Предпазни обувки (ботуши със стоманени пръсти, обувки със стоманени капачки, предпазни обувки) е вид обувки, препоръчани и предназначени за издръжливост и защита. Предпазните ботуши обикновено са подсилени със стоманена капачка под капака на пръстите на краката, за да осигурят защита срещу падащи предмети, а понякога също имат и средна подметка за предпазване от пробиви отдолу. Както подсказва името, основната цел на предпазния ботуш е да предложи безопасност на краката на потребителя, следователно стоманата обикновено е избраният материал за изграждане на въпросните армировки. Стоманените подсилвания обаче също правят багажника тежък и ограничават неговата гъвкавост. Това би могло да бъде приемливо в строителството и тежките промишлени условия, но поставя предизвикателства в среда, в която освен безопасността; лекотата на износване също е изискване. За обслужване на такъв пазар също се изграждат армировки, използващи композитни материали, алуминий и понякога с пластмаса, като термопластичен полиуретан.

Предпазните ботуши се препоръчват и от лекарите, след като са прегледали внимателно пациента и са им предложили да носят амортисьорни или защитни обувки, устойчиви на подхлъзване, за да предпазят краката им от външни фактори като хлъзгав под, неравни настилки или подутини, които могат да доведат до вредни състояния като счупване или сухожилие възпаление. Оценките за предпазните ботуши варират в зависимост от настройката, в която се използват. Например обувки с номинален ток срещу разряд на електрически йони и специална защита срещу токови удари. В Индия предпазните обувки са оценени съгласно следните сертификати: IS 15298-I: 2011 методи за изпитване, IS 15298 -II за предпазни обувки, IS 15298-III защитни обувки, IS 15298-IV Професионални обувки.

Топ 20 предпазни обувки в различни дизайни за мъже & Жени:

Въпреки че предпазните ботуши не са първият избор, когато става въпрос за мода, сега защитните обувки идват в различни модни формати. Ето 20 -те най -важни тенденции за предпазни обувки, налични за мъже и жени, които са полезни не само за хлъзгава домакинска работа, но и за традиционни настройки за предпазни обувки.

1. Защитни метални обувки за мъже:

Безопасни обувки

Известни също като традиционни добри стари защитни ботуши, предлагат най -добрата защита за краката на потребителя в тежки промишлени условия. В Индия такива обувки се използват широко според мандата на индустрията в големи компании като SAIL, JINDAL STEEL и др..

2. Мъжки обувки с гумена подметка:

Мъжка обувка с гумена подметка

Тези добре изглеждащи обувки обикновено са полезни в хлъзгави среди като студено съхранение, скали по реките. Гумената подметка в такива обувки помага за по -добро сцепление и предотвратява случайно подхлъзване.

3. Защитни обувки от стоманена стелка за жени:

Дамска обувка от стоманена стелка

Обувки със стелка от стоманена плоча предлагат защита срещу пробиви отдолу на подметката на обувката. Такива обувки са особено полезни за жени, които работят в завода в тежката индустрия.

4. Унисекс обувки за диабет:

Диабетна неосексуална обувка 4

Специално проектирани, като се имат предвид пациентите с диабет, тези обувки предлагат по -добър комфорт чрез дебела мека подметка. Те могат да се носят както мъже, така и жени, страдащи от диабет. За тях това са балансирани обувки. Като търпеливи, те се нуждаят от подходяща безопасност, когато ходят.

5. Ниска глезенна обувка с една плътност за мъже:

Мъжка обувка с ниска глезена с една скорост и плътност

Тези обувки имат композитна капачка за пръсти, която предлага висока устойчивост срещу износване и износване. Въпреки че не са толкова защитни като стоманените подсилени обувки, такива обувки могат да предлагат безопасност в индустрии като химическа обработка и производство на полупроводници.

6. Зимни обувки от висок глезен от стоманен пръст за жени:

Зимни обувки от висок глезен от стоманен пръст за жени

За модни съзнателни жени, работещи в тежки индустриални условия, тези обувки осигуряват перфектната алтернатива на традиционните ботуши за безопасност. Проектирани с високи токчета и модерен елегантен външен вид, такива обувки предлагат защита на предпазна обувка чрез подсилена стоманена капачка.

7. Gumboot за пълна безопасност за жени:

Пълна безопасност Gumboot за жени

Тези гумени обувки, изработени от PVC материал, се носят през сезона повече от модерно облекло, което се счита за защитна обувка срещу намокряне на краката от дъждовна вода. Но дизайнерите се опитват да дадат модерен облик, като внесат джазови и ярки цветове като лъскаво червено, тъпо жълто или синьо.

8. Нормална предпазна гума за мъже:

Нормална предпазна гума за мъже

За мъже, работещи във влажна или блатиста среда такива гумени обувки предлагат идеалното решение за обувки. Такива обувки предлагат несравнима безопасност срещу инциденти с подхлъзване.

9. Водоустойчиви кожени ботуши за жени:

Водоустойчиви кожени ботуши за жени

Векове наред кожата е единственият избран материал за обувната промишленост. Кожата обаче не играе добре с вода или влажна среда. Водоустойчивите кожени ботуши предлагат класа кожа и устойчива на атмосферни влияния каучук за жени, обичащи кожата.

10. Устойчиви на пробиване предпазни обувки за мъже:

Устойчива на пробиване предпазна обувка за мъже

Тази висока устойчивост на пробиване се постига чрез поставяне на метална плоча между вътрешната подметка и външната подметка на обувката и устойчивост срещу сила от 1200 нютона и е устойчива на напукване. Горната част на обувката е неметална, което я прави лека и лесна за използване.

11. Дамски специални ботуши за глезена, устойчиви на пробиване:

Дамски специални ботуши за глезена, устойчиви на пробиване

Такива обувки осигуряват лекота & трайно решение за обувки за жени, които работят в тежки условия. Подметката на тези обувки е подсилена със стоманена плоча, което ги прави безопасни при пробиване и използваеми на потенциално опасна трева.

12. Топлоустойчиви предпазни обувки за мъже:

Топлоустойчиви предпазни обувки за мъже

В този тип обувки горната част е проектирана от кожа или велур с кука или дантела без кука. Подметката е обзаведена с термоустойчиви свойства до 300 градуса по Целзий.

13. Противоплъзгащи се обувки за безопасност за жени:

Обувки за предпазване от приплъзване за жени

Този дизайн на обувки против приплъзване е класическа обувка, която предлага стил и защита. Горната част на обувката е изработена от велурен кожен материал с мека стелка. Външната подметка е изработена от изключителен гумен материал, който осигурява захващане на пода от външната страна на подметката, което измива водата между двете повърхности, като по този начин осигурява противоплъзгащ ефект.

14. Абсорбираща обувка с шокова подплата за мъже:

Мъжка обувка с абсорбираща Shocker подплата

Този тип обувки са създадени, за да осигурят добър контакт с вътрешната подметка и стъпалата чрез ефект на чаша. Вътрешната подметка е мека и има амортизиращ ефект. Хората, които са имали предишен запис на нараняване на краката или разкъсване на сухожилията, винаги се препоръчват да носят амортизиращи обувки, а не обикновени луксозни обувки и сандали.

15. Диелектрически унисекс ботуши:

Диелектрически унисекс ботуши

Диелектричните ботуши са специализирани гумени ботуши, препоръчани за хора, които работят на строителна площадка или електротехници, чиято ежедневна работа е да свързват електрически проводници. В този случай те са задължени да носят ботуши с електрически изолирана подметка, която предотвратява удари срещу високо напрежение. За дамски предпазни обувки тези гумени ботуши се предлагат в различна цветова комбинация.

16. Метатарзални обувки за мъже:

Метатарзални обувки за мъже

Тези ботуши осигуряват специална защита за метатарзалните кости, като не правят компромис с комфорта. За работа с тежки материали в индустриите този тип обувки са удобни за работниците. Когато мъжете работят цял ​​ден в индустрията, след като носят обувки, през деня краката усещат подуване, така че тази обувка дава подходящо меко усещане. Тези ботуши се предлагат както във височина на глезена, така и във формат за дълги ботуши.

17. Латексни предпазни обувки за жени:

Латексни предпазни обувки за жени

Тези предпазни ботуши са изработени от латексова гума, която осигурява по -добра гъвкавост, без да прави компромис с комфорта. Помага за предотвратяване на наранявания на краката по време на работа. Поради електрическа авария в промишлеността или на всяка работна платформа на машини, тя помага да се избегнат подобни наранявания или аварии. Те предлагат добра устойчивост на приплъзване и предпазват от статични разряди.

18. Студено устойчиви дамски обувки за безопасност:

Студено устойчива дамска предпазна обувка

За жените, работещи в студена среда, тези обувки осигуряват добра защита срещу студ, заедно с обичайната защита, предлагана от предпазните обувки. Помага в такива индустрии, където изгарят от химикали или пръски метал. Някои от твърдите или опасни вещества, които нараняват кожата на краката, така че на работното място този тип двойки са най -важни.

19. Обувки за безопасност на нитрилова подметка за мъже:

Мъжки обувки от нитрилова подметка

Тези обувки от нитрилова подметка осигуряват отлична защита върху горещи повърхности и могат да осигурят топлоустойчивост до 300 градуса по Целзий. Те също така предлагат добра устойчивост на приплъзване, което ги прави идеални в условия като минна промишленост, нефтохимикали и др.

20. Официални предпазни обувки за мъже:

Официални предпазни обувки за мъже

Това е тип обувки за работа и безопасност и материал, използван от чиста кожа. Моделът е плътен. През есенния сезон тази двойка е удобна за безопасност. Тези обувки не само вървят добре с официални мъжки дрехи, но и със защита на традиционна стоманена подсилена обувка. Помага във всеки сезон, най -вече през есенния сезон на вашата работна платформа; този тип обувки могат да се носят на всякакви дрехи вместо на офис облекло. За безопасността на краката се нуждаете и от такъв тип обувки.

Защитните обувки днес, наред с обещаната безопасност, също наваксват бързо с непрекъснато нарастващите и бързо движещи се модни тенденции в обувките. Не само производителите на хардуер, но и утвърдените производители на обувки предлагат доста добре изглеждащи предпазни обувки, които са прегърнати от модни клиенти с отворени обятия.