абсорбират директно в кръвния поток, те се борят с вредните свободни радикали в организма.
  • Изследвания в Калифорнийския университет показват, че отрицателните йони нормализират нивата на серотонин в мозъка, потенциално подобрявайки положителното отношение на човека.
  • Отрицателните йони намаляват главоболието и болестите. Йонизаторите се използват в болниците в Европа, защото имат положителен ефект върху здравето на пациентите.
  • „Отрицателните йони увеличават притока на кислород към мозъка; което води до по -висока бдителност, намалена сънливост и повече умствена енергия ”, т.н. Д -р Пиърс Дж. Хауърд в Центъра за приложни когнитивни науки
  • Проучванията показват, че отрицателното йонно натоварване подобрява и физическите показатели.

Прекарвайте повече време сред природата!

Отрицателните йони в природата падат положителна енергия

Йонизаторите и отрицателно заредените йони, които създават, могат да пречистят въздуха, противодействайки на осакатяващите ефекти на положителните йони и замърсяването на въздуха. А отрицателните йони предлагат много ползи за здравето, които науката едва сега започва да открива.

Най -вероятно, ако живеете в замърсена градска среда и в модерна къща, пълна с електрически уреди, помислете за ползите за здравето от отрицателните йони. Струва си да използвате йонизатор. Бъди здрав!