Устойчива мода в ежедневието

В първата част на статията със същото заглавие обяснихме защо всъщност е толкова трудно да се избере устойчива мода бързо и ефективно. Ние сме затрупани с информация и наистина е трудно да се каже кое е добро и кое е лошо.

За да не се „удавите“ в това претоварване с информация, имате нужда от бази. Предлагаме ви ги по -долу.

Бъдете ясни относно приоритетите си

Трябва да сте наясно с текущите си приоритети. Кои са факторите, които определят вашия личен стил? Когато имате директен отговор на последния въпрос, изкушението да пазарувате супер модерни рокли за текущия сезон няма да е толкова голямо.

Устойчива мода, устойчиво бъдеще 

устойчива мода органично облекло веганска мода екологично чиста

Наистина ли трябва да имате най -новия модел на банския си, за да се чувствате привлекателни и да се насладите на лятото? Или задължително за привличане на внимание? Или предпочитате да прекарате лятната си ваканция в добро здраве, с чиста съвест и да разчитате на естествената си красота? Повярвайте ни: Вторият тип отношение ще направи живота по -забавен в дългосрочен план!

И тя е правилната!

Устойчивата мода на Вивиен Уестууд надделява 

устойчива мода органично облекло веган мода етична мода

Кои характеристики на дрехите са най -важни за вас?

Логично свързваме този въпрос с предишния. Какво е важно за вас в дрехите? Трябва ли да са екологично чисти, да се чувстват комфортно, да имат цветове, които наистина подчертават вашата индивидуалност и лична красота? Ако всичко това е по-важно за вас от носенето на най-новите модели на пазара, значи сте на прав път към устойчивата мода.

Бъдете добре информирани благодарение на интернет 

устойчива мода веганска мода етична мода регионална

Промяната започва в главата 

устойчива мода органично облекло веган мода рециклиране

Представете сами какво всъщност означава устойчива мода

В първата част на статията казахме, че устойчивата мода, наричана още етична мода, е общ термин. Това, което имате предвид, в известен смисъл е лична гледна точка. За повечето хора „устойчиво“ означава, че модата е екологична. Тя защитава животните и хората, които работят в текстилните фабрики, те са добре платени за работата си. И не на последно място, тази мода е добра за вашето собствено здраве. Възможно е обаче само някои от тези аспекти да са важни за вас. Определете това сами! Може би не ви пука, че модата е веганска, ако отговаря на всички други условия …

Прочетете внимателно етикета 

устойчива мода органично облекло веган моден етикет

Научете се да пазарувате добре в интернет

В момента Интернет е най -добрият ресурс за потребителите, които предпочитат устойчивата мода. Можете лесно да следите нещата и да купувате продукти от цял ​​свят. Интернет осигурява относително равен достъп до пазара за всички доставчици и улеснява изследването на стоките, които искате.

Разбира се, големите вериги, които предлагат маси от бърза мода, са много добре представени и тук. От друга страна обаче има платформи, които са посветени на темата за устойчивата мода като цяло. Те основно предлагат и продукти от тази област и свързват малките доставчици с крайния потребител при справедливи условия.

Разберете как са направени вашите дрехи 

устойчива мода органично облекло веган моден произход

Пазарувайте в малките магазини

Ако предпочитате да пробвате дрехите лично и искате да пазарувате в града, насочете се към малките магазини. Те може да не са специално посветени на устойчивата мода. На лично ниво обаче можете да разберете по -лесно как и къде е произведен определен облекло. Ако е бил ушит или плетен във вашия регион и е създаден с материали, които не са произведени чрез експлоатация от хора или животни, тогава вече имате устойчив моден артикул, въпреки че не е бил изрично рекламиран с този термин!

Знаменитостите вече задават тон 

устойчива мода органично облекло веган мода цикъл глава

Бъдещето е устойчиво и интелигентно 

устойчива мода органично облекло веганска мода екологично чиста примерна

Втора ръка е страхотна

Наистина добрите и скъпи марки се произвеждат най -вече устойчиво. Тук не може да се говори за масово производство и по този начин се елиминира необходимостта от експлоатация и замърсяване на околната среда, които съпътстват производството на бърза мода. Ако обичате да пазарувате маркови дрехи втора употреба, значи се държите по доста устойчив начин. Ако ви харесва, няма нужда да спирате!

Много водещи марки променят фирмената си политика 

устойчива мода органично облекло веган мода устойчива реклама

Етиката се връща при хората 

устойчива мода органично облекло веган моден лозунг

И накрая, бихме искали да посъветваме срещу перфекционизъм: Роклите са идеални, ако се чувстваме комфортно в тях, а не ако отговарят на всички формални критерии. Чистата съвест е част от благосъстоянието. И здравният аспект също. И един последен съвет: ако не можете непременно да купите устойчиво парче в момента, тогава поне се стремите към възможно най-доброто качество. През повечето време това не може да бъде предложено от бързата мода. Така че, ако предпочитате качеството пред ниските цени, тогава по принцип се държите устойчиво.

Насърчаването на устойчивата мода е добро 

устойчива мода органично облекло веган мода екологично чисти Джони Деп

 Голямо значение се придава на устойчивото детско облекло 

устойчива мода органично облекло веган мода устойчива реклама устойчиво детско облекло infantium viktoria