Ако с напредването на възрастта ставите ви започнат да болят, тогава изкачването и слизането по стълбите става все по -трудно и болезнено. Ако и вие живеете в многоетажна къща или имате мезонет, тогава проблемите с изкачването на стълби вероятно са част от ежедневието. За щастие, има модерно, практично и удобно решение за това, което набира световна популярност особено напоследък – стълбищният лифт. Не винаги обаче е лесно да решите да закупите и инсталирате такава система. В крайна сметка стълбищният лифт е свързан с редица въпроси – от модела и неговото качество и адаптация до много специфично стълбище до крайната цена. В следващите редове ще разгледаме по -подробно тези и други въпроси, ще изясним често срещаните погрешни схващания за стълбищния лифт и ще ви запознаем с най -големите му предимства и недостатъци. Просто прочетете нататък!

Стълбището - важни предимства и недостатъци, които трябва да знаете, преди да купите Помощ за възрастни хора повече свобода в ежедневието

Стълбището и неговите много предимства

Инсталирането на стълбищен възел във вашия дом има няколко предимства. В началото тя позволява на своите потребители повече независимост и свобода на движение. Често пъти, когато вие или друг член на вашето домакинство изпитвате затруднения при изкачването или слизането по стълбите, те са принудени да се преместят напълно на първия етаж на апартамента, едноетажна къща или старчески дом.

Това не трябва да бъде!

Стълбищен асансьор ви дава пълен достъп до цялата ви къща отново. Изключително важно е повечето възрастни хора да останат независими и в позната обстановка възможно най -дълго.

Разбира се, стълбищният лифт е полезен не само за възрастните хора. Физически затруднените, с наднормено тегло или тези с нараняване на крака, които се нуждаят от гипс, също могат да се движат по -лесно между етажите с помощта на стълбищен асансьор. Дори трябва да се подчертае, че стълбището също е важна профилактика на злополуки. Случайните падания, особено по стълбите, са най -честите причини за инциденти при възрастни хора и хора с увреждания. Със стълбищен стълб подобни злополуки се свеждат до минимум.

Стълбището - важни предимства и недостатъци, които трябва да знаете, преди да закупите стол за възрастни хора с високи стълби

Съвременна система за повече свобода в ежедневието на възрастен човек

В наши дни стълбищните лифтове са много модерни устройства, които се управляват с дистанционно управление или с натискане на бутон. Те имат вградени сензори, които автоматично спират стола в случай на препятствие по стълбите. Предлагат се в различни модели и цветове. Модели, форми, размери, стилове и цветове. За тези, които имат проблеми със ставането и сядането, има стълбищни асансьори със специална помощ за изправяне. Други са предназначени за хора, които имат затруднения при огъване на коленете. Можете да намерите повече информация за това кой модел е най -подходящ за вашата житейска ситуация на адрес https://handicare-treppenlifte.de/.

Често собствениците на жилища са загрижени, че стълбищният лифт ще повреди стените им. Противно на общоприетото схващане, обаче, шината на системата е монтирана на стълбите, а не на стените с помощта на опори и винтове.

В заключение, считаме за важно да споменем, че стълбищният лифт разбира се може да носи хора, както и предмети и дори по -възрастни домашни любимци. Трапезните асансьори може да са излезли от мода, но стълбището може лесно да изпълнява подобна функция. Той може лесно да премества багаж, пране и други тежки ежедневни предмети нагоре и надолу по стълбите.

Стълбището - важни предимства и недостатъци, които трябва да знаете, преди да купите стоящи хора и инвалидни колички

Стълбището не е без недостатъци

Въпреки многото си предимства, стълбищният лифт не е без недостатъци. В зависимост от дизайна и допълнителните опции, системите не са напълно евтини и тъй като стълбищният лифт се експлоатира с електричество, това, разбира се, лесно ще бъде отразено във вашите разходи за електроенергия. Въпреки това стълбищният стълб, работещ с батерии, гарантира, че можете да използвате устройството без никакви проблеми дори в случай на прекъсване на захранването.

Ако живеете в много стара къща и имате изключително тесни стълби, това може да затрудни избора на стълбище. Обучен специалист може да ви помогне тук и да ви покаже кой модел отговаря на вашето стълбище.

Има стълбища както за извити, така и за прави стълби. Стълбищните системи се измерват от сертифицирани специалисти и са изработени по поръчка за вашето стълбище. Така че има идеалното решение за всяко стълбище. В тези случаи е изключително важно един надежден и сертифициран специалист да оцени вашия дом и да се консултира с вас предварително.

Стълбището - важни предимства и недостатъци, които трябва да знаете, преди да закупите стол за градина и външни площи

Стълбището - важни предимства и недостатъци, които трябва да знаете, преди да закупите практичен стол за външна употреба