Според последните научни изследвания, здравословното седене означава преди всичко динамично седене. Основното правило номер едно винаги е: никога не замръзвайте в едно и също положение за дълги периоди от време! Особено ако работите с часове в офиса, определено трябва да се придържате към него. А това означава да ставате по -често, да извършвате различни движения между тях, да направите няколко стъпки и да осигурите перфектна ергономичност на работното място. Въпреки че сме чували всичко това и дори сме убедени в това, ние просто го забравяме твърде често в ежедневната работа. Времето и натискът за изпълнение изглеждат много по -важни за нас от собственото ни здраве. Фатална грешка!

За щастие, това може да бъде отстранено преждевременно или дори напълно да се избегне. И как? Чрез здравословно седене и правилните съвети на експерти, които наистина трябва да следвате. Тук ви предлагаме кратък преглед на най -важните съвети за „здравословно седене“, както и информативна и забавна инфографика, която най -вероятно ще ви осигури допълнителна мотивация.

Подкрепете гърба си със здравословно седене!

проблеми с гърба избягват нездравословното седене в офиса

Съвет 1: предпазвайте лумбалния гръбначен стълб

Точно обратното на по-ранната „мъдрост“ и грешните правила, днес важи следното: Без замръзнало, право седене! Гръбначният стълб просто трябва да продължи да се движи, което е от основно значение за здравословното състояние на междупрешленните дискове. Така че, можете да се движите напред -назад в стола, да завъртите леко главата си във всички посоки, да погледнете тавана и да направите други малки движения, които са добри за вас.

Съвет 2: Избягвайте да държите костенурки

Ако седите твърде дълго пред екрана и постоянно се навеждате напред, скоро най -вероятно ще се оплачете от дискомфорт във врата и горната част на гърба. Спокойният навеждане назад от време на време е полезен за гърба ви и предотвратява много подобни проблеми! Помнете съвет 1 отново и отново.

Неправилната стойка на седене може да доведе до сериозни проблеми с гърба с течение на времето

предотвратяване на болки в гърба мъж домашен офис

Съвет 3: предотвратете мускулното напрежение

Когато седят замразени, същите мускулни групи се стресират отново и отново. Така че тези крампи и се втвърдяват с времето и след това започват да ни тормозят с неприятна болка. За профилактика се препоръчва целенасочено обучение за разтягане. Няколко прости йога упражнения, както и кратка медитация също помагат отлично.

Забавлявайте и колегите си от работата!

офис упражнения разтяга здравословно седене на работното място

Съвет 4: помислете за цикъла

Опитайте се да работите частично, докато стоите и, ако е възможно, направете няколко крачки отново и отново. Направете си кафе, полийте растенията или погледнете през прозореца малко далеч от вас. Никой шеф няма да ви противопостави това. Обещано!

Много съвременни офис мебели вече имат допълнителна възможност за работа, докато стоят

динамично седене на работа жена apple macbook air

Съвет 5: Правилният ергономичен офис стол е задължителен!

Научете повече от опитни специалисти кой ергономичен офис стол е подходящ за вас. Огромен избор ви очаква както в местни специализирани магазини, така и във висококачествени онлайн магазини. Винаги обръщайте внимание на достатъчно сертифициране и надежден произход!

Забавлявайте се с избора и бъдете здрави!

Здравословно седене: Инфографика от Ergotopia

Инфографика-седнала-може-да бъде смъртоносна

Първоначално публикувано на Ergotopia.de

Инфографика:

[Инфографика] Седенето може да бъде фатално!