Als ouder wordt het uw plicht om elk klein ding over uw baby te kennen en te begrijpen. Een van die dingen die heel gewoon is, maar waar we niet veel over weten, is hikken. Terwijl hikken bij volwassenen vaak een onderwerp van grappen zijn. Omdat we het beschouwen als een teken van een naaste en dierbare die ons mist, is het bij baby’s een beetje anders. Omdat hun lichaam te klein en kwetsbaar is, kan de hik van een baby een schok veroorzaken, wat ongemak kan veroorzaken.

baby hik

Een baby kan net zo vaak de hik hebben als een volwassene en soms zelfs vaker. Omdat hun lichaam nog steeds moet wennen aan het gewone ademhalingsproces. Een jonge moeder kan zich zorgen maken over het zien van hun baby in hetzelfde ongemak. Maar hier zijn we om hen te helpen ontspannen en dit veelvoorkomende fenomeen te begrijpen. Dus laten we leren en ontdekken wat en waarom babyhik is.

Inhoudsopgave:

  • Babyhik tijdens de zwangerschap in de baarmoeder
  • Oorzaken en symptomen van babyhik
  • Geavanceerde tips en trucs om hikken te voorkomen
  • Zijn hikken normaal of gevaarlijk??
  • Is het nodig om een ​​arts te raadplegen??
  • Hoe de hik onmiddellijk te stoppen??

Babyhik tijdens de zwangerschap Baarmoeder:

Wanneer een baby begint te ademen, maakt hun middenrif kleine bewegingen; deze kleine bewegingen veroorzaken de hik terwijl de baby nog in de baarmoeder zit. Babyhik in de zwangerschapsbaarmoeder is een fenomeen dat maar door weinigen constant kan worden ervaren. Andere moeders ervaren deze foetale hik misschien helemaal niet.

Oorzaken en symptomen van babyhik:

Elke vorm van druk op het middenrif kan spasmen veroorzaken die er uiteindelijk toe leiden dat baby’s de hik krijgen.

[Zie meer: ​​een baby laten boeren]

Hier zijn enkele andere veelvoorkomende oorzaken:

1. Overvoeding:

Overvoeding veroorzaakt druk op het lichaam van de baby. Omdat het lichaam nog steeds niet bereid is om meer voedsel in te nemen dan nodig is. Dit veroorzakende druk leidt tot een baby die hikt.

2. Snelle voeding:

Hoewel overvoeding slechte effecten kan hebben op het lichaam van de baby, kan het ook snel voeden. We krijgen vaak te horen dat we een baby langzaam en geduldig moeten voeden, omdat ze nog aan het leren zijn om op de juiste manier voedsel op te nemen. Snel voeden zorgt opnieuw voor druk op het middenrif, wat leidt tot babyhik.

3. De baby niet laten boeren:

Het belangrijkste om te doen na het voeden van een baby is ervoor te zorgen dat ze boeren. Pas wanneer de baby boert, kan het worden begrepen dat hun lichaam het voedsel heeft geaccepteerd. Ook komt er elk soort gas vrij door de boer, zodat ze geen hik krijgen.

4. Onverzorgd haar:

Niet veel mensen weten dit, maar zelfs een haarlok die constant in het oor of de nek van de baby tikt, kan een hik veroorzaken. Vanwege het ongelijkmatige gevoel waardoor ze geïrriteerd raken en vervolgens de hik krijgen.

Geavanceerde tips en trucs om hikken te voorkomen:

Het is van cruciaal belang om de gemeenschappelijke redenen in gedachten te houden. Waarom de baby de hik krijgt, omdat dit u kan helpen erachter te komen wat u moet doen als de baby de hik heeft. Hier zijn enkele eenvoudige tips en trucs voor babyhik, Gripe

water :

Gripe water is een bekende optie waar moeders de voorkeur aan geven. Wanneer hun baby een veranderingsfase doormaakt en in dit geval de hik. Het zal helpen bij het verminderen van ongemak en irritatie.

b) Wacht:

Het is mogelijk dat veel mensen dit al weten, maar niet geduldig genoeg zijn. Wachten is de beste tip om je baby terug te laten keren naar zijn normale niet-hikkende staat, want het zal voorbijgaan.

c) Fopspeen:

Terwijl fopspenen als een niet zo goede zaak voor de baby worden beschouwd. Vanwege mythen over baby’s die wennen aan zuigen. Maar fopspenen zijn juist heel nuttig en handig om de baby te kalmeren.

d) Boeren:

Welnu, bekend en de veel voorkomende truc is om je baby te laten boeren, de boer zal elke vorm van druk op het middenrif van de baby wegnemen, evenals hun eten op één lijn.

[Zie meer: ​​1 maand oude baby]

Zijn hikken normaal of gevaarlijk??

De hik krijgen is volkomen normaal; er is niets om je zorgen over te maken, want ze zijn niet gevaarlijk. Veranderingen in het lichaam en het ademhalingspatroon leiden tot hikken. Hoewel het gebruikelijk is om de hik te krijgen, kunnen er gevallen zijn waarin de baby nooit de hik krijgt. Ook in dat geval hoeven de ouder of voogd zich geen zorgen te maken, aangezien niet elke baby hetzelfde is, dus ook hun lichaam of eetgewoonten.

Is het nodig om een ​​arts te raadplegen??

Een arts moet worden geraadpleegd als de baby niet stopt met hikken. De hik is constant en veroorzaakt ongemak voor de baby of als ze veel spuug produceren. In deze scenario’s wordt geadviseerd om zo vroeg mogelijk een arts te raadplegen. Zodat ze een andere mogelijke reden voor de hik kunnen diagnosticeren en zo een meer geschikte oplossing kunnen bieden.

Hoe de hik onmiddellijk te stoppen??

Als je in het openbaar bent, een evenement bijwoont en je baby begint te boeren. Je hebt geen idee hoe je je baby onmiddellijk kunt helpen met zijn irritatie. Dan heb je alleen nog een fopspeen en boerentrucs nodig.

Een fopspeen helpt bij het kalmeren van de baby. Door erop te kauwen en te knabbelen, wordt ook de aandacht van de baby afgeleid van zijn plotselinge ongemak. De fopspeen helpt bij het loslaten van de stress die het lichaam van de baby kan voelen en zal het onmiddellijk helpen verlichten.

De baby laten boeren is nog een andere manier om de hik van de baby onmiddellijk te stoppen. Het zal elke vorm van druk verlichten die het lichaam van een baby kan voelen als gevolg van te veel eten of snel eten. Boeren zal ook overtollig voedsel vrijgeven dat mogelijk ongemak en irritatie heeft veroorzaakt.

De hik krijgen is een normaal verschijnsel dat op verschillende manieren kan worden behandeld. De hik kan dodelijk zijn als ze extreem constant en abrupt zijn. Omdat er kans is op verstikking tijdens het eten. Met behulp van deze eenvoudige oplossingen kunnen we voor baby’s zorgen en beter leren. Waarom krijgen baby’s de hik?.

Veel Gestelde Vragen:

1. Kun je een baby voeden met de hik??

De hik stopt in de meeste gevallen na een paar minuten, en u kunt wachten tot hetzelfde en dan beginnen met het voeden van uw baby. Als je niemand hebt om je te helpen of te helpen en de hik is erg abrupt en constant, dan is het beter om een ​​arts te raadplegen.

2. Wat moet ik doen als de baby vaak de hik krijgt??

Raak niet in paniek, als de hik zeer frequent is en de baby beïnvloedt, raadpleeg dan een arts, als de hik niet vaak voorkomt, raak niet in paniek en wacht enige tijd om het te laten verdwijnen.

3. Baby krijgt de hik na het voeden, wat te doen??

Praat met de kinderarts over hetzelfde, er is een mogelijkheid dat de baby in een ongemakkelijke houding wordt gehouden of overvoed wordt. Als het kind andere tekenen en symptomen heeft waar u zich zorgen over maakt, zoals huiduitslag, hoesten of enige vorm van irritatie, moet u onmiddellijk een arts raadplegen.