Йогите в Индия винаги са пиели вода от медна бутилка или други медни съдове като чаши и кани. И по много добри причини. Според древното лечебно изкуство на Аюрведа, такава вода има почти магическа сила, тъй като привежда трите доши (Вата, Питта и Кафа) в баланс в човешкото тяло. По този начин запазвате оптималното си здравословно състояние и следователно се чувствате щастливи и активни. Това ценно познание сега се потвърждава и от много здравни експерти и се препоръчва като много важно и ефективно. Не е за нищо, че органичните пазари, уелнес магазини и специализирани магазини за йога предлагат широка гама от медни съдове, които не само отбелязват ползи за здравето, но и със стилен дизайн и перфектна ергономия. В следващите няколко реда ще разкрием предимствата на питейната вода от медна бутилка, как най -добре да я използвате и на какво друго трябва да обърнете внимание.

Медната бутилка също изглежда супер хубава и е лесна за носене

предимства на медни бутилки

Защо трябва да пиете вода от медна бутилка??

Има много важни причини в полза на медна бутилка. В допълнение към ползите за здравето, той има и други, които са не по -малко важни. Ергономичността, ефективността и удобството, както и екологичността също играят важна роля. По -долу са 10 причини, които със сигурност ще ви убедят в ползите от медни бутилки и буркани, когато пиете вода.

# 1 – По -добро храносмилане

Обогатената с медни йони вода има благоприятен ефект върху перисталтиката. Той има положителен ефект върху мускулния ритъм на стомаха и така храната може да се преработи и използва много по -добре.

Нашият храносмилателен тракт се възползва изключително много от медната вода

пийте вода от медна бутилка и чаша

# 2 – Здравословно отслабване

Водата от медна бутилка е алкална. Това гарантира по-добър баланс на киселинно-алкалния ни баланс и в същото време детоксикира тялото. С облекчението на черния дроб също се стимулира изгарянето на мазнини и се подпомага здравословното отслабване. Балансираната диета и многото упражнения, разбира се, са абсолютно важни и незаменими.

Редовните упражнения ще ви помогне да губят над паунда дори по-силно

медната бутилка е от полза за здравословно отслабване

# 3 – По -силна имунна система

С по-добро храносмилане и прочистено тяло, разбира се, собствените ви защитни сили също се повишават. Нашата имунна система също се възползва от силните антибактериални и антивирусни свойства на медта. Водата, която е била в медни съдове от няколко часа, е изпитано лекарство за всички патогени, които могат да причинят сериозни заболявания, като бактерии Е. coli и S. aureus.

# 4 – Забавено стареене

Водата от меден съд също съдържа много антиоксиданти. Те неутрализират опасните свободни радикали и по този начин защитават клетките на тялото. Кожата също се възползва изключително много от нея, тъй като става много по -гладка и сияйна.

Медните йони могат да направят чудеса

медта е от полза за вода от медна бутилка

№ 5 – По-добра защита за сърцето

Медните йони също имат много положителен ефект върху здравето на сърцето. Те свеждат до минимум натрупването на плака в артериите и имат донякъде разширяващ ефект върху кръвоносните съдове. Следователно водата от медната бутилка е добра помощ за регулиране на кръвното налягане и нивата на холестерола.

# 6 – Здрава щитовидна жлеза

Според проучвания хората с дефицит на мед страдат от свръхактивна или недостатъчно активна щитовидна жлеза. Ето защо е силно препоръчително да се консумира по -често медната бутилирана вода. Защото по този начин толкова важният микроелемент е обезопасен до известна степен. Разбира се, ако имате проблеми с щитовидната жлеза, определено трябва да получите медицински съвет, а не просто да разчитате на методи за самолечение.

# 7 – Повишен фокус и памет

Известно е също, че медта кара невроните в мозъка да работят. Това ви прави много по -фокусирани и ефективни и има много по -добра памет и изобретателност.

Течете със силата на елементите

пиене на здравословна вода от медна бутилка

# 8 – По -малко оплаквания от артрит и ревматизъм

Медта също е силно противовъзпалително и затова успешно облекчава болките в ставите при артрит и ревматизъм. Пиейки го редовно, водата от медната бутилка може значително да облекчи дори хроничната болка.

# 9 – По -красива текстура на кожата

Медта също е истински еликсир за кожата. Пиенето на медна вода на празен стомах, особено сутрин, може да се бори със самото акне и да накара кожата да изглежда по -свежа и по -млада.

# 10 – Околна среда и устойчивост

Не на последно място, трябва да помислите и за природата и да я опазите. С решението за медна бутилка за питейна вода пада използването на досадните пластмасови бутилки. По този начин вие минимизирате въглеродния си отпечатък в дългосрочен план и не само имате по -добра съвест, но и много ползи за здравето. В допълнение, медните бутилки са абсолютно без отпадъци и са супер лесни за пренасяне.

Кажете „ДА“, за да живеете съзнателно и устойчиво!

медна бутилка напитка вода здравословен начин на живот

Как използвате оптимално медна бутилка??

Най -добре е предишната вечер да напълните медната си бутилка с хладка вода и да я оставите да престои една нощ. След около 7-8 часа водата е напълно обогатена с медни йони и може да постигне своя максимален здравен ефект. Никога не загрявайте водата за медната бутилка. В противен случай, поради високата температура, той може да реагира неблагоприятно с метала и дори да стане нездравословен.

Същото се отнася и за медни халби и други медни съдове

ползи за здравето медна халба медна бутилка

Как се почиства медна бутилка?

Тъй като медни бутилки са естествен продукт, с течение на времето върху повърхността им се развива лека патина. Това по никакъв начин не е вредно за здравето и не променя доброто качество на питейната вода. Въпреки това, от време на време можете да търкате външната страна на медната си бутилка с лимонов резен, поръсен с малко сол или сода за хляб. След няколко минути бутилката отново ще блести като нова. Има и някои медни бутилки, които се продават със специална импрегнация по външната повърхност и поради това не образуват патина или петна. Всички бутилки обаче са вътре без покритие, само от чиста мед. Затова трябва да ги изплакнете с малко лимонена киселина и вода след известно време. Просто добавете чаена лъжичка лимонена киселина на прах към бутилката и налейте малко топла вода в нея. Затворете бутилката и разклатете енергично. Оставете го да престои няколко часа и след това го изплакнете обилно с вода.

Медните бутилки са забележителен съд за пиене с много ползи за здравето

купете прилична медна бутилка

Допълнителен съвет: Никога не поставяйте медната си бутилка в съдомиялната машина; измивайте я редовно на ръка с течаща вода и малко течен сапун. Също така внимавайте да не поставяте медната бутилка на пряка слънчева светлина. Тъй като медта е изключително добър проводник на топлина и в резултат на това качеството на водата може да пострада.

Когато избирате медна бутилка, определено трябва да разчитате на висококачествени и тествани от TÜV продукти. Само бутилки, направени от поне 99,5% чиста мед, са наистина полезни за здравето. Затова трябва да се доверявате само на утвърдени дилъри и производители и да се отнасяте към бутилката си с любов и грижа. Медните бутилки са подходящи и като оригинални и стилни подаръци при много важни поводи и са идеалният спътник за спорт или йога.

Идея за здравословен подарък с прекрасен дизайн

ползи за здравословна вода от медна бутилка

медни бутилки красив дизайн   предимства на висококачествени медни бутилки

Други медни съдове също впечатляват със своята автентична аура и положителни свойства

медна чаша ваза ползи за питейна вода   медна бутилка меден контейнер вода здрава

пиене на медна бутилка вода

Насладете се на чудото на водата от медни бутилки докрай!

красива медна бутилка вода напитка здравословна