Накрая времето е стабилно и накрая можете да останете по -дълго навън. Дори в големите градове топлият въздух е наситен със сладката миризма на цъфналите дървета и храсти и светът сякаш отново е наред. От май до юни цъфти и черният бъз, който е обект на днешната ни статия. Интензивният аромат на бъза може да се използва добре в оцет, вино, лимонада, десерти или като чай. По -долу предлагаме рецепта от цвят на бъз, която може да се използва като основа за много ястия и напитки. Искате ли да тествате вкуса на хлабавите цветя? След това извадете дръжките и ги поръсете върху салатите. Потопете отделните храсти в брашно и ги изпечете от двете страни, докато станат златисто-кафяви. Всички рецепти предлагат естествена и здравословна свежест.

Добрата рецепта от цвят на бъз трябва да се пази добре и да се предава 

Рецепта за цветя от бъз с дърпане на лимон

Коя рецепта от бъз винаги е полезна?

Специално през май всяко кафене предлага домашно приготвена лимонада с органичен бъз. В сладкарницата можете да намерите и сезонни оферти с цвят на бъз, ревен и ягоди. Този месец можем да открием и аромата на бъз в сладоледа. Човек желае всеки да може по -често да посяга към това здравословно лечение.

Това е напълно възможно със следната рецепта от цвят на бъз. Ние приготвяме сироп, с който и от който можете да приготвяте печени изделия, десерти, сладолед, ликьори или други освежаващи и сезонни деликатеси.

Берете цветя от бъз и горски плодове с ножица и оставяте чадърите цели

Рецепта за сироп с рецепта от бъз

Рецепта за сироп от бъз

NB! Рецептата прави около 1 литър сироп

Съставки: 1 необработен органичен портокал, 1 необработен органичен лимон, 25 г лимонена киселина, 25 цветя от бъз, 1 кг захар от кокосов цвят

Най-добре е да знаете проста рецепта, която може да се използва като допълнение към други храни и напитки 

Сироп от рецепта от бъз като основен лимонов клин

Първо трябва да подредите чадърите от бъз и да ги измиете много внимателно

Рецепта за бъз сироп бутилка yweig отрязана

Подготовка: Първо трябва да почистите нежното цвете на бъз много внимателно. Ароматът идва от прашеца, така че трябва да излеете цветята внимателно. Поставете цветята на бъза в чист контейнер и се подгответе за следващата стъпка! Водата, заедно със захарта и лимонената киселина, се кипва старателно, за да се получи сиропът. Измийте, изчеткайте и нарязайте на ситно лимона и портокала. Вземете чиста чаша и поставете в нея пластът на бъза и резените цитрусови плодове.

Вместо захар можете да използвате мед или агаве 

Рецепта от бъз за приготвяне на бутилка сироп

Изсипете още топлия захарен сироп върху слоевете и запечатайте плътно. Продуктът трябва да се накисва за три дни в чашата при стайна температура и от време на време се разклаща. След трите дни сиропът се пресява и отново се вари. Сега можете да съхранявате ароматната течност в желаните контейнери и да я добавяте към популярни рецепти, лъжица по лъжица.

Съставките трябва да се накиснат за три дни с периодично разклащане

Рецепта от билков цвят билков кварк

Винаги е добра идея да покриете съда с чиста кърпа 

Съдържание на бутилка сироп с рецепта от бъз

Това, което прави рецептата от бъз и бъз толкова специални?

Прекрасно ухаещите листа на бъза имат широк спектър от ефекти върху нашето здраве. Здравословните свойства на цветята и плодовете са известни. И тъй като растението е толкова лечебно, то дълго и дълго време се нарича „кабинет за народни лекарства“. Продуктите от бъз имат страхотен вкус и допринасят за балансиран живот. Цветът от бъз се използва срещу настинки, суха кашлица, ревматични оплаквания, а също и при заболявания на дихателните пътища. Комбинацията от бъз с други билки, които цъфтят едновременно, като лавандула, мента и маточина, имат особено ароматен и летен вкус. Като цяло бъзът укрепва имунната система и пречиства кръвта.

Ароматът на бъза допълва перфектно лимоновия вкус 

Рецепта от бъз с лимон

След като сиропът приключи, трябва да се затвори много внимателно

Пласт от бутилка сироп от рецепта от бъз

Какво още трябва да знаете за бъза?

Цветът на бъз може просто да се изсуши и да се ползва като затоплящ и предизвикващ пот чай. Дозата е 2 чаени лъжички на чаша и чаят се оставя да втаса за около 5 минути със затворен капак. И чаят, и сиропът могат да се превърнат в мистериозното вещество на много десерти и безалкохолни напитки. Тези, които понасят добре алкохола, могат да смесят сиропа с малко шнапс и да пият по малка чаша след всяко хранене, за да подпомогнат храносмилането. Много деца се наслаждават на всички ястия с кварки, смесени със супена лъжица сироп от бъз.

Можете да отделите нещо за директна консумация 

Рецепта от бъз с лимон с листа

Напитка от цвят на бъз е истинска и най -вече здравословна освежителна напитка в предстоящите горещи дни 

Рецепта за бъз сироп бутилка свежи цветя

Бъзът вече е много популярен и качествените продукти струват много в магазините. Ако планирате да обработвате растението сами, не забравяйте, че суровите плодове, както и неузрелите плодове, водят до диария и гадене. Варените плодове и цветя са безвредни, но не трябва да консумирате повече от 2-3 супени лъжици на ден.

Изсушеният цвят на бъз може да се смеси със захар и по този начин се получава домашна ароматна захар 

Рецепта от бъз сироп бутилка сироп от бъз захар

Пана кота, ястия с кварки или обикновена лятна торта – всичко е здравословно и освежаващо с цвят от бъз 

Рецепта от бъз билков кварк

Съблазнителна сладка може да се направи от цвят на бъз 

Рецепта за цветя от бъз с лимонова сладка

Плодовият хляб също има страхотен вкус с бъз

Рецепта от бъз с лимонов хляб от бъз

Концентрат за сироп от сироп от бъз

Рецепта от бъз с лимонова напитка

Рецепта сироп от бъз в тесни бутилки

Сироп от рецепта от бъз като основа

Бутилка сироп с рецепта от бъз