семената чиа омега 3 са от полза за здравословния начин на живот

Чиа семена: интересни факти и полезни съвети

на Чиа семена са известни на човечеството от много векове. Така ацтеките се грижеха за здравето си. Те бяха не само лекарство, но и средство, с което човек може да плати за много други стоки.

Чиа отдавна е позната на хората

семена от чиа предимства недостатъци здравословен начин на живот

Бисквитки със семена от чиа

чиа семена кухни ягоди рецепти здраве

Дори съвременните изследователи вече са запознати с ползите за здравето на Чиа семена Добре. Тези знания също се разпространяват усърдно. Но относително малко се говори и пише за факта, че семената от чиа също имат определени недостатъци за здравето. Затова искаме да обърнем специално внимание както на добрата, така и на тъмната страна.

Предимствата

На първо място е консумацията на Чиа семена Препоръчва се поради високото съдържание на фибри. Освен това те потискат чувството на глад. Така че помагате на хората в отслабването.

Защо семената от чиа имат благоприятен ефект?

семената от чиа опознават положителната отрицателна страна на здравето

Здравословни мастни киселини

Чиа семената също съдържат здравословните омега 3 и ALA киселини. По този начин те противодействат на възпалението в организма. Те могат да облекчат болката при артрит и много други заболявания. Семената от чиа ни помагат да отслабнем, особено в проблемната коремна област. Семената от чиа все още са богати на калций, магнезий и бор.Това насърчава изграждането на здрави кости, без да ядем твърде много.

Протеини без глутен

Чиа семената ни осигуряват здравословни протеини без глутен. Те могат да се консумират, когато искате да поддържате кръвната си захар в разумни нива и да се чувствате пълни с енергия, докато правите това.

Какво всъщност съдържат семената чиа??

семена от чиа въздействат върху здравето начин на живот

По -добро хидрогениране

Семената от чиа подобряват хидратацията на нашия организъм. Получавате и баланса на електролитите.

Възможни недостатъци на Чиа семена

Има ли дори едно нещо на този свят, което няма тъмна страна? Едва! За съжаление, добрите стари семена от чиа носят и някои рискове за здравето. Те са свързани главно с билката Salvia hispanica. Не всички хора могат да го приемат добре. Ето някои случаи, в които семената от чиа могат да ни причинят по-голяма вреда.

Отрицателните ефекти на семената от чиа

купете семена от чиа Salvia Hispanica chia растителни ефекти

Алергии

Хората, чийто организъм е чувствителен към синапено семе, обикновено също са алергични към Salvia hispanica.

Разреждане на кръвта

Разреждането на кръвта заплашва различна група хора. Следователно не трябва да ядете семена от чиа по време на операцията. Ако все пак сте ги яли, кажете изрично на Вашия лекар за това.

Стомашно -чревни нарушения

За съжаление семената от чиа могат да причинят газове при някои хора. Такива хора също трябва да ги избягват в големи количества.

В някои случаи консумацията на семена от чиа не се препоръчва

семена от чиа, които си струва да знаете за познатия здравословен начин на живот

Ниско кръвно налягане

Някои проучвания показват, че семената от чиа могат да намалят изключително кръвното налягане. Хората с нормално до ниско кръвно налягане трябва да бъдат много внимателни, когато ги консумират.

Още няколко препоръки

Като цяло те са Чиа семена много здрав. Те предлагат много ползи за здравето. Въпреки това трябва да вземете някои мерки за сигурност. Уверете се, че не сте алергични и че семената от чиа не са третирани с твърде много химикали. Трябва също да знаете, че консумацията на семена от чиа за първи път може да ви накара да се почувствате замаяни. Това не означава непременно, че сте алергични. Понякога просто се нуждаем от известно време, за да се адаптираме към новия продукт.

Растението чиа има както положителни, така и отрицателни ефекти

купете семена от чиа растение чиа Salvia hispanica

Има много рецепти за десерти, направени със семена от чиа

чиа семена пудинг ягоди рецепти здраве