Is je haar ondanks regelmatig wassen de hele tijd vettig en plakkerig? Zo ja, dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van vettig haar. Vettig haar is tegenwoordig heel gewoon geworden, voornamelijk als gevolg van omgevingsfactoren en andere levensstijlfactoren. Hoe kom je snel van vettig haar af? Er zijn verschillende huismiddeltjes voor vet haar die zeer effectief zijn bij de behandeling van vet haar. Vettig haar bederft niet alleen je uiterlijk, maar creëert ook een ideale omgeving voor verschillende bacteriën en schimmels om zich voort te planten. Een vette hoofdhuid is ook de belangrijkste oorzaak van haaruitval, roos en verschillende andere haarproblemen. Met de juiste zorg en de juiste therapie kun je voor altijd van vettig haar af!

Huismiddeltjes voor vettig haar

Wat veroorzaakt vettig haar??

Ons lichaam heeft talgklieren onder onze huid en hoofdhuid die essentiële natuurlijke oliën afscheiden die onze huid en haar beschermen tegen verschillende omgevingselementen. Deze oliën zorgen voor de nodige smering en weren verschillende infecties af. Wanneer de talgklieren onder onze hoofdhuid overtollige olie produceren, resulteert dit in een vette hoofdhuid en haar. We kunnen vettig haar op natuurlijke wijze verwijderen of met verschillende vettige haarbehandelingsproducten die op de markt verkrijgbaar zijn. Een vette hoofdhuid irriteert niet alleen de hoofdhuid en maakt het jeukend, maar beschadigt ook het haar. Het is dus erg belangrijk om snel van vettig haar af te komen met de best passende remedies.

Hoe zich te ontdoen van vettig haar thuis?

Hoewel er verschillende producten op de markt zijn om vet haar te behandelen, blijken de meest effectieve remedies huismiddeltjes te zijn met eenvoudige kruiden en ingrediënten. Huismiddeltjes zijn veilig, in tegenstelling tot de chemische producten, die je haar op den duur kunnen beschadigen. Natuurlijke remedies voor vet haar zijn er in overvloed – Aloë Vera, citroen, Indiase kruisbes, tea tree olie zijn eeuwenoude remedies voor alle haarproblemen. De natuurlijke vitamines en mineralen voeden het haar en hun helende eigenschappen genezen verschillende aandoeningen. De beste haarbehandeling voor vet haar zit dus in natuurlijke componenten. Laten we eens kijken naar enkele van de effectieve huismiddeltjes om vettig haar kwijt te raken:

1. Aloë Vera:

Aloë Vera heeft samentrekkende eigenschappen, waardoor het een van de beste huismiddeltjes is voor vet haar. De Aloë Vera regelt overtollige olieproductie in de hoofdhuid en absorbeert vet en vuil van de hoofdhuid. De antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen helpen de hoofdhuid vrij te houden van infecties. Aloë Vera kalmeert de hoofdhuid en zorgt ook voor de nodige hydratatie. Dit is het meest gewilde zelfgemaakte haarmasker voor vet haar.

Ingrediënten: Twee eetlepels Aloë Vera-gel met een eetlepel citroensap en water.

Voorbereidingstijd: 20 minuten.

Proces van toepassing:

 • Meng Aloë Vera-gel en citroensap. Voeg water toe tot het mengsel een vloeiende consistentie krijgt.
 • Breng het bovenstaande mengsel aan op het haar en de hoofdhuid. Laat het minimaal 20-30 minuten staan.
 • Wassen met gewoon water.

Frequentie van toepassing: Driemaal per week.

Preventieve maatregelen: Als u verse Aloë Vera-gel gebruikt, zorg er dan voor dat u de buitenste groene laag van het blad grondig verwijdert, omdat deze giftig is.

2. Appelciderazijn:

Appelciderazijn wordt veel gebruikt voor haar en schoonheid. Als je wacht om snel van vettig haar af te komen, dan is appelciderazijn het antwoord. Appelciderazijn heeft een hoog azijnzuurgehalte, wat zeer nuttig is bij het in evenwicht brengen van de pH-waarden op de hoofdhuid en het beheersen van overtollige olieproductie. Het helpt ook bij het hydrateren van de hoofdhuid en voorkomt uitdroging. Appelciderazijn heeft hoge antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen die helpen om de hoofdhuid schoon en gezond te houden. Dit is een van de natuurlijke remedies voor een vette hoofdhuid.

Ingrediënten: Drie eetlepels appelciderazijn en een kopje water.

Voorbereidingstijd: 10 minuten.

Proces van toepassing:

 • Meng appelciderazijn en water.
 • Breng het bovenstaande mengsel grondig aan op het haar en de hoofdhuid. Laat het minimaal 20-30 minuten op het haar zitten.
 • Was je haar met een milde reiniger.

Frequentie van toepassing:: Driemaal per week.

Preventieve maatregelen: Geen.

3. Citroensap:

Citroensap wordt veel gebruikt voor haarproblemen. Het is een van de beste natuurlijke manieren om olie uit het haar te verwijderen. Citroenen bevatten veel citroenzuur, waardoor het een uitstekende natuurlijke reiniger is. Dit is zeer effectief bij het verwijderen van vet en vuil van de hoofdhuid. Het is ook zeer effectief bij de behandeling van roos en andere bacteriële groei op de hoofdhuid. Het is een natuurlijk samentrekkend middel en helpt de overtollige olieproductie door de talgklieren onder controle te houden. Dus, als je je afvraagt ​​hoe je gemakkelijk en veilig van een vette hoofdhuid afkomt? Citroen is het antwoord.

Ingrediënten: Drie verse citroenen en twee kopjes water.

Voorbereidingstijd: 15 minuten.

Proces van toepassing:

 • Extraheer sap van verse citroenen en voeg er twee kopjes water aan toe.
 • Was je haar en spoel grondig uit.
 • Breng het citroensapmengsel grondig aan op de hoofdhuid en het haar.
 • Laat het 5 minuten intrekken en spoel af met warm water.

Frequentie van toepassing: Driemaal per week.

Preventieve maatregelen: Geen.

4. Tea Tree-olie:

Als je snel vettig haar wilt verwijderen, dan is tea tree olie de beste oplossing. Tea tree olie is een eeuwenoud middel tegen veel haarproblemen. De antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen houden de hoofdhuid gezond. Tea tree olie heeft eigenschappen die helpen bij het beheersen van overtollige talgproductie op de hoofdhuid, waardoor het een van de uitstekende natuurlijke remedies voor vet haar is. Tea tree olie biedt ook de noodzakelijke voeding voor een gezonde haargroei.

Ingrediënten: 15 druppels tea tree olie en 30 ml kokosolie.

Voorbereidingstijd: 10 minuten.

Proces van toepassing:

 • Meng tea tree olie en kokosolie grondig, totdat beide goed met elkaar zijn doordrenkt.
 • Breng dit grondig aan op het haar en de hoofdhuid.
 • Laat het minimaal 2 uur zo staan.
 • Was je haar met een zachte shampoo.

Frequentie van toepassing: Driemaal per week.

Preventieve maatregelen: Controleer uw gevoeligheid voor tea tree olie voordat u deze remedie gebruikt.

5. Henna en zwarte theemasker:

Als je ‘s nachts vettig haar en vettig haar wilt verwijderen, dan is een haarmasker met henna en zwarte thee het antwoord. Henna is een zeer populaire remedie voor haarproblemen in de oude Indiase geneeskunde. De Henna is zonder twijfel het beste zelfgemaakte haarmasker voor vet en vet haar. Henna helpt bij het beheersen van overtollige olieafscheiding en het reinigen van de hoofdhuid van vet en vuil. Het voedt het haar en maakt het zacht en zijdeachtig.

Ingrediënten: Vier eetlepels hennapoeder, een half kopje zwarte thee en een kopje water.

Voorbereidingstijd: 30 minuten.

Proces van toepassing:

 • Week het hennapoeder een nacht in een kopje water.
 • Zwarte thee bereiden en afkoelen.
 • Meng geweekte henna en zwarte thee grondig.
 • Breng dit hennapakket grondig aan op de hoofdhuid en het haar.
 • Laat het minimaal 3 uur intrekken.
 • Was het haar met een milde shampoo.

Frequentie van toepassing: Een keer per week.

Preventieve maatregelen: Geen

6. Zuiveringszout:

Vraag je je af hoe je in 5 minuten van vettig haar afkomt? Het is mogelijk met dit eenvoudigste en gemakkelijk verkrijgbare ingrediënt – zuiveringszout. Zuiveringszout staat bekend om zijn alkaliserende eigenschappen, die helpen bij het balanceren van de pH-waarden op de hoofdhuid en het beheersen van overtollige olie. Het is een zeer effectieve reiniger omdat het gemakkelijk alle onzuiverheden en vet verwijdert. Al deze eigenschappen maken zuiveringszout het gemakkelijkste en beste huismiddeltje voor vet haar. Dus als je wakker wordt en je afvraagt ​​hoe je ‘s ochtends van vettig haar af kunt komen, ligt het antwoord in je keuken.

Ingrediënten: Half kopje baking soda en anderhalve kopje water.

Voorbereidingstijd: 10 minuten.

Proces van toepassing:

 • Meng zuiveringszout in water.
 • Breng dit mengsel grondig op de hoofdhuid aan.
 • Laat het ongeveer 5 tot 10 minuten intrekken en was je haar met warm water.

Frequentie van toepassing: Driemaal per week.

Preventieve maatregelen: Geen.

7. Yoghurtmasker:

Om direct van vettig haar af te komen, moet je dit yoghurtmasker eens proberen. Yoghurt heeft probiotische bacteriën, wat zeer nuttig is voor de gezondheid en voeding van de hoofdhuid. Yoghurt heeft antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen die infectieuze aandoeningen op de hoofdhuid helpen voorkomen. Dit doe-het-zelf-haarmasker voor vet haar is zeer gunstig voor het handhaven van de pH-balans op de hoofdhuid en het beheersen van overtollige olie. Yoghurtmasker wordt beschouwd als een van de beste haarbehandelingen voor vet haar.

Ingrediënten: Half kopje yoghurt en twee eetlepels citroensap.

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Proces van toepassing:

 • Meng yoghurt en citroensap tot een gladde pasta.
 • Breng dit mengsel grondig aan op het haar en de hoofdhuid.
 • Je kunt de hoofdhuid zachtjes masseren met dit mengsel om ervoor te zorgen dat het goed wordt opgenomen.
 • Bedek je haar met een zachte doek en laat het minimaal een uur intrekken.
 • Was je haar met warm water, en dit kan een goede haarbehandeling geven voor vettig haar.

Frequentie van toepassing: Een keer per week.

8. Indiase kruisbes of Amla:

Amla is op grote schaal gebruikt in de oude Indiase geneeskunde voor verschillende haaraandoeningen. Het is Amla, of India Kruisbes blijkt een van de beste vette hoofdhuidremedies en vette hoofdhuidbehandelingen te zijn. Amla is zuur van aard en bevat veel vitamine C, wat helpt bij het verwijderen van vet en andere onzuiverheden op de hoofdhuid. Amla is ook zeer nuttig bij het handhaven van de pH-balans op de hoofdhuid en het beheersen van overtollige olieafscheiding. Als je op een natuurlijke manier van een vette hoofdhuid af wilt, is Amla een van de beste methoden.

Ingrediënten: Een eetlepel amla-poeder en twee kopjes water.

Voorbereidingstijd: 30 minuten.

Proces van toepassing:

 • Meng amla in water en kook het water tot de hoeveelheid de helft is.
 • Laat de vloeistof afkoelen en zeef het om het residu weg te gooien.
 • Maak je haar schoon met shampoo en spoel het grondig uit.
 • Breng amla-thee grondig aan op natte hoofdhuid en haar.
 • Laat het tien minuten intrekken en spoel je haar uit met gewoon water.

Frequentie van toepassing: Een keer per week.

9. Kokosolie:

Kokosolie is in ieder geval een van de beste behandelingen voor een vette hoofdhuid. Kokosolie is zeer verkoelend voor de hoofdhuid en helpt de hoofdhuid effectief te hydrateren. Kokosolie heeft eigenschappen die de overtollige talgproductie onder controle houden en de oliebalans in stand houden. Deze Kokosolie heeft een schimmelwerende en antibacteriële werking en is dus zeer goed in het schoon en gezond maken van de hoofdhuid. Kokosolie haarmasker voor vette hoofdhuid maakt het haar olievrij, zacht, glanzend en gezond.

Ingrediënten: Pure kokosolie, volgens eis.

Voorbereidingstijd: 5 minuten.

Proces van toepassing:

 • Verhit pure kokosolie tot het warm wordt.
 • Breng deze warme olie grondig aan op de hoofdhuid en het haar.
 • Masseer je hoofdhuid totdat de olie goed is opgenomen.
 • Laat het een uur aan staan.
 • Was je haar met een milde shampoo.

Frequentie van toepassing: Een keer per week.

10. Groene thee:

Groene thee is de zeer effectieve beste behandeling voor een vette hoofdhuid. Groene thee heeft eigenschappen die helpen bij het beheersen van overtollige talgproductie en het handhaven van de oliebalans in de hoofdhuid. Groene thee is ook rijk aan polyfenolen of micronutriënten die de hoofdhuid en het haar voeden en gezond maken. Dit is een natuurlijke manier om olie uit het haar te verwijderen.

Ingrediënten: Een half kopje groene theeblaadjes en een kopje water.

Voorbereidingstijd: 20 minuten.

Proces van toepassing:

 • Meng groene theeblaadjes met een kopje water en kookt 5 minuten.
 • Koel de thee af tot hij warm is.
 • Breng deze warme thee grondig aan op je hoofdhuid en haar.
 • Laat het een uur aan staan.
 • Was je haar met warm water.

Frequentie van toepassing: Een keer per week.

Aanvullende tips:

Hier zijn een paar andere suggesties voor de beste resultaten op vettig haar.

 1.  Was je haar grondig en vaak.
 2.  Consumeer gezond voedsel. Het voedsel dat u eet, speelt een cruciale rol bij het behouden van uw gezondheid. Het eten van te veel verzadigde vetten en geraffineerde suikers kan de gezondheid van uw huid en hoofdhuid aantasten.
 3.  Vermijd het gebruik van te veel producten beladen met chemicaliën op je haar, omdat deze de talgklieren kunnen activeren om overtollige oliën te produceren.
 4.  Geef de voorkeur aan haarstylingproducten zonder warmte. Elektrische stijltangen of krulspelden hebben de neiging om je hoofdhuid vettig te maken en ook je haar te beschadigen.
 5.  Borstel je haar niet te lang en raak je haar niet vaak aan, omdat de talgklieren hierdoor overtollige olie gaan produceren
 6.  Stress en onvoldoende slaap is een van de belangrijkste oorzaken van vet haar. Zorg dat je voldoende slaapt en oefen meditatie om je zenuwen te kalmeren.
 7.  Vermijd haarconditioners of gebruik natuurlijke haarconditioners die helpen bij het handhaven van de oliebalans op de hoofdhuid.
 8. Als je je haar wast, zorg er dan altijd voor dat het water koud of lauw is. Wassen met heet water beschadigt de oliebalans in de hoofdhuid.
 9.  Gebruik de juiste shampoo. Liever droogshampoos dan shampoos die oliën en vetten bevatten.
 10. Maak je haarborstel vaak schoon. Haarborstels verzamelen het vuil en de olie van je haar en hoofdhuid, dus het is noodzakelijk om ze regelmatig schoon te maken.

Vet haar is nooit prettig nieuws, het vuil en het vet dat altijd op je hoofdhuid achterblijft, irriteert niet alleen je hoofdhuid maar ook je gemoedsrust, maar met de juiste therapie kun je vettig haar met succes verslaan. Als je vettig haar effectief en zonder bijwerkingen wilt verwijderen, zijn natuurlijke huismiddeltjes voor vet haar en een vette hoofdhuid de beste keuze. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over vettig haar.