Probeer je vet te verbranden? Maar geen succes? Vetverbranding en gewichtsbeheersing zijn twee van de belangrijkste redenen waarom mensen sporten. Het is gebleken dat cardio-oefeningen de beste vetverbrandingsoefeningen zijn waarbij grote spiergroepen in een sierlijke stijl worden gebruikt.

5 Beste vetverbrandende fysieke activiteiten thuis:

Er zijn veel vetverbrandende trainingen voor mannen en vrouwen, maar de beste worden in dit artikel besproken. Dus laten we eens kijken;

1. Hardlopen:

vetverbrandende oefeningen thuis

Dit is heel eenvoudig en de beste oefening om vet te verbranden, omdat er geen apparatuur voor nodig is, en een sportschool, je hebt alleen een paar goede schoenen nodig. Het kan de buik effectief verbranden. Het biedt een stabiele, lage intensiteit cardiovasculaire training. Hardlopen helpt om een ​​aanzienlijke hoeveelheid calorieën te verbranden, ongeveer 300 calorieën, anders meer in een half uur. Je kunt die som nog steeds verhogen met intervallen plus heuvels. De krachttraining is van het hoogste belang bij het observeren van blessurehinder bij hardlopen. Begin met hardlopen van 5 tot 10 minuten, 3 tot 4 keer per week.

2. Touwtjespringen:

beste oefening voor vetverlies

Dit is een snelle vetverbrandingstraining voor vrouwen die u thuis kunt uitvoeren en die u kunt bereiken door in een periode van 30 minuten gelijk aan 340 calorieën te verbranden. Het lichaam moet rechtop staan ​​als springen. Dit is een gemakkelijke work-out waarbij je alleen een touw nodig hebt en begint te springen. Terwijl je springt, wil je met een lage snelheid beginnen en vervolgens boosten naarmate je vordert. Touwtjespringen is een andere geweldige oefening voor vetverbranding.

3. Kickboksen:

beste vetverbrandende oefeningen

Hoewel een bijkomend voordeel, bestaan ​​​​verschillende lessen uit wat kracht- en flexibiliteitsoefeningen. Je kunt voor elke les 300 tot 500 calorieën verbranden, afhankelijk van het krachtniveau. Dit is een extra oefening met hoge intensiteit voor vetverbranding die een parallelle calorieverbrandingsverhouding biedt, zoals burpees.

4. Dansen:

vetverbrandende oefening

Jullie weten allemaal dat dansen leuk is, maar als je ervoor kiest om met een snel ritme te dansen, zul je uiteindelijk veel calorieën verbranden. Als je ervoor kiest om te dansen op snelle ritmes, kun je binnen slechts 30 minuten meer dan 221 calorieën verbranden in de huidige 30 minuten. Terwijl je danst, moet je beginnen met langzame ritmes plus doorgaan naar snelle ritmes, en dan eindigen met een langzaam ritme.

5. Rotsklimmen en roeien:

vetverbrandende training

Als je een geweldig bovenlichaam wilt krijgen, dan is roeien met klimmen iets voor jou. Probeer bovendien van deze plus verbrand overal 300 – 380 calorieën per 30 minuten. Voor het klimmen heb je bepaalde uitrusting nodig en voor het roeien heb je ook een roeiapparaat nodig.

9 beste oefeningen voor vetverbranding thuis:

1. Gewichtheffen:

vet verlies oefening

Dit is een van de meest effectieve vetverbrandende oefeningen. De gewichthefoefeningen zijn matig to the point als ze correct worden uitgevoerd. Bijgevolg ligt de totale hoeveelheid verbrande calorieën meestal aan de onderkant van de schaal. Maar de gevoelens van voldoening en welzijn van de endorfinevrije, toe te schrijven aan de hoge intensiteit beweging, zijn op zich al geweldige motivatoren. Bovendien vormt het heffen van gewichten een goede basis voor alle andere acties.

2. Jackknife-crunches:

vetverlies training

Jackknife Crunches zijn een hogere buikbeweging die zowel de bovenste als de onderste buikspieren verbindt voor maximale toning in de kortst mogelijke tijd. Ze zijn vooral handig omdat de lagere buikspieren stevig kunnen zijn om te richten, zonder apparatuur. Jackknife Crunches zijn de beste vetverbrandingsoefeningen voor mannen thuis.

3. Burpees:

30 minuten vetverbrandende workout

Hoewel extreem moeilijk, is deze intensieve training een van de beste voor het snel verbranden van calorieën. Je kunt het in conditie 10 minuten anders richten om je te helpen minimaal 100 calorieën te verbranden. Het helpt om je kern, benen en bovenlichaam in één keer te versterken. Het is dus een oefening met drievoudige risico’s die iedereen om superieure redenen neigt te vrezen. De training is zwaar, behalve dat het echt helpt bij het verbranden van overtollige vetten vanaf het lichaam.

4. Crunch:

vetverbrandende workout thuis

Crunches een van de beste buikvetverbrandingsoefeningen die ook helpen om de buikspieren te versterken. Ze zijn gemakkelijk te leren, te beheersen en uit te voeren zonder de begeleiding van opgeleid personeel. Plaats een yogamat en ga recht op je rug liggen. Buig nu je knieën en plaats je armen achter op het hoofd. Til je hoofd, schouders en nek geleidelijk op tot je borst en knieën op één lijn liggen.

Terwijl u de crunches uitvoert, probeert u de buikspieren naar binnen te trekken om letsel aan uw rug te voorkomen. Blijf de sets doen totdat je kunt en probeer geleidelijk de herhalingen te verhogen. Om deze oefening effectiever te maken, kunt u zelfs uw voeten in de lucht laten hangen terwijl u de crunches uitvoert. Deze stijl wordt echter niet aanbevolen voor beginners.

5. Uitvallen:

vetverlies oefening thuis

Lunges maken deel uit van de warming-uproutine voor een trainingssessie en vormen uiterst gunstige oefeningen voor het verbranden van buikvet. Door dagelijks lunges te maken, wordt je lichaam sterker en strakker. Sta rechtop met één been naar voren gestrekt en je andere been iets naar achteren. Buig nu je voorste knie terwijl je je lichaam naar voren kantelt. Houd je andere been recht en leun zo naar voren mogelijk. Keer terug naar de normale staande positie en wissel de benen af. Herhaal deze oefening en probeer uw tellingen geleidelijk te verhogen. Als je lunges onder de knie krijgt, zul je zien dat vet gemakkelijk wegsmelt van je bovenbenen en billen.

6. Laterale sprongen:

thuis vet verliezen

Zijsprongen zijn aan beide zijden in de lucht springen. Het is een geweldige vorm van vetverbrandende oefeningen die ook de spieren versterken. Sta rechtop met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Hurk naar beneden terwijl je je armen naar rechts houdt. Hierdoor kun je naar links springen. Spring nu explosief en zijdelings omhoog. Land op beide voeten. Ga weer naar beneden met je armen nu naar links en spring weer omhoog in de tegenovergestelde richting. Blijf zoveel mogelijk sets doen.

7. Zijplank met beenverhogingen:

beste oefening om lichaamsvet te verliezen

Dit is een geavanceerde vorm van pilates die effectief is in het gemakkelijk smelten van lichaamsvet. Ga op de rechterkant liggen en til je onderlichaam op met de steun van je elleboog en rechter onderarm. Til nu je heup op zodat het lichaam is uitgelijnd en alleen je rechtervoet en hand de grond raken. Houd de linkerhand op de heup en strek je linkerbeen zo hoog mogelijk. Adem in, adem uit en herhaal hetzelfde aan de andere kant.

8. Squats springen:

Vetverbrandende oefeningen van 15 minuten

Jumping squats is een eenvoudige maar nuttige vetverbrandingsoefening voor zowel mannen als vrouwen. Jumping squats is een variatie op de traditionele squats om lichaamsvet gemakkelijk te laten smelten. Sta rechtop op een mat met je voeten iets uit elkaar (ongeveer de breedte van de schouders). Voer de reguliere squats uit en spring dan met al je kracht omhoog. Terwijl je de vloer aanraakt, laat je je lichaam zakken in de normale squatpositie. Hiermee is één cyclus voltooid. Wanneer je na de sprong landt, is het belangrijk om controle over je lichaam te krijgen. Spring ook op je hele voet en niet alleen op de tenen. Voer dagelijks 2-3 sets spring-squats uit met 10 herhalingen in elke set.

9. Jumping-jacks:

20 minuten vetverbrandende oefeningen

Jumping jacks is een uitstekende cardio-oefening die werkt als een uitstekende snelle vetverbrandingsoefening. Sta rechtop met je voeten bij elkaar en de armen op de zijkanten. Spring omhoog, strek je benen en hef de armen op. Land met je voeten ongeveer 2-3 voet uit elkaar gestrekt en spring onmiddellijk opnieuw, deze keer terugkerend naar je startpositie. Voer 2-3 sets uit met elk 10 herhalingen.

Dit zijn enkele van de beste oefeningen om buikvet te verbranden. Bovendien kun je ze gemakkelijk in het comfort van je huis doen, en kun je pronken met een strak lichaam zonder dat je dure trainingssessies in een sportschool nodig hebt.