Режимът на кожата се състои от два вида кремове – Дневен крем и Нощен крем. Тези кремове са различни по своята текстура, функция и предназначение. Докато дневният крем предлага защита от слънце, замърсяване, нощните кремове помагат за възстановяване на клетъчното увреждане на кожата и за премахване на признаците на стареене. Нощните кремове са най -добрите продукти, които предлагат пълно овлажняване на кожата ви и регенерират изгубените клетки. Те съдържат съединения против стареене, които могат да се борят с признаци на стареене като пигментация, тъмни петна, бръчки и фини линии. Тази статия разкрива невероятните ползи от използването на нощен крем за кожата ви, както и съвети как да използвате нощния крем.

Невероятни ползи от използването на нощен крем

Защо нощен крем?

Откривате, че кожата ви се повдига, а тенът е мек, както и розов. Това е така, тъй като елементите, използвани в нощните кремове, премахват цялата скучна и мъртва кожа по време на сън. Нощните кремове са по -дебели в сравнение с обикновените овлажнители. Следователно, те навлизат дълбоко в кожата и я овлажняват. Нощните кремове също са обогатени със съставки като ретинол, които могат да предотвратят отпускането на кожата и да намалят бръчките. Те са силно препоръчителни за хора над 30 години, които изпитват естествения процес на стареене на кожата.

Предимства на нощния крем:

Нощният крем е силно препоръчителен за подпомагане на възстановяването и подмладяването на кожата. Действа за една нощ върху кожата ви и я прави млада и безупречна. Най -добрите ползи от използването на нощен крем са:

 • Подобрена еластичност поради увеличаване на колагена
 • По -добро кръвообращение
 • Намаляване на бръчки, увисване и фини линии
 • Избледнели тъмни петна и пигментация
 • Придава равномерен тен
 • Обновени кожни клетки
 • По -добро овлажняване
 • Излъчващ естествен блясък на кожата

Как да изберем нощен крем?

Докато нощният крем обикновено се препоръчва за по -добре изглеждаща кожа, изборът на подходящия нощен крем зависи преди всичко от вашата грижа за кожата и възрастта. Независимо дали търсите против стареене, сухота или дори тон на кожата, нощните кремове са категоризирани в различни. Преди да инвестирате в нощен крем, трябва да имате предвид тези фактори:

Възраст: Нощните кремове обикновено се категоризират като 40+, 50+. Изберете крем, който отговаря на вашата възраст.

Загриженост за кожата: Стареенето или пигментацията ви притесняват? Изберете крем въз основа на вашите притеснения.

Тип кожа: Нощните кремове обикновено са с тежки овлажнители. Така че, прочетете внимателно етикета, за да разберете дали кремът подхожда на вашия тип кожа, особено за мазна, склонна към акне и чувствителна кожа.

Отзиви: Винаги преглеждайте рецензии, за да разберете най -добрия нощен крем за вашите цели, преди да направите тази скъпа инвестиция.

Състав на нощен крем:

Нощните кремове включват ретиноиди, иначе ретинол, гликолова киселина или иначе салициловата киселина може да има свойства против стареене. Докато увеличават клетъчния доход, тези кремове могат да търсят фини линии плюс бръчки, увреждане от слънцето, плюс до някакво ниво, размер на порите. По същия начин, антиоксидантите като витамин Е, витамин С, зелен чай, зрънце кафе и ниацинамид са задължителни за намаляване на свободните радикали за общото здраве на кожата. Нощните кремове от етерични масла като арганово масло могат да хидратират кожата, като подобрят сухотата и лющенето.

Нощен крем

Как да нанасяте нощен крем:

Лекият масаж преди лягане е идеален начин за нанасяне на нощен крем:

 • Първоначално премахнете всякакви следи от грим иначе кремове.
 • Розовата вода или друго марково почистващо средство трябва да е наред.
 • Измийте лицето си внимателно с нежен почистващ препарат, подходящ за вашия тип кожа. Изсушете лицето си на сухо.
 • Намажете нощния крем със спокойни движения нагоре плюс кръгови движения с помощта на пръсти. Избягвайте зоната около очите си.
 • Изобщо не забравяйте да използвате крема за врата си.
 • Ако се чудите колко нощен крем да нанесете, знайте, че нощните кремове са по -дебели в сравнение с обикновените овлажнители, поради което трябва да приемате малки количества.
 • Вземете още малко крем плюс нагоре, още веднъж размажете всичко. Малък зад тила също няма да навреди.
 • За предпочитане е да намажете нощен крем 30 минути по -рано, преди да си легнете.
 • Лекият масаж на лицето преди лягане е идеален начин да завършите дневния си режим на красота плюс събуждане за по -млада, както и блестяща кожа.
 • И накрая, трябва да проявите духовност при честото използване на нощен крем.
 • Освен това, след като спите, дълбокото дишане помага на кожата ви да създава нови клетки, които също помагат да изглеждате по-млади.
 • Но помнете; не слагайте нощния крем върху горните си клепачи на очите по -рано, отколкото да спите, иначе ще се събудите с подпухнали клепачи. Следователно използвайте нощните кремове плюс събуждане, за да откриете мека и еластична кожа плюс да се почувствате освежени. Това е най -добрият процес и решение за това как ефективно да използвате нощния крем.

Нощните кремове действат точно като тялото ви. Вашето тяло използва времето за почивка през нощта, за да се възстанови и излекува. По същия начин нощният крем действа върху кожата ви за една нощ, за да възстанови изгубения й блясък. Той може не само да ви помогне да изглеждате по -млади с няколко години, но и да ви помогне да постигнете безупречна кожа. Нощните кремове, когато се комбинират с добър режим на кожата преди нанасянето му, могат да направят чудеса върху кожата ви. Няма нужда да инвестирате в скъпи процедури за кожа, ако изберете правилния крем.