Isometrische oefeningen zijn een geweldige manier om gewicht te verliezen en uw conditie te verbeteren. Ze vereisen geen gewrichtsbewegingen en richten zich in plaats daarvan op het versterken van uw kernspieren. Het is meestal het soort training dat alleen professionele trainers uitvoeren, maar als je al meerdere jaren aan het trainen bent, kun je dit gerust proberen. De meeste kunnen thuis worden gedaan en vereisen geen apparatuur. U kunt in korte tijd veel calorieën verbranden en fit en actief worden zonder geld uit te geven. Enkele van de eenvoudigste en beste isometrische oefeningen zijn in dit artikel gedeeld voor uw kennis en voordeel.

Beste isometrische oefeningen

De plank:

Door planken te doen, bouw je uithoudingsvermogen en kracht op. Het enige wat u hoeft te doen is in een push-up positie te blijven zonder uw lichaam te buigen. Je moet jezelf in evenwicht houden met je handen. Houd 10 seconden vast als je een beginner bent en verhoog de cijfers met de tijd. Je kunt ook een aantal geweldige plankuitdagingen doen.

Isometrische push-ups:

Isometrische Oefeningen push-upDoe eerst een normale push-up om je lichaam in balans te brengen. Til vervolgens uw lichaam heel langzaam op en houd dit zo lang mogelijk vast. Begin met 10 seconden als je een beginner bent. Ook al klinkt deze oefening makkelijk, het is best moeilijk en uitdagend.

Isometrische biceps-oefening:

Leg je handen op een bureau en houd je handpalmen omhoog. Druk nu tegen het tafelblad en houd jezelf de volgende 10 seconden in die positie. Herhaal 2 tot 3 keer. Houd je lichaam stevig en ellebogen strak.

Isometrische schouderverhogingen:

Sta met je voeten uit elkaar en houd een dumbbell in elke hand. Hef beide handen zijwaarts op, zodat ze evenwijdig aan de grond zijn. Houd deze positie nu 30 seconden vast en herhaal dan 3 keer. Als je dit moeilijk vindt, kun je één hand tegelijk doen.

Schouderverlengingen:

Ga rechtop staan ​​met je lichaam tegen de muur. Begin nu met strekken. Strek je ellebogen en schouders en trek aan jezelf. Je zult een pijnlijk gevoel voelen als je beginner bent, maar nadat je het meerdere keren hebt gedaan, zal de verbranding geleidelijk stoppen.

muur zitten:

Voor deze oefening moet je doen alsof je op een stoel zit. Ondersteun je lichaam door tegen de muur te staan. Houd 10 seconden vast en herhaal 5 keer. Verhoog de tijd ook elke week. Dit zal je helpen kracht en spieren te ontwikkelen.

Enkelpersen:

Neem een ​​kussen en plaats het tussen je enkels. Druk er zo hard op dat je voelt dat je enkels elkaar raken. Doe er elke dag ongeveer 15. Dit zal de elasticiteit van de spieren in je enkels verbeteren.

Nek strekken:

Door nekrekoefeningen te doen, worden je spieren flexibel. Ze zijn de beste oefening voor je nek en kunnen zowel thuis als op je werk worden uitgevoerd. Het zal je algehele gezondheid verbeteren en het is een geweldige oefening voor degenen die klagen over het voelen van pijn en angst de hele tijd. Als u de nek 2 tot 3 keer per dag rekt, krijgt u geweldige resultaten.

De heupadductie:

Hiervoor moet u een kussen tussen uw dijen houden. Ga liggen en druk het kussen zo hard mogelijk tussen de dijen. Zorg ervoor dat de druk van beide kanten komt. Laat het kussen dan na 20 seconden los zonder het te laten vallen.