Педикюрът е един от начините, по които една жена се опитва да се довърши по перфектен начин. Ноктите са онзи аспект на тялото, който определено привлича вниманието, особено при жените. Педикюрът е една процедура за подстригване, използвана еднакво от мъже и жени за премахване на мръсотията и мръсотията, натрупани в краката и ноктите, и я оставя освежена. Жените изминават допълнителна миля и използват цветове за нокти, за да го направят красив и привлекателен. Все пак трябва да държите под ръка някои съвети за педикюр за максимални ползи. Използвайте това ръководство за подстригване, за да си помогнете в това предизвикателство за успешен педикюр.

съвети за педикюр

Лесни съвети за педикюр у дома:

Посочените по -долу съвети са не само лесни за следване, но и ефективни за постигане на резултати.

Кремообразна пемза:

За ефективен педикюр винаги трябва да използвате кремообразна пемза, която дава страхотни резултати. Наред с това, на пазара има много камъни и храсти, които са ароматизирани в природата. Те също правят чудеса. Един от най -добрите, препоръчани тук, е скраб от мента за педикюр.

Лимонов овлажнител работи:

Когато хидратирате кожичките, за да ги омекотите за лесно отстраняване, един от най -добрите е продуктът, който има лимон като активна съставка. Това не само помага за правилното почистване на кожичките, но също така помага за изсветляване на кожата и добавяне на блясък. Тези ползи винаги трябва да се имат предвид.

Как да получите чист вид:

Първото важно нещо е да премахнете мръсотията и мръсотията от краката, за да се гарантира, че ексфолирането дава много по -добри резултати по -късно. За това е необходимо да накиснете краката в топла вода за около 15 минути с лимонов сок или етерични масла. Солената вода също ще работи. Водата трябва да се смени с чиста хладка вода и краката да се накиснат за още 15 минути, преди да започнете процеса на ексфолиране. Така краката ще изглеждат по -чисти и по -свежи след педикюр.

Направете масаж:

За тези, които правят педикюр от някого, трябва да осигурят добър масаж преди окончателното почистване на стъпалото. Това ще овлажни дълбоко кожата на краката и ще я остави мека и подхранена. Препоръчва се около 10 минути масаж на всеки крак.

Изсушете го:

Хората имат навика да търкат кожата си с кърпа, когато става въпрос за изсушаване. Това обаче е един навик, който трябва да се промени. Педикюрните крака винаги трябва да се подсушават с чиста кърпа и да не се търкат. Това ще запази храната заключена и няма да остави странични ефекти върху кожата на краката.

Перфектна боя за нокти:

Има един прост трик за метода за боядисване на нокти след педикюр. След нанасяне на боята за нокти човек трябва да потопи краката в ледена вода. Това помага на боята за нокти да изсъхне бързо и също така предотвратява размазването на всякакъв вид.

Използване на зехтин:

Вместо масло за кожички, можете лесно да използвате зехтин за омекотяването им. Той осигурява далеч по -добри резултати, отколкото можете да очаквате.

Следвайте с овлажнител:

Всеки метод на педикюр след изсушаване на кожата добре трябва да бъде последван от нанасяне на кремообразен крем за крака или всеки овлажнител, който имат под ръка. Това ще помогне за подхранването на кожата и ще направи кожата мека и сияйна. Този съвет трябва да се спазва два пъти всеки ден през следващите дни, за да дойдете сутрин след душ и вечер преди лягане.

Останете в добро настроение:

Педикюрът е не само почистване на краката, но и начин да ви поглезим от ежедневните житейски стресове. Това прави много важно да останете в добро и позитивно настроение, докато правите педикюр. Също така, не бъдете тежки за краката.