Ранното ставане ви прави щастливи и доволни? Поне така твърдят много ранобудни, голяма част от които са известни личности, топ мениджъри и известни художници. Все повече се говори за чудодейния сутрешен принцип и очарователната сила на сутрешните часове. Сигурно има нещо в добре известната поговорка „Утрото има злато в устата си“. Можете да прочетете с нас днес какво представлява хваленият принцип на ранното ставане и как можете да го интегрирате по -лесно в ежедневието си.

Ставайте рано и отделяйте повече време за себе си всеки ден

пийте кафе ставайте рано

Станете рано с принципа на чудото утро

Този принцип, който вече стана толкова популярен, беше подробно разработен от мотивационния треньор Хал Елрод в книгата си: „Чудно утро: Часът, който променя всичко“. Той описва структурирана, добре обмислена сутрешна рутина, която може да промени живота ви завинаги.

Резултатът трябва да бъде повече енергия и позитивно отношение, удовлетворение и успех. Както при другите книги за мотивация и саморазвитие, не е нужно да имитирате всичко точно. Това е много повече за обща нишка, преди да можете да създадете своя собствена интерпретация. Тук не е задължително, просто вдъхновяващи съвети и идеи, които всеки може да реализира според собствените си предпочитания.

Поздравявайте изгрева всяка сутрин

ставай рано изгрев слънце

В основата на принципа на чудото на утрото са шестте така наречени S.A.V.E.R.S, които ви помагат да ставате по-рано рано. Какво стои зад него?

С. – означава мълчание – става дума за тишина под формата на медитация или молитва

А. – е за утвърждаване – време за привързаности, които носят положителна нагласа

V – означава визуализация – визуализирайте цели и желания със собственото си въображение

Е. – означава упражнения – да събудите тялото правилно чрез движение

Р. – щандове за четене – четене от книги или статии

С. – е за писане – писане на дневник, водене на бележки, практикуване на водене на дневник

Шестте стълба на принципа на чудото утро

По принцип става въпрос за ставане час по -рано от обикновено всяка сутрин. Тогава този час е само за вас. Следните шест дейности са важни единици, които продължават от 5 до 20 минути и могат да бъдат удължени или съкратени в зависимост от вашите собствени предпочитания. Тук те са изброени хронологично и накратко обяснени.

# 1 тишина и медитация

станете рано йога медитация

Според принципа на Чудесно утро, трябва да започнете да мълчите веднага щом станете. За предпочитане с медитация или някои упражнения с пранаяма, ако човек ги е усвоил. За това са достатъчни около 5 до 10 минути. Слушате себе си и се наслаждавате на първите минути на сутринта, без да оценявате нищо. Просто оставете първите си мисли да минат покрай вас, като леки облаци в небето.

# 2 излезте с утвърждения

Станете рано, напишете дневник за мотивация

Следващата единица от принципа също отнема около 5 минути. Това са положителни формулировки, които можете да измислите и дори да запишете, ако искате. Положителните убеждения могат да бъдат формулирани много конкретно или да звучат по -общо, в зависимост от текущите ви нужди. Те често са свързани с ясни цели и тяхното значение, както и пътищата, които водят до тях. Утвържденията трябва да се имат предвид и да се повтарят по -често, така че старите негативни модели на мислене да бъдат отслабени и заменени с нови, положителни.

# 3 Практикувайте визуализации

станете визуализации на ранна практика

Веднага след това следват така наречените визуализации. Тук е необходимо малко въображение и въображение. Тази фаза на принципа отново не е по -дълга от 5 минути. През това време си представяте как целите ви вече са постигнати. Това ви дава положително отношение и повече мотивация. Ако например целта е да отидете на голямо пътуване, можете да си го представите конкретно, сякаш го изпитвате в момента. С такива визуализации, които ви правят щастливи, мозъкът излива повече хормони на щастието като допамин и серотонин и веднага става по -буден.

# 4 упражнения и упражнения

домашен фитнес ставайте ранни съвети

Разбира се, тялото играе изключително важна роля за правилното събуждане. Ето защо тази единица е малко по -дълга – около 20 минути. Тук е важно да изберете подходяща физическа активност, която оптимално отговаря на вашата житейска ситуация и индивидуални предпочитания. Енергизиращ поток от йога, фитнес тренировка или сесия за джогинг – изцяло зависи от вас.

# 5 четете книги и статии

ставайте рано четени книги

В тази стъпка е време за саморазвитие. Това означава придобиване на нови знания или четене на определена област – книги, статии и т.н., в зависимост от това, което ви интересува. Можете да използвате тази стъпка, например, за да научите нов език или да го подобрите. Отново всичко е въпрос на ваше собствено благополучие и амбиции.

# 6 Водете дневник или дневник

идеите за списания стават рано

Формулирайте мисли или просто напишете душата си свободно. Това е целта на последното звено на принципа на утрото на чудото. Преди всичко е важно да изразите благодарност. Да бъдеш благодарен за всичко красиво в живота, за това, че си буден и отново ставаш, че можеш да дишаш и да виждаш. В допълнение, това писане има дълбок терапевтичен ефект и ни помага да се чувстваме по -леки и по -спокойни. Вижте нашата публикация за изразително писане за подробно описание как да направите това.

Интелигентни съвети за бъдещи ранобудни

Утро сутрин, внимавайте! Ето няколко интелигентни съвета, които също ще ви помогнат да станете много по -рано рано.

  • Започнете от малко! Първо настройте будилника около 10-15 минути по-рано и не час назад. Затова увеличавайте всеки ден с още няколко минути и скоро ще достигнете желаното от вас време за ставане.
  • Също така настройте будилника далеч от леглото. Така че не можете да натиснете бутона за отлагане и така или иначе сте принудени да станете.

Не забравяйте – будилникът не е враг, той е вашият съюзник

ставайте рано съвети за будилник

  • Вземете си модерен интелигентен будилник, ако искате – вече има някои с аромат, светлина или определени задачи, които трябва да изпълните, за да изключите алармата.
  • Вземете студен душ малко след като станете. Това наистина ще задейства кръвообращението ви и ще се събудите много бързо.

станете рано под студен душ, стимулирайте кръвообращението

Преодолейте собственото си по -слабо и се научете на изкуството да ставате рано всеки ден. В началото може да е трудно и ще ви струва много сили и усилия. Но определено ще си заслужава и ще ви донесе нова енергия и положително отношение към живота.

Ще откриете и други идеи и трикове за лесно ставане сутрин!

съвети ставайте рано

 Отиването на джогинг при изгрев слънце е полезно не само за тялото, но и за ума ви

станете рано изгрев джогинг

Заредете батериите си сутрин с правилните йога асани

   станете рано сутрин поток йога

Здравословната, питателна закуска завършва всичко перфектно

хапнете здравословна закуска, събудете се рано