Невъзможни храни, базираната в Калифорния компания зад безмесния Impossible Burger работи върху друг зеленчуков продукт, наречен риба без риба. Гамата от продукти е в отговор на непрекъснато нарастващото търсене на храни на растителна основа и за борба с прекомерния риболов.

Impossible Foods вече е разработил бульон с аромат на аншоа на растителна основа. Можете да го използвате за приготвяне на паеля или сос от салата Цезар. Ще се отвори риба без риба, точно като „говеждото“ от Невъзможния бургер Злоба базиран. Това е протеин, произведен от генетично модифицирана мая, който имитира текстурата, вкуса и аромата на говеждото месо.

Тези рибни филета не съдържат рибно месо

Риба без риба от Impossible Foods в развитие на рибен пържола без риба

Риба без риба като следващият иновативен продукт от Impossible Foods

Остава да се види дали рибите без риба ще имат същата привлекателност като Невъзможния бургер. В края на краищата рибата няма същата лоша репутация за производството и въздействието върху здравето като свинското или говеждото. Тъй като обаче вече 90% от световната популация от морски риби са изчерпани от търговския свръхлов, никой не трябва да пренебрегва необходимостта от риба без риба.

Рибите може да не изглеждат толкова сладки, колкото другите застрашени животни, но те заслужават също толкова защита и внимание

Риби без риба от невъзможни храни в развитие Прекомерният риболов е реален проблем

Рибата без риба е следващата стъпка в мисията на Impossible Foods да разработи растителни алтернативи за всички животински храни до 2035 г. Главният изпълнителен директор Пат Браун е уверен, че могат да променят рецептата за невъзможния бургер, за да имитират други видове храни на животинска основа.

Пушената “сьомга” преминава вкусовия тест

Риба без риба от Невъзможни храни в развитието на сьомга, която не е риба

Риба без риба от Impossible Foods в развитие рибен бургер без риба

Проблемът е огромното търсене

Проблемът за невъзможните храни изглежда не е технологията за производство на продукти без месо. Изглежда, че компанията се бори да поддържа търсенето на пробивния продукт. Вече има недостатъци в баничките във верижни ресторанти като Red Robin и White Castle, които ги имат в менюто.

През май Impossible Foods пуснаха Impossible Sausage като част от сътрудничество с Little Caesars за Impossible Supreme Pizza. Имаше повече от 50 различни прототипа на вегетарианската наденица, преди компанията да избере рецептата за новия продукт. Сега Невъзможният колбас има 0 mg холестерол, постно 1,5 g наситени мазнини и само 270 калории. И то в порция от 100 гр. Просто сравнете това със стойностите на обикновен колбас: 70 mg холестерол, 12 g наситени мазнини и 340 калории!

С напредването на годината продуктите на Impossible Foods най -накрая ще бъдат налични в магазините на дребно, така че клиентите ще имат още една възможност да ги закупят.

Impossible Supreme Pizza изглежда доста апетитно

Риба без риба от Impossible Foods в развитие малки цезари невъзможна върховна пица

Бихте ли опитали това суши без риби?

Риби без риба от Impossible Foods в разработване на суши без истинска риба

Риба без риба от Impossible Foods в разработка Препечен хляб със сьомга без риба