През есента кестените често могат да се видят на земята в парка. Това обаче е един от признаците, че есенният сезон вече е тук. Това време на годината е красиво и не само можем да му се насладим с очите, но и да го вкусим. Майката природа е напълно такава, каквато е и ни дава много възможности да бъдем здрави и щастливи. Кестените през есента са едни от тези, които са доста здравословни и вкусни. Освен това те могат да послужат като чудесна тематична есенна декорация. Така че не минавайте само покрай кестените! Научете повече за този вълшебен плод от ядки и научете как да приготвяте сладки кестени и кестени.

Кестените са здрави и могат да се приготвят бързо и лесно

Кестени Подготовка кестени хранителни стойности здравословни Печени кестени

Кестените имат много свойства, които са полезни за здравето ни. Те са без холестерол, с високо съдържание на фибри и много енергийно ефективни. Кестените и кестените са без глутен и съдържат ценни съставки като желязо, фосфор, калий, мед и витамини В1, В2, В6, С, Е и бета-каротин.

Кестените и кестените са истински подарък от природата

Приготвяне на кестени Рецепти с кестени здрави кестени есенна украса

Приготвяне на кестени – печени или варени?

Приготвяне на кестени Здрави кестени Пригответе кестени във фурната

Въпреки че кестените могат да се намерят свободно в природата, те трябва да бъдат събрани съгласно определени критерии, които гарантират тяхната доброта. Ако искате сами да събирате кестени или кестени, събирайте само тези, които вече са паднали от дървото.

Когато купувате кестени в супермаркета, проверете дали са непокътнати – тоест кестените имат твърда кора и гладка кожа. Ако кожата е набръчкана, това означава, че ядките са стари. Ако кожата има малки дупки, това означава, че кестенът е заразен от паразити.

Можете също така да поставите такава купа с кестени на масата като есенна украса

Кестени Подготовка Кестени Рецепти Готвене на кестени

Кестените са едни от най -вкусните и лесни есенни закуски, които можете да си направите у дома. Можете да ги приготвите по различни начини. Двата най -популярни вида са – печени и варени. Кестените могат да се пекат по три различни начина – в камината (това е оригиналният италиански начин), във фурната и в тигана.

Кестените са не само невероятно вкусни, но и много здравословни

Кестени Подготовка Кестени Рецепти Готвене на кестени

Печенето на кестени във фурната (или на горещи въглища, ако предпочитате това) е може би най-разпространеният метод и определено най-ароматният. Ядките са леко покафенели и могат да се консумират топли от фурната.

Разчитайте на приблизително 1500 g необелени кестени, ако искате да получите приблизително 500-700 g печени кестени. Без съмнение ще има някои лоши, затова се опитайте да имате това предвид.

Есенният сезон предлага множество природни деликатеси

Кестени Подготовка кестени здравословни Кестени във фурната

Печени кестени Приготвяне:

Първо, използвайте остър нож, за да направите X върху плоската страна на всеки кестен. Това ще улесни беленето и също така ще позволи излизането на пара, докато ядките се пържат. Не пропускайте тази стъпка, в противен случай кестените могат да експлодират като малки гранати във вашата фурна или тиган! Уверете се, че сте нарязали само черупката и само леко в месото на ядката. Има инструмент, наречен Нож за кестен, който е специално разработен за тази цел. Но режещият нож също работи добре.

Моля, не забравяйте следната стъпка!

Кестени Подготовка кестени здравословно Сварете кестени

Подготовка на кестени Печени кестени здравословно

Нарежете нарязаните ядки върху лист за печене с ръбове и ги запържете при 180-200 ° C за около 20 минути или докато черупките започнат да се отварят. Обелете ги там, където са нарязани. Някои от тях може да не се отворят и това е добре. Винаги има няколко пички навън, а ядката там вероятно е лоша. Изхвърлете това.

Печете кестени в тиган на открито

Кестени Подготовка Кестени здрави Печени кестени Pfane

Кестени Подготовка Готвене на сладки кестени здравословно Обелете кестените

Оставете ядките леко да се охладят, преди да ги обелите. Черупките се отлепват много по -лесно, когато ядките са още топли. Кестените имат твърда външна обвивка и вътрешна обвивка, подобна на хартия, така че трябва да премахнете и двете. Ако срещнете черни, твърди или плесенясали ядки, изхвърлете ги. Обелването на всички горещи ядки е най -трудната част от процеса, но не се притеснявайте, струва си!

Обелете кестените, докато са още топли

Кестени Подготовка Кестени Рецепти Кестени Готвене на кестени

След като всички кестени са обелени, те са готови за ядене или използване в рецепта. Или могат да се съхраняват в херметически затворен контейнер в хладилника за няколко дни.

Насладете се най -накрая на кестени

Кестени Подготовка кестени здрави Печени кестенови ядки

Варени кестени Подготовка:

Готвенето на кестени е малко по -бързо от печенето, което ги прави малко по -меки и по -лесни за белене. Вкусът им е малко по -мек в сравнение с този на печените кестени, но все пак сладък и вкусен.

Кестените също могат да бъдат сварени

Кестени Подготовка кестени здравословно Сварете кестени

Както преди, започнете, като направите X върху плоската страна на всеки кестен. Докато правите това, оставете тенджера с вода да заври. Добавете кестените във водата и гответе 10-15 минути или докато шушулките започнат да се отдръпват и отварят. След това изключете котлона. Използвайте лъжица с решетки, за да поставите 4-5 кестена върху чиста кърпа за чай, сгънете ги, оставете ги да почиват малко и ги обелете, докато са още топли.

Беленето на кестени всъщност не е толкова трудно

Кестени Приготвяне кестени здравословни Обелете кестените

Можете да добавите капка зехтин към това, така че кестените да могат да бъдат обелени лесно. Но най -лесният начин да обелите и ядете варени кестени е просто да ги разрежете наполовина и да изцедите каша от каша.

Възможно е и лъжичка

Сладки кестени Кестени Подготовка Обелете кестените

Кестените са чудесни за хапане и могат да се добавят например към различни салати. Кестените също могат да се задушат с месо или да се запържат с чесън и зеленчуци. Тези естествено сладки ядки са чудесни и за десерти. Подобно на бадеми или лешници, кестените се съчетават перфектно с шоколад, пекат се в сладкиши или се правят вкусен мус.

Захаросани кестени (кестенов сладолед), кестеново пюре, кестенов сироп и кестеново брашно също са типични продукти, предлагани на пазара.

Пригответе здравословна и вкусна салата с кестени

Приготвяне на кестени Рецепти с кестени готвят здравословни кестени

Рецепти с кестени – вкусна есенна супа

Кестени Подготовка Кестенови здравословни супа от кестени

Ето какъв е вкусът на есента!

Приготвяне на кестени Рецепти със здрави кестени Обелете кестените