Rugpijn komt over het algemeen voort uit de spieren, zenuwen, ligamenten of gewrichten die aan de wervelkolom zijn bevestigd. Het kan een chronische pijn zijn waar u last van heeft of een acute pijn veroorzaakt door een val of blessure. Rugpijn kan heel goed uitstralen naar het onderlichaam en de armen en is buitengewoon oncomfortabel.

Oefeningen voor rugpijn

Lichaamsbeweging kan zelfs helpen bij het omgaan met rugpijn. Voor degenen met een zwakke kern of zwakke rug (zwakke spieren) of degenen die overgewicht hebben en last hebben van rugpijn vanwege de druk op hun rug, is lichaamsbeweging de beste optie. Er zijn oefeningen om rugpijn aan te pakken en je rugspieren sterker te maken. Hier zijn een paar,

Meest effectieve oefeningen voor rugpijn:

1. Uitrekken:

Mooie vrouw die rekoefeningen binnen doet

Lichte rekoefeningen kunnen helpen bij lichte pijn. Rekken zorgt voor samentrekkingen die de spieren versterken. Maar dit uitrekken zou pijnvrij moeten zijn en ongeveer 20 seconden moeten worden volgehouden om het gebied echt losser te maken.

2. Yoga:

rp_yoga-for-lower-back-pain1.jpg

Yoga kan buitengewoon heilzaam zijn en richt zich precies op gebieden die pijn hebben. Er zijn verschillende asana’s die op de lange termijn kunnen helpen om rugpijn helemaal weg te nemen.

3. Sukhasana:

Sukhasana

Zit comfortabel op een vlakke ondergrond in de sukhasana-houding (zit in kleermakerszit). Houd je schouders ontspannen en je rug recht. Verbind je vingers en hef langzaam je armen opzij en dan omhoog. Strek je omhoog en spreid je ruggengraat uit. Zorg ervoor dat je ellebogen recht zijn. Houd deze houding 20-30 seconden vast en adem diep in.

4. Marjariasana:

marjariasana

Ook bekend als de kattenrek, maakt de asana de ruggengraat elastisch en sterker. Buig op je knieën en handpalmen waar je handen, knieën en voeten evenwijdig aan elkaar zijn. Adem in en duw je ruggengraat omhoog als een kat en kijk naar beneden en adem dan uit, terwijl je je ruggengraat naar beneden laat zakken en omhoog kijkt. Herhaal dit drie tot vier keer.

5. Bhujangasana:

Bhujangsana

In de volksmond bekend als de cobrahouding bhujangasana creëert precies wat nodig is voor je wervelkolom. Het trekt de wervelkolom samen en zet deze vervolgens uit, waardoor alle zachte weefsels, gewrichten en zenuwen veel flexibeler en sterker worden. Het verhoogt de behendigheid.

Ga op je buik liggen. Houd je handpalmen, met je ellebogen gevouwen, evenwijdig aan je schouder. Adem nu in en til je bovenlichaam op met behulp van armkracht. Hou je adem niet in; blijf in een normaal tempo ademen. Blijf ongeveer 30 seconden in deze houding en kom naar beneden. driemaal herhalen.

6. Knie naar borst trekken:

Op je rug liggen. Buig nu je knie (elk been dat je eerst wenst) en breng het dichter bij je borst terwijl je je andere been stevig en recht op de grond houdt. Doe vervolgens hetzelfde met het andere been. Nadat u deze houding driemaal hebt uitgevoerd, trekt u beide benen naar uw borst en houdt u deze 40 seconden vast en laat u vervolgens los terwijl u langzaam uitademt.

7. Bekkenlift:

Ga op je rug liggen met je knieën gebogen. Houd je lichaam en gezicht recht en je voeten parallel. Breng nu langzaam je bekkengebied omhoog en oefen druk uit op je benen en schouder. Houd ook je armen parallel en houd ze op de grond. Probeer een rechte lijn te vormen van je schouder naar je knie. Houd deze houding 20 seconden vast en herhaal het driemaal.

8. Beenbereik:

Om een ​​been te bereiken, buig je op je knieën en handpalm. Kijk naar de vloer. Houd je lichaam stevig en til je been op of strek het naar buiten en houd het recht. Je hoofd en voet moeten zich op hetzelfde niveau bevinden. Houd het opgeheven been 10 seconden vast en keer terug naar de beginhouding en til het andere been op. Herhaal dit driemaal met normale ademhaling.