От време на време човек има апетит към храни, които не са типични за настоящия сезон. Точно както ние жадуваме за екзотични плодове и зеленчуци. По принцип няма нищо лошо в това. Но за здравословно хранене и живот трябва да се съсредоточим върху продукти, които са типични за настоящия сезон. Защо така? Бихме искали да ви кажем някои важни причини за това в следващите няколко реда. Но най -важното е следното: сезонните продукти и особено зеленчуците и плодовете помагат на тялото ни да се адаптира по -бързо към съответните климатични промени. Когато телата ни са в унисон с околната среда, обикновено се чувстваме много по -комфортно.

Всеки сезон предлага голямо разнообразие от продукти за здравословно хранене

цветно разнообразие здравословна храна

Храненето здравословно със сезонни продукти не вреди на околната среда

Когато консумираме продукти от далечни страни, много токсини се отделят от въздуха по време на транспортиране. Производството на зеленчуци извън типичния за тях сезон има не по -малко лош ефект. Продуктите трябва да се поддържат и събират в специални съоръжения, обикновено с много електричество.

Защото обикновено човек иска да произвежда зеленчуци и плодове през зимата, които са типични за лятото или по -топлите дни на пролетта или есента. Като цяло това усилие е не само скъпо, но и вреди на околната среда чрез прекомерното потребление на ресурси.

Сезонното здравословно хранене е свързано с опазването на околната среда

зеленчуци вкусни идеи здравословна храна

Сезонните продукти са по -здравословни

Сезонните продукти са просто по -подходящи за здравословен живот. Прибраните извън това не влизат в контакт с естественото слънце, и като цяло – с околната среда. Те се отглеждат и събират при изкуствени условия. И както е известно, истинската почва и слънчевите лъчи съдържат много здравословни съставки. За да могат продуктите да растат и да отлежават извън сезона, те обикновено също стават с много пестициди обработени. Също така доста вреден фактор. По същите причини такива продукти са и много по -вкусни.

Да се ​​храниш здравословно означава да се наслаждаваш на чисто произведените продукти

зеленчуци и плодове здравословна храна

По -евтино и по -лесно за производство

Както вече беше подчертано, сезонните зеленчуци се произвеждат с по -малко електроенергия и други ресурси. Това е не само добро за околната среда, но и прави производството по -евтино. Така ще спестите огромна сума пари от бюджета си, като инвестирате в други здравословни продукти и хранителни навици. Освен това е по -лесно да отглеждате свои плодове и зеленчуци в рамките на съответния сезон. Понякога дори на собствения си балкон!

Лесно можете сами да отглеждате здравословни сезонни храни 

здравословно хранене зеленчуци от кошница

Съзнателната консумация е много по -здравословна

Последната причина, която искаме да обсъдим днес, също е заключение от цялото. Доказано е, че съзнателното използване на храна и нуждите на тялото ни като цяло водят до по-здравословен живот. Когато изследвате кои продукти растат най -добре през кой сезон, вие правите много важна стъпка в тази посока! Със сигурност ще получите потвърждение на следното: Здравословното хранене е страхотно хоби и си заслужава! И още един важен съвет в края: научете се да съхранявате зеленчуци и плодове в здравословни форми. Можете да им се насладите и извън сезона, но в малко по -различна форма. Желаем ви добър апетит всеки сезон!

По -добре е да запазите здравословните продукти, отколкото да ги държите „свежи“ извън сезона!

здравословна храна чудесна за скара

Освен голямо разнообразие от зеленчуци, през всеки сезон има и различни подправки

здравословна храна много цветове

Много видове зелени листни зеленчуци могат да бъдат замразени и направени за здравословно хранене през зимата

зелени листни зеленчуци здравословна храна

Екзотични продукти или от различен сезон трябва да се консумират в по -малки количества.

микс от сезонни зеленчуци здравословна храна

Сезонните зелени листни зеленчуци са като символ на здравословен начин на живот!

отглеждане на маруля здравословна храна

Здравословните сезонни храни са дар от природата…

идеи за салата здравословно хранене

… и често можем да ги отглеждаме сами!

страхотни идеи за супа здравословна храна

Кошница, пълна със здравословна храна, която току -що беше набрана – това понякога би било чудесен подарък!

Отглеждане-домати-себе си-хранене-здравословно

Излишък от здравословни храни?

домати и други зеленчуци здравословна храна

Запазете ги за зимата!

много вкусни сортове здравословна храна