Тиква Хокайдо мини

Тиква Хокайдо и здраве

Безброй видове тикви се предлагат на германския пазар между септември и февруари, като всички те са богати на важни за нас хранителни вещества. Днешната статия ще бъде за конкретен вид тиква.

Не трябва да се избегне яденето на вкусни ястия от тиква, особено в студените месеци

Тиква Хокайдо отгоре

Тиквата Хокайдо има ядлива кожа

Плодове от тиква Хокайдо

Тиквата Хокайдо принадлежи към гигантското семейство тикви и идва от едноименния японски остров. Този вид тиква е много популярен не само заради здравните си качества. За разлика от другите видове тиква, тази тиква се характеризира с много приятен размер. Купата на тиквата Хокайдо, която може да се готви и яде, е още по -привлекателна от размера. Много от тиквите са свързани със сладък вкус и мека каша. Сортът Хокайдо има твърда и вкусна каша и може да се комбинира с различни аромати, като картофи, моркови, чесън, лук, джинджифил, обилно месо, гъби, сметана, ядки …

Популярната тиква води своя произход от едноименния японски остров

Тиквеков храст Хокайдо

Този вид тиква може да се комбинира с всички зимни зеленчуци

Моркови от тиква Хокайдо

Тиква Хокайдо и здраве

Пулпът от тиква осигурява на организма много важни фибри, които са необходими не само през зимата. Освен това тиквата е с ниско съдържание на калории и подходяща храна за хора с диабет, например.

Пулпът е с ниско съдържание на калории, но с високо съдържание на фибри и витамин А.

Резен тиква Хокайдо

Тиквата укрепва зрението

Тиква Хокайдо затвори

Тиквени семена

Печените тиквени семки са чудесна закуска. Това е по -добрата алтернатива на чипса или други обичайни и не точно ценни закуски. Тиквените семки подобряват настроението и укрепват сърцето. Много проучвания показват, че яденето на тиква и тиквени семки може дори да намали зрението.

В тиквените семки има истински съкровища за нашето здраве

Тиквени семки Хокайдо НОВО

Тиквено масло

Все по -популярното масло от тиквени семки, което се получава от ценните тиквени семки, има положителен ефект върху пикочните пътища. Болестите на жените и мъжете се облекчават от маслото от тиквени семки. Ядките могат да се консумират и сурови или печени, което има същия ефект като маслото от тиквени семки.

Тиквеното масло се предлага в магазините за здравословни храни или в магазините за здравословни храни

Масло от тиквени семки Хокайдо НОВО

Хокайдо в кухнята

Събудихме ли любопитството ви? След това опитайте лесната за приготвяне и смилаема тиквена крем супа с печени семки и масло от тиквени семки. Тази оферта закръгля темата за тези три пъти здравословни зеленчуци и ви пожелаваме приятен апетит!

Много лесна за приготвяне, тиквената супа затопля и ви поддържа здрави

Тиква Хокайдо с тъмна обвивка

Много е оригинално да сервирате супата в издълбана тиква

Супа от тиква Хокайдо

Съставки: 

400 г тиква Хокайдо

2-3 шалот

20 г джинджифил

600 мл зеленчуков бульон

2 супени лъжици кокосово масло

100 г кокосово мляко

30 г тиквени семки

3-4 супени лъжици тиквено масло

Сол и черен пипер на вкус

Тиквата Хокайдо има добър вкус с пресни билки от всякакъв вид

Ястие с тиква Хокайдо босилек

Подготовка:

Измийте, обелете и нарежете тиквата, шалот и джинджифил. След това задушете в кокосово масло за по -малко от минута, след това изсипете бульона и оставете да къкри на умерен огън за 20 минути. Междувременно изпечете тиквените семки в тиган без мазнина. Свалете готовата супа от котлона, пюрирайте и пречистете с кокосовото мляко. Загрейте леко дълбоката чиния и я напълнете със супата. Поръсете с масло от тиквени семки и поръсете с хрупкавите тиквени семки. Вола!

Към супата можете да сервирате картофи, ориз басмати или хляб

Супер кремообразна тиква от Хокайдо