Плешивостта е проблем за голям процент от световното население, особено за мъжете. Тя обаче може да се възприема като болест или като нормална част от остаряването. Ако и вие сте един от милионите хора по света, които страдат от плешивост, тези редове са за вас.

Плешивостта се обозначава с медицинския термин андрогенетична алопеция. Може да бъде мъжко или женско. Прочетете, за да научите повече за разликата между двете…

Плешивост? Има решение!

Трансплантацията на коса лекува мъже с плешивост

Загуба на коса при мъже и жени

Има икономически доказателства, че мъжката плешивост наистина е наследствена. Също така е свързано с мъжките полови хормони и няма нищо общо с възрастта, тъй като подрастващите също могат да страдат от косопад.

Плешивостта при мъжете обикновено започва над слепоочията. С течение на времето косопадът намалява и типичният бавно се развива "М."-Форма. Косата става все по -тънка и по -тънка и това може постепенно да доведе до частично или дори пълно оплешивяване. Според статистиката над 60% от световното мъжко население е плешиво до 35 -годишна възраст. А на 50 -годишна възраст този процент става още по -голям – приблизително 86%.

Причините за женското плешивост са противоречиви за учените. Най -често косопадът при жените се наблюдава чак след менопаузата. Ето защо женската плешивост се обяснява с намалените женски хормони. За разлика от мъжете, жените рядко страдат от пълна плешивост. Вместо това косата става еднакво по -тънка по цялата глава.

Трансплантацията на коса предотвратява плешивостта при мъжете

Какво причинява плешивост?

Каква е причината за оплешивяването, ако не е заболяване? Учените обясняват това по следния начин: Когато космените фоликули са твърде чувствителни към хормона дихидротестостерон (DHT), те се свиват и стават все по -малки. С течение на времето косата става по -тънка. Корените на косата бавно изсъхват, така че в един момент те вече не могат да произвеждат коса. Проблемът не е във високата концентрация на DHT, а във високата чувствителност на фоликулите към този хормон.

Плешивост при трансплантация на коса при мъже

Помислете за трансплантация на коса?

Трансплантацията на коса вече не е лукс и все повече хора, страдащи от генетична загуба на коса, се отдават на тази медицинска интервенция.

Накратко обяснено, космените фоликули, които не са твърде чувствителни към DHT, се вземат от собствената коса, например от задната част на главата, по време на трансплантация на коса. И те се трансплантират върху засегнатата плешива глава, използвайки различни техники. Резултатът е същото количество коса, но сега тя е по -равномерно разпределена по скалпа.

Трансплантацията на коса е най -ефективното лечение за плешивост, но това е хирургична процедура, чиито предимства и недостатъци трябва да бъдат разгледани подробно. Ако обаче обмисляте трансплантация на коса, е много важно да намерите надеждна клиника с опитни експерти. Капилклиника например е един от най -добрите центрове за трансплантация на коса в Европа. Той също така предлага на пациента най -доброто съотношение цена -качество. Така че не е нужно да летите до Индия, за да се подложите на трансплантация на коса. Просто се оставете на себе си Трансплантация на коса в Берлин посъветвайте и сбъднете мечтата си тук, в Германия.

Клиника за трансплантация на коса предотвратява плешивостта

Не на последно място

Не можете винаги да предотвратите падането на косата с напредване на възрастта, но има лечения и средства, които могат да забавят процеса. Опитайте се да промените повече или по-малко начина си на живот, за да живеете без стрес и здрави. Това също ще се отрази на здравето на косата ви. Например, спрете да пушите сега, тъй като пушенето все още може да причини загуба на коса. Редовно масажирайте скалпа, за да стимулирате космените фоликули. Уверете се, че се храните здравословно. Яжте колкото се може повече пресни плодове и зеленчуци и избягвайте нездравословни храни. Прекарвайте повече време на открито и се наслаждавайте на живота такъв, какъвто е. И още нещо важно! Посетете семейния си лекар за преглед, тъй като има някои заболявания, които могат да причинят загуба на коса.

Не позволявайте на самочувствието ви да страда поради плешивостта си. Бъдете здрави и се наслаждавайте на стареенето!

Присаждане на коса Берлин плешивост мъже