Не само високото заплащане или благоприятните отпуски гарантират, че работниците вършат добра работа. Преди всичко това е приятно и най-вече благоприятно за здравето работно място, което повишава мотивацията и производителността ни. Проучванията показват пет области, в които промяната има положителен ефект, а именно растенията, осветлението, стоящите работни места, упражненията, храненето и уелнес офертите. Често малки промени, като бюра с регулируема височина, превръщат конвенционалното работно място в офис на бъдещето.

Много хора мислят за ергономията на работното място

Жена, работеща на постоянно бюро в офиса

Ергономичните офис мебели подпомагат здравето, когато седите дълго време на работното място

Нищо не е по -вредно за професионалната ефективност от постоянните болки в гърба и главоболието. И двете намаляват способността ни за изпълнение и концентрация, причиняват стрес и в крайна сметка спад в мотивацията. Експертите многократно изтъкват колко положително ергономичните офис мебели, напр. Б. Регулируемите по височина бюра могат да повлияят на ефективността ни.

Доказано е, че неправилната стойка при седене води до напрежение в мускулите на врата и гърба. Рано или късно те от своя страна причиняват главоболие и проблеми с гърба. Тези, които работят в офиса, вероятно са запознати с тези оплаквания. Регулируеми по височина бюра от специализирани дилъри са лесен начин да подобрим стойката си по време на работа и да предотвратим споменатите здравословни проблеми.

Такива бюра, които могат да бъдат регулирани по електронен или механичен начин спрямо ръста на потребителя, гарантират, че цикълът на постоянно седене е нарушен. Средно всеки германец седи около 9,6 часа на ден (офис работници до 12 часа на ден), повечето от които са на конвенционално бюро в офиса. Чрез създаването на постоянно работно място нашата опорна и опорно -двигателна система се предизвиква и популяризира.

Мускулите са по -напрегнати, гръбначният стълб е приведен в естествената си форма (мускулно -скелетната система на човека е проектирана за изправена стойка) и кръвообращението се подобрява. Поради това регулируемите по височина бюра от специализирани търговци гарантират, че ще заемем по-здравословна стойка по време на работа.

Не просто тенденция, а бъдеще - регулируеми по височина бюра за мебели за домашен офис

Какво ще бъде работното място на бъдещето??

Работното място на бъдещето ще осигури физическо и психическо благополучие на тези, които го използват всеки ден. Това се постига преди всичко чрез проектиране на ергономично и добре обмислено, но в същото време приятелско, работно място като компания. Това е основата за мотивирана и продуктивна работа. Но какво включва офис на бъдещето? Ето основните съображения по тази тема.

Регулируеми по височина бюра и ергономични офис столове предпазват гърба и таза ви

Според експертите самостоятелната дейност е също толкова нездравословна, колкото и изключително заседналата дейност. Следователно проучванията препоръчват промяна на стойката ви по време на работа. В допълнение към бюрото с регулируема височина, ергономично оформен офис стол с подходящи функции също е част от офиса на бъдещето. Според експерти тя се характеризира с това, че освен височината, може да се променя и наклона на седалката. Един добър офис стол също има променливо регулируеми или подвижни подлакътници и висока облегалка. Наличието на собствена облегалка за глава също може да има положителен ефект върху стойката.

Очите са доволни от тези лукс числа

Що се отнася до осветлението, естествената светлина е най -добрата. Ако офисът няма съответно голям прозорец, могат да се използват лампи, специално разработени за офиси. Използвате лукс за осветяване на стаята, което е много подобно на това на слънчевата светлина. Според науката оптималният брой лукс за млади работници със здрави очи е около 500. Ако по -възрастните служители работят в офиса, броят трябва да бъде между 750 и 1500 лукса.

Друга мерна единица за измерване на яркостта е Келвин. Използва се главно за LED светлини. Ако искате да оборудвате офиса си с осветление, което съответства на естествената бяла дневна светлина, трябва да използвате светлини с 5 250 до 8 000 Келвина.

Не просто тенденция, а бъдеще - архитектура на идеите за домашен офис с регулируема височина

Офисът на бъдещето е „зелен“

Това, от което офисът на бъдещето абсолютно се нуждае, са растения. Тези, които оборудват офисите си с тях, се възползват по няколко начина. Изследванията на озеленяването на офисите показват, че те могат да направят нещо повече от просто да разхлабят атмосферата. Те са отговорни и за осигуряването на регулиране на влажността в офиса.

Това е особено важно през зимните месеци, тъй като особено през това време вътрешният климат често е твърде сух поради отоплението. Така растенията предотвратяват например претоварването на дихателните пътища и произтичащите от това респираторни заболявания. Освен това растенията филтрират замърсителите от въздуха, който дишаме, и дори са в състояние да противодействат на разпространението на вируси. Най -важната им функция обаче е, че произвеждат кислорода, необходим за концентрирана и ефективна работа.

С по -големи растения в наземни саксии можете също да създадете естествени бариери за следващото работно място и по този начин да създадете малко повече поверителност. Растенията служат като защита на личния живот и шума.

Не просто тенденция, а бъдеще - регулируеми по височина бюра стоящ стол за маса домашен офис

Гъвкаво работно място за по -голяма ефективност

Работата от вкъщи става все по -важна, не на последно място поради пандемията от корона. Все повече компании дават възможност на служителите си да извършват този вид работа. В резултат на това се създава повече място в офисите на компанията, тъй като бюрата остават свободни. Какво по -естествено от това временно да седне друг служител на неизползваната маса.

В тази ситуация бюрата с регулируема височина имат голямо предимство. В зависимост от модела могат да бъдат записани няколко височини. Това отваря възможността различни служители да се редуват с помощта на бюрото. Тази по -голяма гъвкавост е също характеристика, която ще отличи офиса на бъдещето.

Във връзка със заключващ се ролков контейнер за личните вещи на всеки служител, бюрата с регулируема височина се превръщат в многофункционални работни места. Това се подсилва от факта, че стойките за монитори и офис столовете също могат да бъдат индивидуално приспособени към нуждите на тези, които в момента работят на съответното място.

Учете се от Google, Facebook и Co. – тихи и релаксиращи зони

От само себе си се разбира, че трябва да работим в офиса и да изпълняваме задачите си. Независимо от това, все повече компании създават зони за отдих и отдих в помещенията на компанията си. Тази процедура се дължи на прозрението, че много служители не напускат непосредствената близост до работното си място дори по време на почивките си, а остават в помещенията. Ако има столова, те отиват там, някои използват пейки на открито и все повече служители са в тихите райони, които стават все по -често срещани.

Тези зони, в които има удобни седалки или шезлонги за кратка дрямка, все повече са част от оборудването на съвременните офис комплекси. Научните проучвания показват, че кратката дрямка от 15 до 20 минути помага на служителя да работи по -концентрирано след това и да остане продуктивен до края на длъжността. Бюрата с регулируема височина насърчават физическото здраве, а тихите зони осигуряват свеж ум.

Не просто тенденция, а бъдеще - регулируема по височина бюра маса за домашен офис