Работата трябва да е забавна: на никого не трябва да звучи като безсмислена поговорка! Независимо дали прекарвате осем или по -малко часа на ден в офиса, това време е съществена част от живота ни. Как се чувстваме през това време оказва огромно влияние върху нас като личности. Ето защо офис мебелите са поне толкова важни, колкото и в нашия дом. Поради тази причина статиите и програмите за начина на живот продължават да дават десетки съвети по тази тема. Толкова много, че това е малко нишка, която ни води през най -важните теми на Планиране на офис помещения води. Имаме готови пет ключови точки, за да гарантираме, че не пренебрегвате нищо съществено.

офис мебели страхотен бял цвят

Това е задължително за офис мебели!

Голямото разнообразие от мебели за офис обзавеждане трябва да служи за индивидуализиране на работното пространство с различни екстри и идеи за оригинални и персонализирани решения. Това обаче може да затрудни правилния избор. Така че не се разсейвайте от най -важното! Има малко мебели, от които абсолютно се нуждаете: офис бюра, работни столове и място за съхранение. Що се отнася до офис масата, най -важното са правилните размери. Тя трябва да бъде достатъчно широка за вашите нужди и, ако е необходимо, да остави място за други хора до вас или срещу вас. По отношение на размера и формата, той също трябва да бъде идеален за вашето работно пространство. Столът трябва да е най -добре ортопедичен и да отговаря на вашия размер. Защитата на гърба ви трябва да бъде абсолютен приоритет: Прекалено голям или твърде малък стол може да доведе до значителни здравословни проблеми, дори до увреждане, в дългосрочен план. В края на краищата работниците трябва да разполагат с достатъчно място за съхранение. Предвидените съоръжения за офис консумативи и аксесоари трябва да са подходящи, тъй като те обикновено се използват постоянно в ежедневната работа.

сиви нюанси за офис обзавеждане

Околната среда: цветове, светлина, шум

Цветовете

Ние приемаме фактори като светлина, цветове и шум полусъзнателно или понякога дори подсъзнателно. Те оказват трайно влияние върху мотивацията ни по време на работа. Те съставляват нашата среда, така да се каже. Като цяло светлите и неутрални цветове се считат за най -подходящи за офис интериора. Въпреки това, в зависимост от вида работа, трябва да помислите и за други опции. Например синьото насърчава интелектуалното мислене, а жълтото – творчеството. Други топли нюанси като оранжевия биха направили по -тъмните помещения да изглеждат по -светли и по -удобни. Така че отделете време и научете малко повече за това Как цветовете влияят на нашето отношение по време на работа. Също така е важно дали и какъв изглед имате от прозореца на офиса. Например, ако имате широко панорамно изображение с приятна гледка и красиви цветове, тогава трябва да го извадите възможно най -много. Това работи, например, с неутрално офис обзавеждане или благодарение на използването на цветове, които съответстват на околната среда.

зониране с жълти килими офис обзавеждане

Светлината

Ако имате силен поток от естествена светлина, трябва да подравните офис мебелите с него. Искате да се възползвате максимално от него, без работата да бъде нарушена от неприятни светлинни ефекти. В края на краищата трябва да имате подходящо околно и работно осветление за мрачни дни и евентуално късно работно време. Този фактор оказва изключително влияние върху качеството на работата!

стъкло за офис мебели и голям етажен план

Шумът

И накрая, трябва изолацията мислете в работното пространство. Ако имате шумна среда и в същото време работен процес, който изисква концентрация, тогава трябва да бъдете защитени от шума. В такъв случай трябва също да помислите дали можете да използвате разделители на помещения, за да създадете свои собствени работни зони за вашите служители. Ако обаче постоянната комуникация е важна, тогава можете да разчитате на план за отворена стая.

офис обзавеждане страхотни акцентни повърхности

Чистият и здравословен въздух

Как трябва да работите ефективно, когато не можете да дишате правилно? Помислете предварително как ще проветрите помещението, както през топлия, така и в студения сезон. Специални устройства помагат за пречистването на въздуха. Но има и естествени методи, като например използване на стайни растения. Има някои видове, които вършат тази работа особено добре. Освен това от декоративна гледна точка те са много успешен принос към офис обзавеждането. Влажността също трябва да бъде здравословна. Когато всички тези фактори са в баланс, ще постигнете здравословен въздух в офиса.

извити форми за офис обзавеждане

Възможност за трансформиране и персонализиране

Без значение каква работа имаме, имаме нужда от творчество под една или друга форма. Това от своя страна неизбежно води до по -нататъшно развитие. Офис обзавеждането ни трябва да бъде планирано по такъв начин, че да може да се адаптира и разширява по всяко време. На служителите също трябва да се даде възможност да индивидуализират непосредствената си работна среда. Как работи това с много хора в офиса? Има много различни подходи. Ето няколко опции:

Ако разчитате на модерни мебели с ясни линии и неутрални цветове, широката зона за съхранение може да се използва за настройка на складови единици и декорации.

Също така би било идеално, ако пространството под бюрото на офиса или по стените се използва възможно най -ефективно.

Ако решите за разделители на помещения между различните работни зони, тогава отделните зони могат да бъдат индивидуално адаптирани и проектирани.

Въпреки това, за да се постигне последователен ефект в края на деня, би трябвало да има един или два фактора или проблеми, които да заварят всичко заедно. Това могат да бъдат материали, цветове, текстури, шарки и други неща, които се появяват навсякъде.

творчески офис декор случайни места за сядане

Домашен офис и стил в интериора на офиса

В днешно време, когато хората говорят за офис обзавеждане, темата е позволена "Домашен офис" не пренебрегвайте. Защото много често работите от вкъщи. Следователно многофункционалните мебели с домашен характер са много в тенденция. Можете лесно да интегрирате офис мебелите в общия дизайн на апартамента. Между другото, характерните за домашния офис тенденции все повече оформят другите, обичайни офиси. Определено трябва да помислите дали една от тези домашни идеи не разхлабва атмосферата в обичайния офис и не я прави по -приятна.

Тези основни правила, които току -що очертахме, все още ни оставят много свобода при обзавеждането на офиса. Ако обаче се придържаме към него, със сигурност няма да пропуснем нищо съществено, което силно се отразява на ефективността ни. Сега можете да гледате най -новите колекции от офис мебели с чиста съвест и увереност!

идеи за обзавеждане на офис домашен офис