Vampiermake-up kan een populaire make-uplook zijn voor je volgende kostuum of Halloween-feest. Als je wat drama wilt toevoegen aan je aanstaande kostuum of themafeest en je er anders uit wilt zien dan anderen, maar toch niet zo raar met alle druipende oogmake-up of zombie-looks, dan kun je deze oogmake-up eens proberen.

We laten je de technieken zien die je kunt volgen om vampierogen in kattenoogstijl te creëren, zoals de afbeelding hierboven. Denk niet dat dit gewoon een enge oogmake-up is. Je kunt deze make-up eigenlijk ook proberen als smokey eye-look voor je feestjes als je deze look wat zachter houdt.

Hoe vampieroogmake-up te doen

Eenvoudige stappen om vampieroogmake-up te krijgen:

Hier is een stapsgewijze tutorial over vampieroogmake-up die je vertelt hoe je vampieroogmake-up kunt doen. Laten we eens kijken hoe je de vampierooglook kunt krijgen.

 • Reinig je gezicht om het te ontdoen van olie, vuil of roet. Zo blijft je make-up langer mooi.
 • Dep je huid droog en breng een lichte vochtinbrengende crème aan.
 • Breng nu een gezichtsprimer en een ooglidprimer aan op de ogen en ook op het gebied rond de ogen. Volg dit met een concealer en foundation. Als je concealer en foundation een lichtere tint hebben dan je huidskleur, met andere woorden bijna dichter bij wit, ziet deze make-up er nog spookachtiger en beter uit.
 • Breng vervolgens een gezichtscompact aan, zodat de basis poederachtiger wordt.
 • Neem nu je donkerrode oogschaduw en breng deze over het hele bovenste ooglid aan. Breng dit in dit stadium niet onder de onderste waterlijn aan.
 • Laten we naar de volgende fase gaan. Neem de bruine oogschaduw en een schoon applicatorkwastje en begin met aanbrengen vanaf de vouw en strekkend naar boven maar net tot onder het wenkbrauwbot. Smeer deze oogschaduw op de buitenkant van de rode oogschaduw om de twee goed te mengen. Volg de foto en stel je voor alsof je een smokey eye-look creëert.
 • Neem vervolgens je gel eyeliner in zwart en een schuin kwastje. Begin met het tekenen van een brede en uniforme lijn door het hele bovenste ooglid en wanneer u het buitenste uiteinde bereikt, draait u de schuine borstel omhoog. Vul dit gevleugelde patroon in met kleur om het prominenter te maken. Verleng op dezelfde manier de binnenvoering in een ander vleugelpatroon.
 • Neem vervolgens een zwart voeringpotlood of kohl en lijn de onderste waterlijn uit. Verleng deze lijn om de binnenste hoekvleugel bij de neus te ontmoeten. U hoeft dit niet te laten voldoen aan de buitenvleugel.
 • Neem nogmaals de rode oogschaduw en breng deze met een fijne applicatorborstel of een schuine borstel aan onder de onderste waterlijn. Verleng dit tot onder de gevleugelde buitenformatie.
 • Werk af met wat donkere mascara of je kunt ook valse wimpers gebruiken voor een gedurfdere look.
 • Als je wilt, kun je de twee oogschaduwkleuren wijzigen. Je kunt bruin gebruiken op plaatsen waar we rood hebben gebruikt en op dezelfde manier kun je rood gebruiken op plaatsen waar we bruin hebben gebruikt.
 • Als je een engere look wilt, probeer dan een paar neprode lenzen die bij deze make-up passen.
 • Voor de keuze van lippenstift kun je met deze make-up bloedrode lippen dragen of je kunt ook zwarte lippenstift gebruiken. Om instant zwarte lippenstift te maken, kun je je zwarte eyeliner gebruiken. Je kunt ook zwarte lipsticks in de drogisterij kopen die tegenwoordig behoorlijk populair zijn en niet zo schadelijk als eyeliners.
 • Je kunt de lippenstift in het midden van rood en zwart houden door een donkerbruine lippenstift te dragen.

Breng je vampierlook naar een ander niveau door die vampieroogaders te introduceren. Vampire Diaries is zonder twijfel een van de beste tv-shows aller tijden! Hier is de door Vampire Diaries geïnspireerde vamp-tutorial:

Hoe vampieroogmake-up te doen

Dingen die je nodig hebt:

 • Rode, paarse en blauwe schmink
 • Q-tips
 • Klein penseel met fijne punt
 • Baby poeder
 • Groot penseel
 • Papieren handdoeken
 1. Doop je penseel met fijne punt in je blauwe gezichtsverf. Trek een fijne, kromme lijn naar het gebied waar de ader zal komen. Teken takken van de eerste lijn in een bliksemschichtpatroon.
 2. Doop het penseel in de gezichtsverf voor meer kleur, indien nodig.
 3. Doop je penseel in de paarse verf. Trek over de getekende blauwe lijnen met de paarse verf. De in paars getekende lijn moet even groot of iets kleiner zijn dan de blauwe lijn.
 4. Doop je penseel in de rode verf. Dep de kwast op het keukenpapier, zodat er nog maar een klein beetje van het rode pigment op de kwast achterblijft.
 5. Trek over de eerder getekende blauw/paarse lijnen met de rode verf. Het penseel mag slechts een klein vleugje rood toevoegen.
 6. Meng de randen van de geverfde aderen door ze lichtjes in te smeren met een wattenstaafje. Dit zorgt ervoor dat de randen van de aderen eruitzien alsof ze zich terugtrekken in uw huid.
 7. Doop je grote kwast in de babypoeder en tik het overtollige babypoeder eraf. Dep de met babypoeder bedekte borstel op je aderen. Dit zal de felle kleuren van de aderen dof maken, waardoor het lijkt alsof er een dunne huidlaag over de aderen gespannen is. Tik zo weinig of zo veel babypoeder als je wilt om je look af te maken.

Je vrouwelijke vampieroogmake-up is klaar en je kunt deze look helemaal rocken op je volgende feest.