Загубата на тегло е най -обсъжданата тема в интернет днес. Има търсене на естествени източници, които могат да се борят със затлъстяването и наднорменото тегло без опасностите от странични ефекти. В днешната статия ще обсъдим ползите от нар за отслабване, който бързо набира популярност в здравната индустрия.

Нарът или Anar е плод на храст, наречен Punica Granatum, който обикновено се отглежда в много домашни градини. Външната обвивка е горчива и негодни за консумация, а вътрешната част съдържа редица сладки, сочни семена, които са годни за консумация. Тези семена са снабдени с впечатляващ хранителен профил, който може да ви помогне да отслабнете.

TOC:

  • Нарът е добър за отслабване?
  • Как нарът помага при отслабване?
  • Как да използвате нар за отслабване?

нарът е добър за отслабване

Нарът е добър за отслабване?

Наровете са пълни с много важни хранителни вещества като диетични фибри, антиоксиданти, ключови витамини и минерали, които играят решаваща роля за отслабването. Превръщането на този плод в ежедневна диета може да подобри метаболизма и да ускори храносмилането, за да допринесе за загуба на тегло. Така че, може да се заключи, че наровете могат да бъдат полезни за постигане на вашите цели.

Как нарът помага при отслабване?

Прочетете, за да научите за значението на нар за отслабване, като разберете подробно всяка от неговите ползи:

1. Храна, богата на фибри:

Наровете са пълни с диетични фибри, което е свързано с ефективно отслабване и управление на теглото (1). Само 100 грама сервиране могат да предложат 4 грама фибри, което е около 16% от вашата DV.

2. Контрол на апетита:

Известно е, че наровете засилват ситостта, усещането за ситост, за да ограничат апетита ви. Експертите смятат, че това може да се дължи на наличието на диетични фибри. Проучванията показват, че консумацията на големи количества диетични фибри заедно с нисковъглехидратна, нискомаслена диета е показала намаляване на приема на храна и от своя страна общото телесно тегло на индивида.

3. Полифеноли за загуба на мазнини:

Наровете имат изобилие от полифеноли, за които е известно, че са естествени горелки на мазнини. Според проучване консумацията на диета, богата на агентите, може да допринесе за отслабване и също така да предотврати натрупването на мазнини в тялото. (2)

4. Нискокалорична храна:

Нискокалоричната диета е свързана със загуба на тегло, когато се комбинира с физически упражнения. Наровете предлагат много ограничен брой калории, с около 83 калории на 100 грама сервиране. Известно е също, че подобряват инсулиновата резистентност, като подпомагат загубата на тегло, което ги прави идеални и за пациенти с диабет.

5. Антиоксидантен ефект:

Наровете съдържат най -високото ниво на антиоксиданти, които могат да се борят със свободните радикали и да намалят оксидативния стрес върху клетките. Според проучване, консумацията на антиоксиданти в необходимите количества е показала положителни резултати върху метаболизма на тялото и намаляване на теглото. (3)

Как да използвате нар за отслабване?

Има два метода за включване на нар в ежедневната ви диета. Можете да консумирате семената като лека закуска или да ги пиете под формата на сок. Препоръчва се да се ядат цели плодове за по -добри фибри и хранене.

Въпреки това, ние също ще ви научим как да правите сок от нар в подкрепа на вашата програма за отслабване:

Рецепта за сок от нар:

Ще имаш нужда:

  • Семена от нар – 1 чаша

Как да се подготвим:

  • Добавете семена от нар към сокоизстисквачка
  • Смесете добре, за да изцедите сока
  • Прецедете течността и отстранете излишната каша
  • Прехвърлете във висока чаша и се насладете на прясно

Колко често трябва да правя това?: Можете да приемате около 250 мл до 300 мл този сок всеки ден за по -добри резултати.

ЗАБЕЛЕЖКА: За подобрени резултати и по -добра потентност, екстрактът от нар се предлага под формата на хапчета, прахове и добавки за отслабване. Можете да се консултирате с лекар за тяхната пригодност и дозировка за вашите изисквания.

Въпреки че няма солидни доказателства, които да доказват пряката роля на нар за отслабване, тези фактори показват, че той може да бъде добър за управление на затлъстяването. Те също са с високо съдържание на много ключови хранителни вещества като фолиева киселина и желязо, които могат да укрепят тялото ви и да го поддържат по време на тренировки. Чрез намаляване на натоварването и поддържане на енергия, нарът може да бъде най -добрият залог в подкрепа на вашата програма за намаляване на теглото!

Как да използвате нар за отслабване

Кажете ни, ако все още имате някакви съмнения или притеснения относно ползите от нар за отслабване. Ще се радваме да ви помогнем с най -добрите решения и отговори.