Знаете ли, че можете да имате студени ръце по различни причини? Това често е симптом на стомашно -чревни проблеми. С повишаването на температурата в тези органи краката и ръцете обикновено стават по-студени. Понякога студените ръце са резултат и от други заболявания. Ще докладваме повече за това по -долу и също така ще ви дадем съвети как да регулирате температурата в собственото си тяло.

Дръжте нещо топло, за да регулирате температурата си

Съвети за здравословен начин на живот със студени ръце

Повече за студените ръце и телесната температура

Хората реагират много различно на външните температури. В същото време и температура някои може да са студени, а други топли. Но има методи как можете да ги адаптирате и регулирате по такъв начин, че да се чувствате по-комфортно. От видимите части на тялото ни ръцете и краката се охлаждат най -бързо.

От вътрешните органи най -много топлина се нуждаят бъбреците и черният дроб. В замяна на това червата и стомахът могат да регулират температурата си много лесно. След като тялото ни има постоянна температура, ние също сме по -малко податливи на възпаления и различни заболявания. Ръцете ни остават топли.

Студените ръце често са резултат от вътрешни температурни колебания

Постоянно студени ръце. Ледено студени ръце

Температурата на стомашно -чревния тракт

Както казах, студените ръце често са свързани с проблеми в стомашно -чревния тракт. Когато тези органи са стресирани от неправилно хранене, те се нуждаят от повече енергия, за да обработят храната. В този случай стомахът отделя много киселина, за да може храната да се преработи. Това от своя страна води до повишаване на телесната температура. Чревната система работи по подобен принцип. Червата трябва да свършат чудесна работа, за да преработят обилни ястия, дори в големи количества. Това също повишава температурата им.

Стомахът и червата често имат най -високата температура в тялото 

Крем за ръце със студени ръце за грижа за кожата

Правила за регулиране на температурата

И така, как можете да регулирате телесната си температура и да избегнете студени ръце? Има прости методи, които всеки може да направи доста лесно сам.

  • Можете да вземете гореща вана;
  • Покрийте студените ръце и крака с естествени топли материи;
  • Кремиране с продукти за кожа със затоплящи свойства;
  • масаж.

Масажът помага при студени ръце и крака

Домашни средства за студени ръце здрави

Студени ръце и правилно хранене

Ако студените ръце са свързани с правилната диета, спазването на определени правила за вашата диета, разбира се, ще ви помогне. Хранете се здравословно и в количества, които не натоварват стомаха ви. Особено важно е да се храните бавно и спокойно. Някои дни стомахът ни е по -раздразнителен от други поради различни причини. Когато се съмнявате, избягвайте боба и млечните продукти. Правете по -дълги почивки между храненията. Всеки от тях трябва да се обработи добре, преди да попадне нова храна в стомаха. Яжте повече през деня и по -малко вечер. Ако преди това сте диагностицирали стомашни проблеми, трябва да ги държите под контрол, като използвате възможно най -естествените средства. Освен това е необходимо достатъчно разстояние между храненията, но също и между тези и физическите упражнения.

Стомашно -чревните проблеми могат да доведат до студени ръце

Студените ръце здравословен начин на живот

Водна терапия за студени ръце

Водата е добро средство за регулиране на телесната температура. Водната терапия може да се извърши по няколко начина. Под душа например трябва да намалите бавно и равномерно температурата на водата. Последният етап не важи само за главата, защото може да настинете от нея през зимата. Особено важно е да не изстиваме преди и след душа. Накрая затоплете добре тялото си с халат или кърпа.

Студените ръце често са симптом на по -сериозни здравословни проблеми 

Студените ръце здравословен живот

Други възможни причини за студени ръце

За повечето хора здравословният живот и грижата за стомашно -чревния тракт ще постигнат добра температура на ръцете и краката. Понякога обаче може да има и други причини. Трябва да ги изключите, преди да получите достъп до описаните мерки. Някои хора страдат от Дерматосклероза. Това заболяване звучи зле, но в действителност не е чак толкова опасно. Излекуването им изисква само определени ефективни мерки за предотвратяване на неприятни симптоми като студени ръце и крака. Същото важи и за хипотиреоидизъм. До известна степен не е особено опасен за здравето ни, но трябва да се диагностицира възможно най -скоро. В крайна сметка студените ръце понякога са резултат от анемия, проблеми с кръвоносната система и телесното тегло. Всички тези условия изискват допълнителни стратегии за затопляне на ръцете и краката в допълнение към тези, които обсъдихме по -рано в нашата статия.

За да избегнете студени ръце, обличайте се правилно през зимата!

Студени ръце, ледени ръце

Специални съвети за зимата

През зимата, разбира се, студените ръце и крака са много по -чести, отколкото през лятото. Това се дължи главно на факта, че в този случай е много по -трудно да се постигне равномерна телесна температура. В допълнение към съветите за здравословен живот и балансирана диета, които важат за всички сезони, е много важно да носите подходящо облекло през зимата. Областта на бъбреците и черния дроб трябва да се поддържа допълнително топла, като носите дебели дрехи. Помислете и за шапка в студените дни. Човешкото тяло губи невероятно количество топлина през главата. Обувките трябва да са изработени от материали, които поддържат краката топли, позволяват добра циркулация на въздуха и задържат влагата в кожата. Същото важи и за чорапите. В много студените дни трябва да носите и пластмасови чорапи под вълнените чорапи.

Упражненията могат да помогнат за изравняване на температурата

съвети за здравословен живот Студени ръце

Затоплете тялото си отвътре с подходящите напитки!

идеи за зимата Студени ръце