Родителите трябва да се съобразяват с много предизвикателства, когато става въпрос за темата „здравословно хранене – деца“. Съвсем естествено е малките да избягват горчиви или сурови продукти и предпочитат да ги използват със сладост и привлекателен вкус. Следователно има много различни причини, което науката обяснява по различни начини. Има обаче няколко малки стъпки, които човек може да предприеме всеки ден, за да научи малките на здравословното хранене. Описваме как да процедираме в следващите няколко реда.

Възможно е здравословно хранене на децата!

щастливо дете с домат здравословна храна деца

Здравословно хранене – деца – това е най -добре да направите, като използвате собствен пример

Наслаждавайте се на здравословни ястия с децата си по -често! Вероятно сте забелязали, че обичат да имитират възрастни. Поставете се на тяхно място и ще видите: Не можете сами да ядете пържени картофи и да убедите децата, че пълнозърнестият хляб или салата са по -здравословни.

 Хм, може да се окаже, че ценното детско хранене също има положителен ефект върху вас?

Напълнете хладилника с вкусни продукти и това улеснява здравословното хранене на децата

здравословно хранене деца дете яде салата

Купувайте повече здравословни храни

Когато става дума за здравословно хранене – деца, много често се чува сложни и непрактични съвети. Много простите и очевидни идеи често се игнорират. Ето един за вас: просто напълнете хладилника със здравословни храни. Това със сигурност ще помогне на децата ви да имат достъп до него по -често! Тези съвети се отнасят основно за онези сладки продукти, които не съдържат рафинирана захар. Вече има много от тях! На първо място, става въпрос за вкусни сладки плодове. Но има и кисело мляко и други продукти, които се правят с други здравословни подсладители вместо захар.

Превърнете здравословното хранене на децата в страхотна игра

здравословна храна деца дете прави салата

Включете малките!

Включете малките в процеса на пазаруване и приготвяне на храната. Обяснете защо предпочитате здравословните продукти и събудете любопитството им. Когато става дума за здравословно хранене – децата, от ключово значение е те да го намират за вълнуващо и интересно. В идеалния случай те смятат, че това е страхотна игра, в която и вие обичате да играете! Потърсете книги и интернет филми, които също се занимават с тази тема. Това би могло да направи здравословното хранене още по -привлекателно за най -малките.

Здравословното хранене на децата понякога може да включва и хранене пред телевизора

здравословна храна деца дете гледа телевизия

Поставете висока стойност на продуктите с калций

Ако искате да научите децата на различни нови вкусове, тогава трябва да обърнете специално внимание на продуктите, съдържащи калций. Вкусните видове сирене и кисело мляко са абсолютно задължителни в здравословната кухня. Повечето деца също се радват да ги ядат. Освен това обаче се опитайте да научите малките да ядат различни бобови растения и листни зеленчуци.

Здравословното хранене на децата работи най -добре с вкусни продукти

здравословно хранене на децата вкусни сандвичи

Вкусни сосове и дипове

Ако проявите креативност, здравословните продукти биха могли да се справят по -добре на децата ви. Можете например да пасирате зеленчуците и да правите различни вкусни дипове и сосове от тях. Те могат да се сервират като оригинален акомпанимент към ястията, обичани от най -малките. Не забравяйте, че колкото по -цветни изглеждат диповете и сосовете, толкова по -привлекателни са за децата. Между другото, това е чудесна идея за най -малките, които обичат да хапват нещо пред телевизора: Ако не можете да избегнете това напълно, можете поне да предложите вкусна гарнитура!

Не само малките, но и по -големите деца трябва да се хранят с родителите си по -често

здравословна храна деца майка и дете

Пригответе нещо вкусно!

Ако обичате да готвите у дома и да предлагате вкусна храна, тогава малките биха свикнали. Просто ще забележите разликата в храната, която купувате и все повече ще предпочитате домашно приготвена храна. Можете да използвате този метод само за да сте сигурни, че децата ви интуитивно разпознават добрата храна на по-късен етап!

Покажете, че обичате здравословното хранене

здравословно хранене деца майка, докато реже плодовете

Не забравяйте за влакната!

Темата „деца със здравословно хранене“ много често се свързва с достатъчно витамини и минерали. Всъщност те са жизненоважни за растежа на малките! Това, което понякога се пренебрегва, но също толкова важно, са фибрите. Те са от съществено значение за метаболизма и той трябва да се развива по възможно най -добрия начин, особено на тази възраст.

Можете да направите игра на здравословно хранене за деца

здравословна храна деца майка и деца с парченца зеленчуци

Децата обичат цветовете! Те с удоволствие ядат цветни продукти.

детска маса за здравословно хранене, пълна със зеленчуци

здравословна храна деца страхотна купа салата

здравословна храна децата мият зеленчуци

Ето колко щастлива може да направи темата „Здравословно хранене – деца“

щастливо семейство здравословно хранене деца

момче с моркови здравословна храна деца

дете с плодове здравословна храна деца

Ако зеленчуците не са привлекателни, проявете креативност по отношение на здравословното хранене на децата!

дете не иска салата здравословна храна деца

подходяща за деца плодова купа здравословна храна деца