Есента идва при нас с красиви цветове на природата. Но в същото време този сезон има някои недостатъци. Например, ние свързваме промяната между различните сезони с някои депресивни състояния, нарушения на съня или поне меланхолия. Има някои ефективни средства, които определено ще ни помогнат да преодолеем тези неразположения. Лавандуловото масло само по себе си е едно от тях, така че изобщо не е изненада, че се използва широко. Знаете ли, че етеричното масло от лавандула е най -широко използваното в света? В тази статия ще се радваме да обясним защо това е и как можем да се възползваме от добрите му свойства!

Лавандулата е едно от най -добрите растения за нашето здраве!

декорация и средства за лавандула за здравословен начин на живот

Как да си набавим масло от лавандула и какви са основните му свойства?

Маслото от лавандула се получава чрез дестилация на цветовете на растението Lavandula hybrida. В много домакинства това е задължително и се купува отново и отново. Лавандуловото масло помага срещу умора, безсъние и депресия. Можете също така да го използвате за лечение на различни рани и болни участъци по кожата си.

Като цяло лавандуловото и лавандуловото масло засилват имунната система и ни помагат да се борим със свободните радикали. Според китайски изследователи маслото от лавандула също може да помогне за запазването на способностите на нашия мозък.

Маслото от лавандула е особено ефективно и ценно

графична идея за лавандула за здравословен живот

Лавандуловото масло в науката

Рене-Морис Гатефосе е първият учен, открил полезните свойства на лавандуловото масло. Изгори много силно ръката си и използва неразредено лавандулово масло за лечението. След този инцидент той установи, че този продукт има много добри лечебни свойства. След това той започна внимателно проучване на това. Други учени по -късно показаха, че лавандуловото масло помага при безсъние, депресия и дори болестта на Алцхаймер. Освен това пациентите с диабет могат много да подобрят състоянието си. Използването на лавандулово масло ще ви помогне да поддържате теглото си под по -добър контрол и също така ще предизвика симптоми на диабет. Доказани са и антисептичните и аналгетични свойства на лавандулово масло.

Лавандулата помага в борбата с безсънието

парфюми и средства за лавандула за здравословен начин на живот

Съвети за кандидатстване!

Лавандуловото масло трябва да се използва по различни начини, в зависимост от симптомите или проблемите, с които се опитвате да се борите. Ето някои съвети, които според нас отговарят на най -често срещаните нужди от приложения.

Лавандулово масло за безсъние

Няколко капки се използват за борба с безсънието. До 5 могат да се разпръснат върху леглото, а 2-3 да се нанасят върху врата и гърдите.

Лавандулово масло за изгаряния на кожата и други кожни проблеми

Смесете в супена лъжица кокосово масло 2-3 капки лавандулово масло. Това третира по положителен начин възпалението на кожата, изгарянията и други проблеми. В много случаи е напълно достатъчно те да бъдат изтрити.

Можете дори да се борите с депресията с лавандула

идея за здрав живот лавандула огромна поляна

Лавандулово масло за депресия и стрес

Лавандуловото масло може да бъде чудесно лечение за стрес и нервност. Можете да поставите няколко капки отстрани на очите, на китките и на стъпалата. В допълнение, няколко капки в арома лампа може да са ви достатъчни. Вероятно ще използвате същата стратегия, за да намалите кръвната си захар и да поддържате високото кръвно налягане под контрол. При жените маслото от лавандула ще доведе до по-добър хормонален баланс. За по-добър ефект в това отношение помислете за смесването му с мента!

Мнозина избират да използват ароматична терапия с аромат на лавандула у дома

здравословен живот лавандула страхотни ароматни свещи

Разпръснете аромата на лавандула по различни начини

Говорихме главно за масло от лавандула, защото е концентрирано и действа много бързо. Можете обаче да използвате клонки лавандула, както и ароматизирани свещи във вашата интериорна декорация. Има и много други продукти, включително в козметиката и парфюмерията, които съдържат тази съставка. Те също ще имат благоприятен ефект и в същото време ще добавят стойност към вашата интериорна декорация и обзавеждане. Идеи за това можете да намерите и в снимките, които сме избрали, за да илюстрираме тази тема.

Взели ли сте вече вана с масло от лавандула??

здравословен начин на живот лавандула страхотно масло и други идеи

Лавандула в декорация

Писали сме много за масло от лавандула. Всъщност можете да направите много с отделни стръкове лавандула и малки цветя. Те служат като прекрасна декорация у дома, но в същото време биха могли да имат ценен ефект върху вашето здраве. Свещите с ароматния и магически лилав оттенък на лавандула биха премахнали депресията и лошото настроение от дома ви. Можете също така да комбинирате естествената декорация от лавандула със съответния лилав цвят в бижута у дома за още по -силен ефект. Съчетаването му с много други успокояващи цветове и аромати също е подходящо.

Всичко необходимо за баня с лавандула!

здрави лавандулови клони с лавандула

За добрите свойства на лавандулата се знае от 19 век!

лекове идеи здрав начин на живот лавандула

Прекрасна поляна от лавандула – вдъхновение и за художници и фотографи!

красива поляна здрав лавандула

Какво мислите за букет от лавандула? На кого бихте дали един??

страхотен букет здравословен начин на живот лавандула

Лавандулата помага дори в малки количества!

капки и оставя здрав лавандула