Maak je je zorgen over het epileren van je wenkbrauwen? Een klein aantal dingen zorgt ervoor dat je er extra verzorgd uitziet dan goed gevormde wenkbrauwen. Wenkbrauwen zien er goed uit omdat ze allemaal uitzonderlijk zijn. Je zult een klein snuifje ervaren; toch zal door middel van de juiste techniek de pijn verminderen. Veel vrouwen laten hun wenkbrauwen waxen, epileren anders professioneel en de trend is zo hot, wenkbrauwboetieks duiken op in grote steden dwars door het land.

Wenkbrauwen epileren

In dit artikel leert u hoe u uw wenkbrauwen kunt epileren en vormgeven, net zoals bij een professional. Lees dit artikel dus aandachtig door.

Beste methode om wenkbrauwen te epileren:

Tijd essentieel: 10 minuten

1. Zorg voor een superieur pincet. Gebruik een hygiënisch pincet met fijne punt om de klus te klaren. Als het pincet dat u gebruikt te bot is en anders onpraktisch, kan het epileren veel langer duren en vermijdbare pijn veroorzaken. Je moet individuele haren resoluut kunnen vastpakken en ze er gemakkelijk uit kunnen slepen.

2. Verlicht de huid rond je wenkbrauwen. Als de huid eenmaal zacht en soepel is, glijden de haren veel eenvoudiger uit. Pluk de huid die droog en stijf is, zal de ervaring extra pijnlijk maken.

3. Vergeet niet om je wenkbrauwen precies na het douchen te epileren. Zowel het hete water als de stoom zullen je huid vochtig en flexibel hebben.

4. Spoel je huid af met een washandje om de huid duidelijk te exfoliëren. Als je er helemaal voor wilt gaan, gebruik dan een gezichtsscrub. Nerveus voor pijn? U kunt echt Anbesol of Orajel of een tandjesgel voor baby’s aanbrengen op de gebieden die u wilt epileren.

5. Borstel de wenkbrauwen op plus uit met een schone tandenborstel of anders met je vingers.

6. Plaats jezelf in de buurt van een raam door licht dat naar binnen stroomt, anders onder een fel licht door een goede spiegel (spiegels vergroten is het beste, maar zorg ervoor dat je het ook omdraait om je algehele effect in de normale spiegel te zien).

7. Zorg ervoor dat je een superieur pincet hebt met een schuine rand (mijn favoriet, zonder twijfel, zijn Tweezerman schuine pincetten (koop Tweezerman online). Ze gaan voor altijd mee, want het bedrijf zal ze gratis slijpen.

8. Pincet haren in de manier waarop ze groeien. Probeer één haar per keer vast te pakken. Je kunt de huid strak trekken terwijl je plukt.

9. Je kunt overal beginnen; je kunt echter meestal eerst het gebied onder mijn boog epileren, daarna boven het voorhoofd verschuiven en als laatste tussen de wenkbrauwen opruimen. Het is een sprookje dat het haar bovenop de wenkbrauw nooit aangeraakt mag worden. Je wilt dat zowel de onderkant als de uiteinden gelijk zijn.

10. De grootste wenkbrauwen omsluiten een lichte boog. Om de jouwe te ontdekken, pak je een lange oogschaduwborstel of potlood en pak je deze evenwijdig aan de buitenrand van het gekleurde element van je oog (de iris). Waar de borstel de wenkbrauw raakt, is waar het uiterste deel van je wenkbrauw moet zijn. Pincet de haren onder de boog.

11. Pincet de losse haren tussen je wenkbrauwen. De opening tussen je wenkbrauwen moet gelijk zijn aan, anders iets groter dan, je ogen. Om te ontdekken waar je wenkbrauw moet gaan, pak je het penseel anders potlood en pak je het gelijk aan het oppervlak van je neus. Waar de borstel je wenkbrauw ontmoet, daar moet je wenkbrauw beginnen. Pincet de zwerfdieren tussendoor.

12. Stop om de paar haren om een ​​stap terug te doen en kijk naar het werk dat je aan het doen bent. In conditie dat je te veel plukt, zit je vast. In tegenstelling tot de meeste haren op je lichaam, groeien je wenkbrauwen niet voor altijd terug als ze eenmaal zijn uitgetrokken.

13. Vroeger was je klaar met plukken; je kunt aloë vera-gel smeren die de gloed meteen kalmeert.