Gymballen zijn enkele van de meest voorkomende apparaten die mensen gebruiken om hun trainingen effectief te maken. Ze geven je zeker goede resultaten, maar zijn niet de gemakkelijkste in het gebruik. Je moet er even aan wennen voordat je core-oefeningen kunt doen. De volgende paragrafen zullen je helpen de beste en makkelijke gymbaloefeningen voor beginners te begrijpen, samen met enkele tips om jezelf er goed op te positioneren.

Hoe gymbal te gebruiken??

Selecteer de juiste bal:

Oefenballen hebben de afmetingen in inches. Ze zijn verkrijgbaar in vijf verschillende maten en zijn van ongeveer 45 tot 85 cm. Je knieën moeten gebogen zijn in een hoek van negentig graden en je moet op de bal zitten met je voeten plat op de grond. Zorg ervoor dat u de eerste basistip zeer nauwkeurig opvolgt. Dit is je eerste stap om de gymbal als een professional te gebruiken.

Vind een geschikte plaats:

De tweede stap is het vinden van een geschikte plek. Je moet in een open en comfortabele ruimte zijn. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is om te bewegen. Verwijder alle scherpe voorwerpen die de kans op verwondingen en gevaarlijke ongevallen kunnen vergroten.

Zet de bal vast:

Om de bal te ondersteunen, plaats je wat handdoeken rond de basis van de bal, zodat deze niet te veel blijft rollen. Als je goed kunt balanceren, kun je de handdoeken verwijderen. Als je wilt, kun je ook een vriend vragen om de oefenbal voor je vast te houden totdat je je oefeningen onder de knie hebt met behulp van deze bal.

Let op:

Het is ook erg belangrijk om op je adem te letten. Adem heel normaal en ontspan. Zorg ervoor dat u geen druk of spanning voelt tijdens het gebruik van de gymbal. Er is een kans dat u van nature uw adem inhoudt terwijl u probeert te balanceren. Zorg er dus voor dat je dat vermijdt.

Sit ups:

Om sit-ups op de gymbal te doen, ga erop zitten met je voeten plat. Houd je buikspieren strak en lichaam stevig. Kruis nu je armen voor je borst. Leun achterover en loop met je voeten naar voren totdat je je onderrug op de bal voelt rusten. Til nu je schouders op totdat je je knieën kunt zien. Keer terug naar de normale positie. Doe dit ongeveer tien keer.

Beenverlengingen:

Voor leg extensions moet je op de bal zitten met je voeten plat op de grond. Lijn een voet uit en houd je been recht. Je kuit moet evenwijdig aan de grond zijn. Houd ongeveer tien seconden vast en houd je lichaam stevig en strak. Herhaal nu met het andere been. Doet deze oefening ongeveer vijf keer?.

Balliften:

Om balliften te doen, ga op je rug liggen en plaats de gymbal tussen je voeten. Span je buikspieren aan en begin nu in de bal te knijpen. Houd je benen recht en til nu de bal op. Laat de bal nu terug zakken. Houd het binnen een centimeter van de vloer. Doet deze oefening ongeveer tien keer om goede resultaten te krijgen?.

Bal squats:

Ga op de muur staan ​​en houd de sportschool tussen de muur en je rug. Leun nu achterover en loop een paar keer met je voeten naar voren. Span je buikspieren aan en laat jezelf in een squat zakken. Je dijen moeten evenwijdig aan de vloer zijn en je knieën moeten in lijn zijn met je enkels.

Bal borstvlieg:

Ga op de gymbal liggen en houd je knieën plat op de grond. Buig je ellebogen licht en rol je dumbbells naar binnen en naar boven en laat ze langzaam zakken na een kleine pauze. Adem uit terwijl je de dumbbells naar binnen trekt en adem in om terug te komen naar de startpositie.

Tips om te onthouden tijdens het doen van Gym Ball-oefeningen:

Voordat u gymbaloefeningen uitprobeert, moet u ervoor zorgen dat u deze tips volgt om blessures en spanning te voorkomen:

 • Raadpleeg altijd uw arts voordat u gymbaloefeningen uitvoert, vooral als u hartkwalen, duizeligheid en eerder gebrek aan lichamelijke activiteit heeft.
 • Denk eraan om te ademen tijdens het sporten met een gymbal
 • Leer eerst balanceren op de gymbal, voordat je aan oefeningen begint
 • Vermijd zware gewichten als u een hoge bloeddruk heeft
 • Als u ziek bent, stelt u uw trainingsprogramma het beste uit
 • Drink veel water en blijf gehydrateerd om je goed te concentreren

Top 10 beste gymbaloefeningen voor beginners:

De onderstaande lijst zijn enkele van de meest beproefde en geteste baloefeningen. Het wordt aanbevolen om deze oefeningen elk voor 10 herhalingen uit te voeren.

 1. Longeren met een twist
 2. Knie tot borst
 3. Jump Lunges
 4. Spring squats
 5. T-push-ups
 6. Heup stretch met een twist
 7. Hoge trappen
 8. Overhead Ball Squat
 9. Hamstring krul
 10. Omgekeerde extensie

We hopen dat u nu de voordelen begrijpt van het gebruik van een gymbal in uw trainingsregime. Onthoud altijd dat, net als bij elke andere vorm van lichaamsbeweging, de gymbal ook een goede training nodig heeft. Het wordt aanbevolen dat u een sportschooltrainer of -instructeur raadpleegt voordat u deze oefeningen thuis uitprobeert. Het niet volgen van veiligheidsmaatregelen kan de aandoening verergeren en kan leiden tot ongewenste belasting van de gewrichten. Als je eenmaal comfortabel bent, kun je thuis een goede gymbal kopen en deze in je eigen tempo oefenen.