Voor het eerst moeder worden is niet gemakkelijk. Hoewel je misschien in paniek raakt als je iets verkeerd doet, heb je ook deze angst voor wat er mis zou kunnen gaan. Wat nog belangrijker is als het gaat om badtijd waar je baby meer dan ooit huilt.

Een van de belangrijke aspecten waar de meeste ouders zich zorgen over maken, is het wassen van het haar van de baby. Hoewel de meeste kinderen zich ongemakkelijk voelen, voornamelijk vanwege de interferentie van zeep, maakt het het een gigantische taak om het haar van de baby te wassen. Lees verder om uw inspanningen en twijfels weg te nemen.

Babyhaar wassen

Frequentie:

Terwijl velen blijven nadenken over hoe ze het haar van de baby moeten wassen, vergeten ze dat ze het haar niet elke keer hoeven te wassen tijdens een bad.

Hoewel het hoogst onwaarschijnlijk is dat ze hun haar de hele tijd vuil maken, aangezien ze nog klein zijn, kun je één dag per week ‘haar wassen voor baby’s’ doen en de rest van de dagen op je gemak doorbrengen.

Je kunt je baby laten weten dat het vandaag geen haardag is en dat ze daar misschien gewoon blij mee zijn. Laat het ze weten en geniet van je badtijd.

Preventieve maatregelen:

Met betrekking tot een andere pasgeborene, is de zorg van een moeder met betrekking tot de veiligheid van haar kleintje normaal. Ze is constant gestrest over hoe ze haar pasgeboren baby in bad moet doen en is altijd op zoek naar het beste antwoord! De meeste kraamspecialisten en andere verloskundigen raden aan om pasgeboren baby’s 2 of 3 keer per week te douchen, waardoor de herhaling groter wordt naarmate de baby ouder wordt.

Geen haar?

 • Niet alle baby’s worden met haar geboren.
 • Terwijl sommigen worden geboren met veel haar, hebben sommigen het helemaal niet.
 • Hoe babyhaar wassen in dergelijke gevallen? Nou, als er geen haar is, heeft de hoofdhuid toch een wasbeurt nodig.
 • Nu kunt u de hoofdhuid gemakkelijk wassen door het hoofd en de schouder van uw baby gekanteld te houden en wat warm zeepsop te gieten zodat het niet in de ogen komt.
 • Zodra het zeepsop in de ogen komt, zal hij/zij een hoofdbad haten.
 • In het geval van pasgeborenen, voeg geen zeep toe aan het water tot na ongeveer vier weken totdat de zeep niet als zodanig op de huid reageert.

Hoe babyhaar te wassen??

In het geval van pasgeborenen is de beste manier om te gaan het gebruik van een spons. Ondersteun het hoofd en de schouders en kantel het een beetje, dep de spons voorzichtig op het haar totdat het schoon is. Na ongeveer vier tot vijf weken moet je shampoo integreren in de haarwasroutine van de baby.

Kies een shampoo die bedoeld is voor baby’s en maak het haar vervolgens nat met een spons en voeg een paar druppels shampoo toe op het hoofd en masseer het hoofd langzaam en bouw het schuim voorzichtig op. Houd zijn/haar hoofd gekanteld met ondersteuning, giet water over het hoofd om te voorkomen dat er zeep in de ogen komt. Zorg er ook voor dat alle shampoo is weggespoeld voordat u het bad inpakt.

Hoe babyhaar te wassen?

Er zijn redenen waarom velen niet van de tijd van ‘babyhaar wassen’ houden. Uw baby zal over het algemeen gaan huilen bij het wassen van het haar als hij/zij shampoo in zijn/haar ogen of mond heeft gehad of in het algemeen bang is voor water. Het kan echter lastig zijn als ze het ook moeilijk vinden om in bad te zitten.

Als je met zulke momenten wordt geconfronteerd, kun je proberen de baby af te leiden met wat schuim en je kunt ook wat op jezelf doen, waardoor het interessant en interactief wordt. Je kunt ook proberen wat speelgoed en poppen in het bad te doen, op voorwaarde dat ze niet iets zijn waar de baby in zou stikken en laten zien dat zelfs het speelgoed ook in bad gaat.

Hier leest u hoe u uw babyhaar kunt wassen:

 1. Leg je baby voorzichtig op een handdoek en verwijder de kleding stuk voor stuk, vooral als het koud is.

  Als je een badkuip gebruikt, zorg er dan voor dat de zeep en shampoo binnen handbereik zijn.

 2. Zorg ervoor dat je de baby ondersteunt met je elleboog en dat je het hoofd van de baby boven het water houdt en ervoor zorgt dat het lichaam in contact is met het water.
 3. Maak het haar van de baby voorzichtig nat met een kleine kom of een mok.
 4. Voeg een paar druppels shampoo toe aan het hoofd van de baby en masseer de shampoo zachtjes in.
 5. Om de shampoo eraf te wassen, kantel je het hoofdje van de baby voorzichtig naar achteren en begin je het haar te spoelen met kleine hoeveelheden.
 6. Om het haar van uw baby te drogen, dep het haar droog met een zachte handdoek en gebruik een zachte borstel om het haar van de baby te borstelen.
 7. Moeders die geen babybadje hebben, hebben schone wasbakken gebruikt. Traditioneel, in India, plaatsen vrouwen de baby’s op hun benen en met het hoofd van de baby naar de knie.

Maak wat hoorns en vormen op hun haar en laat het ze op de spiegel zien en laat ze verlangen naar meer. Dat zal je helpen om het haar te wassen en ook nog eens plezier te hebben met wassen.

Preventieve maatregelen:

Studies hebben aangetoond dat normale aanraking kan leiden tot verbeterde fysiologische, subjectieve, enthousiaste en sociale verbetering. Bovendien verbeteren aangename en vertrouwde geuren de gemoedstoestand, sereniteit en scherpte van uw baby.

Net zoals babymassages, kan het douchen van baby’s met warm water hen voorbereiden op een rustige nachtrust.

Hoewel het over het algemeen niet moeilijk is om te zien hoe je een kind in bad moet doen, is het uiteindelijk essentieel om te herkennen welke items je daarbij moet gebruiken.!

Ook al ben je misschien dol op een warme douche, je kind zal het waarschijnlijk als weer een schokkende nieuwe ervaring beschouwen, en een waar ze een hekel aan hebben. Als dat zo is, houd de douche dan kort en droog ze zo snel mogelijk in een behaaglijke outfit af als onder de gegeven omstandigheden verwacht mag worden. Wat meer is, wees niet verbaasd als er een grote luieruitbarsting plaatsvindt niet lang nadat je haar met lotion, poeder en aangekleed hebt; luierfiasco’s na het douchen lijken een zielsveranderende ervaring te zijn voor onervaren ouders.