Ясни форми, ярки цветове и естествени материали: скандинавският стил на живот е модерен. Вечният поглед от далечния север отдавна се е преместил в хола и спалнята ни и гарантира спокойствие и благополучие там. Но само там?

Със своята подредена природа, Scandi Style е идеален за домашния офис – и дори увеличава вашата концентрация и производителност. В допълнение към посещението на добре познатия шведски магазин за мебели, си струва да потърсите в мрежата. Например, можете да намерите оригинални скандинавски мебели онлайн Работно пространство DPJ. Експертът по офис мебели разполага с множество известни марки като Hermann Miller, Fritz Hansen или HÅG – както и много местни скандинавски производители на офис мебели. Ние ви показваме какво прави скандинавския дизайн и как можете да внесете модерния стил Scandi във вашия домашен офис с подходящите офис мебели и няколко трика за обзавеждане.

Офис обзавеждане тъмно

Кои са основните характеристики на скандинавския стил на живот?

Скандинавският дизайн все още е един от най -популярните стилове на обзавеждане на нашето време. Мебелите от Дания, Швеция, Норвегия и Финландия имат едно общо нещо: спокойни, ясни форми.

Мотото: по -малко е повече! Минимализмът, базиран на скандинавския модел, никога не е прост или евтин. По -скоро стилът Scandi се определя от качеството и функционалността, а не от прекалено игривите детайли. Всяка мебел е внимателно подбрана и има предназначение. Така че интериорът изглежда модерен и вечен.

Дизайнерите от Северна Европа използват природата като източник на вдъхновение. Там, където зимите са дълги и тъмни, светлите, топли цветове създават приятелска среда за живот. Скандинавските мебели често се правят от местна бреза, смърч или бор. Светлите дървета не само се вписват хармонично в стаята, но са и устойчиви и здрави. Тъкани, изработени от естествени материали като вълна, кожа или лен, поставят акценти.

Скандинавски дизайн: офис мебели за приятна атмосфера

Офис в скандинавски дизайн е функционален и уютен едновременно. Малко количество леки, висококачествени мебели създава подреден вид. Деликатна цветова палитра и естествени материали като дърво и лен създават приятна атмосфера. Това има няколко предимства за вашия домашен офис:

  • Тиха и приветлива работна атмосфера
  • По -голяма концентрация благодарение на по -малко разсейвания
  • Повишена производителност благодарение на структурирано работно място
  • По -добро настроение и по -малко стрес
  • Комплект офис мебели Scandinavian Bauhaus

7 съвета – така работи Scandi Style в домашния офис

Скандинавски стил на обзавеждане за офиса у дома? Скандинавските офис мебели са идеалното решение за абсолютна атмосфера на добро усещане, която също увеличава вашата концентрация и производителност. Ще ви кажем седем прости съвета как да внесете модерния външен вид от север в домашния си офис.

Съвет №1: Минималистичен: бюро и компания с ясни линии

Скандинавският дизайн означава стилна простота като почти всеки друг стил на обзавеждане. Следното се отнася за вашите офис мебели: Доверете се на леки, семпли мебели. Когато обзавеждате вашия скандинавски офис, помислете добре за това, от което наистина се нуждаете, и изберете висококачествени продукти. По този начин можете сами да създадете подредено и структурирано работно място!

Комплект офис мебели skanidinavisch падна

Съвет № 2: Скандинавски дизайн: идеалните офис мебели за малки стаи

Намаленият дизайн на скандинавските офис мебели е подходящ и ако разполагате с ограничено пространство в домашния офис. Докато масивните бюра правят кабинета малък и тесен, бюрото, скандинавско и просто, създава въздушна атмосфера. Добра алтернатива на черния кожен фотьойл е офис стол, изработен от светла материя или мрежа. Важно: Когато избирате офис стол, удобството за сядане винаги трябва да има приоритет.

Съвет # 3: Смес от естествени материали за офиса в стил Сканди

Скандинавският дизайн разчита на естествени материали. Един от основните играчи е дървото. Ако искате да обзаведете офиса си по скандинавски начин, бюро от светла смърч, бор или бреза е идеално. Регулируемо по височина бюро е силно препоръчително за модерно работно място. Въпреки че повечето рамки са изработени от метал, стилът Scandi все още може да бъде реализиран. В DPJ Workspace, например, ще намерите плотове за маси с вид на бреза или дъб, които да пасват на бялата метална подструктура.

Комплект офис мебели скандинавско синьо

Тъкани, изработени от памук, лен или дори кожа, поставят естествени акценти. Нашата препоръка: Можете да създадете колоритен акцент с ръчно тъкан вълнен килим в нежна роза или по-силно горчично жълто.

Съвет № 4: По -свеж вид: Изберете светли цветове за домашния си офис

Което ни довежда до цветовия дизайн: Ако искате да проектирате домашния си офис в стил Scandi, трябва да изберете ярки цветове. Фините сиви тонове по стените придават на кабинета ви спокойно усещане. По -топлите пастелни цветове също могат перфектно да се комбинират с офис мебели в скандинавски дизайн. Използвайте силата на цветовете: докато зелените и жълтите тонове имат витализиращ ефект, според проучванията деликатното (светло) синьо повишава концентрацията. Перфектният избор за вашия скандинавски офис!

Използвайте само изолирани, насочени цветни акценти. Ярка настолна лампа или цветна възглавница с геометрични шарки върви перфектно със скандинавския стил на обзавеждане и оживява домашния ви офис.

Комплект офис мебели skanidinavisch bauhaus контраст

Съвет # 5: Много светлина за повече благополучие

Ако е възможно, настройте офиса си в стая с много естествена светлина. Ярката атмосфера не само идеално се вписва в скандинавския стил. Доказано е, че дневната светлина подобрява настроението и повишава удовлетвореността и производителността. Но това не е всичко: Според американско проучване естествената светлина в офиса също подобрява ритъма на съня ни в дългосрочен план.

Съвет: Поставете бюрото си под прав ъгъл спрямо прозореца! Ако имате прозореца на гърба си, на екрана могат да възникнат неприятни отражения. Постоянното гледане навън може от своя страна да доведе до разсейване.

Комплект офис мебели Скандинавски

Съвет # 6: Сканди стил за повече ред на работното място

Скандинавският дизайн въвежда ред във вашия домашен офис! Организаторите за бюро, поставки за писалки или тави за писма в скандинавски вид са умело проектирани без много излишни украшения. Също така препоръчваме да използвате отворени стелажни системи за съхранение в домашния офис. В повечето случаи те могат да бъдат гъвкаво адаптирани към стаята, да предлагат много място за съхранение и да поддържат въздушната атмосфера във вашия офис. Скандинавски и шик!

Съвет # 7: Зелени растения и аксесоари в скандинавския офис

Скандинавски дизайн и декорация? Това се получава. Скандинавският дизайн на мебели означава минимализъм и функционалност, но това не изключва декоративен аксесоар. Допълнете офис мебелите си с декоративни елементи или лична любима картина. По този начин можете да създадете офис, който внася стил Scandi във вашия апартамент или къща и където искате да прекарвате работното си време.

Комплект офис мебели skanidinavisch Sitzstuhljpg

Зелените растения също са добър избор, ако искате да обзаведете офиса си по скандинавски начин. Независимо дали кракът на слон, папрат, лък от коноп или шикозна палма на закрито – с растение поставяте свеж привличащ погледа.В допълнение, стайните растения имат многобройни положителни ефекти върху нашето настроение и здраве. Те имат успокояващ ефект и намаляват стреса. Според проучване на британския университет в Ексетър, растенията в нашия офис могат да го направят Увеличете благосъстоянието с 47 процента. Творчеството и производителността също се увеличават. Попитан за най -важното Фактори за повишаване на личната работна мотивация, редовно гласуват германските офис растения сред първите си 10!