Тъй като африканското манго създава много шум на индийския пазар, трябва да знаем дали действително помага за отслабване или просто мит, за който вярват затлъстелите хора? Изследванията са доказали, че африканското манго е от полза за отслабване, но нещата все още не са толкова ясни, тъй като са направени по -малко изследвания върху този последен плод, който се появи на пазара през последните години.

Ползите от африканското манго за отслабване

Научно известен като Irvingia gabonensis (IG), той се среща в гората на Западна Африка. Историята казва, че този рядък плод е открит в камерунските региони на Африка. Семената на растението трябва да съдържат мощни съставки. Семената са само на прах и се използват за приготвяне на добавките, налични на пазара. Плодът не е нов, но свързаната с него функция за отслабване определено е нова и набира популярност. Екстрактите от плодовете се предлагат на пазара под формата на добавки, способни да отслабнат и да имат лечебни ползи.

Проучванията показват, че хората, които консумират повече от 150 mg африкански добавки от манго дневно, показват значителни подобрения в загубата на тегло, изгарянето на мазнини, контрола на глада.

Как точно работи африканското манго при отслабване:

Лептинът е хормон, който намалява сигналите за глад от мозъка, като по този начин потиска приема на храна. Африканското манго помага при образуването и регулирането на лептин. Затлъстелите или дебелите хора произвеждат много лептин, в резултат на което той става по -малко ефективен за намаляване на глада. Африканското манго също увеличава адипонектин, протеин, който регулира нивата на глюкозата. Адипонектинът също помага при разграждането на мастни киселини.

Ползите от африканското манго за отслабване

1. Той се бори срещу желанието за преработена и не толкова здравословна храна:

Ако непрекъснато изпитвате желание да ядете извън храна и да получите глад за любимите си, но угояващи ястия, африканското манго е решението. Консумацията на африканско манго не води до жажда за среднощни закуски и нездравословна храна, на които се отдаваме.

2. Поддържа стомаха ви пълен:

Той помага за потискане на апетита, като поддържа стомаха ви пълен, като по този начин ви държи далеч от храната извън. Освен това помага за поддържане на здравословна диета и за потискане на апетита към храната. По принцип увеличава метаболизма на тялото и помага за контролиране на глада.

3. Намалява нивото на холестерола:

Обширни изследвания са доказали факта, че африканското манго намалява нивата на холестерола, което води до по -добро функциониране на сърцето в дългосрочен план. Човек с холестерол над средния трябва да го консумира.

4. Увеличава метаболизма на тялото:

Метаболизмът е системата за изгаряне на мазнините в организма. Когато метаболизмът е нисък, човек е склонен да стане по -дебел, тъй като тялото става неефективно в изгарянето на калории. Африканското манго увеличава метаболизма на тялото, което води до загуба на тегло.

5. Увеличава енергията:

С увеличаването на енергията тялото работи повече. Това повишава нивото на енергия в тялото, за да извършва повече дейности от обикновено. Когато се отдадем на повече дейности, това води до изгаряне на мазнини.

6. Изгаря мазнините чрез процеса на термогенеза:

Африканското манго изгаря мазнините чрез процеса на термогенеза- начин за повишаване на телесната температура, което води до изгаряне на голямо количество мазнини без загуба на мускулна сила. Това е идеален избор за тези хора, които искат да свалят мазнини, без да изпитват нервност, която е често срещана при добавките за изгаряне на мазнини и други.

Човек може да купи плодовете или добавките са достъпни на различни онлайн уебсайтове като amazon. Човек трябва да бъде много внимателен, докато купува добавки, тъй като много компании продават евтини продукти, които съдържат повече прах от действителното вещество, за да спечелят повече пари. Така че преди да инвестирате в закупуване на добавка, трябва да проучите правилно компанията и след това да продължите напред.