Audrey Hepburn was in haar tijd veel bekend om haar film Breakfast at Tiffany’s, die in de jaren zestig uitkwam. In deze film was het opstaan ​​en de make-up van Audrey een grote inspiratie voor verschillende visagisten en make-upminnende meisjes van alle leeftijden. De visagist in de film was Wally West meer, die op dat moment een gerenommeerde make-upartiest van Hollywood was.

West more hield Audrey’s make-up erg zacht. Zelfs voor de nachtelijke scènes zag haar make-up er erg fris uit. De zware donkere wenkbrauwlook van vroeger was er niet meer in deze film uit de jaren 60. Haar wenkbrauwen, hoewel dik, werden eerder licht van kleur gehouden om bij haar lichte haar te passen en bij de zachte make-uplook te passen. Ja, verenzachte valse wimpers waren een must voor haar ogen. Omdat haar lippen en wangen heel natuurlijk zachtroze getint waren, waren haar ogen het meest gefocust op haar gezicht.

Audrey Hepburn oogmake-up

Laten we eens kijken hoe we haar look kunnen creëren:

 • Gebruik een ooglid primer op het ooglid. Zorg ervoor dat je gezicht hiervoor gereinigd en gehydrateerd is.
 • Volg met een concealer om eventuele vlekken of donkere kringen te verdoezelen. Goed mengen met de huid.
 • Gebruik vervolgens een foundation. Dit bereidt de basis voor om je make-up te laten zitten.
 • Begin met een huidskleurige oogschaduw. Gebruik met een oogschaduwborstel over het hele ooglid en strek uit tot aan de wenkbrauwbotten.
 • Nu moeten we onthouden dat er geen smokey eye-make-up zal zijn zoals de actrices van vandaag. Je kunt het ooglid dus gewoon laten zitten nadat je een neutrale of vleeskleurige oogschaduw hebt aangebracht. Als u echter een nachtscène maakt, kunt u een klein beetje grijs gebruiken op alleen het ooglid.
 • Neem een ​​schuine kwast en meng lichtbruin en grijs in een palet. Gebruik dit langs de onderste wimperlijn maar net onder de wimpers. Smeer het niet uit. Gebruik nu een zwarte potloodvoering en lijn lichtjes net onder deze huidskleur en niet eroverheen. Lijn moet onder de onderste wimpers zijn.
 • Audrey had geronde en prominente ogen en als je kleine ogen hebt, wil je misschien een meer open ooglook. Neem dus een huidkleurig potlood en gebruik het op de onderrand. Hierdoor lijken je ogen meer open.
 • Neem nu een schuine borstel en gel eyeliner (gebruik vloeibare eyeliner als je die gebruikt) en begin vanuit de binnenste hoek van het bovenste ooglid en sleep de lijn gelijkmatig, waarbij je absoluut dicht bij de bovenste wimpers blijft. Houd de breedte hetzelfde langs de hele deksellijn. Wanneer u het buitenste uiteinde van het bovenste ooglid bereikt, draait u de schuine borstel om een ​​mooie opwaartse vleugel te creëren. Maak de vleugel wat prominenter.

 • Voor de volgende stap heb je een paar valse, zachte, gevederde wimpers nodig. U kunt losse wimpers gebruiken of volle wimpers. De keuze is aan jou. Krul je natuurlijke wimpers met een wimperkruller. Gebruik er mascara op. Lijm de valse wimpers onmiddellijk op en plaats ze overeenkomstig met een pincet. Houd een tijdje vast om ze te laten repareren. Gebruik niet meer mascara.
 •  Gebruik een klein beetje mascara om de natuurlijke wimpers te laten zakken.
 • Als we nu naar de wenkbrauwen komen, had Audrey van nature dikke wenkbrauwen die goed gewelfd waren. Je moet dus een vergelijkbare vorm hebben en gebruik indien nodig een lichtbruin wenkbrauwpotlood om ze meer bekendheid te geven.
 • Gebruik slechts een lichte aanraking van babyroze blos op jukbeenderen. Onthoud dat er geen bronzer is aangebracht voor Audrey’s make-up in Breakfast at Tiffany’s.
 • Werk af met een satijnzacht roze kleurtje voor de lippen.

Op Audrey Hepburn geïnspireerde oogmake-up is compleet. Vergeet niet om dat bijenkorfbroodje te maken en deze heerlijke frisse make-up te dragen met een paar leuke sieraden.