Подобно на търсенето на добър почистващ препарат, може да бъде трудно да намерите перфектния овлажнител за кожата си. И така, как да разберете кой овлажнител е най -подходящ за вас? Този раздел ще говори за основите на добър овлажнител плюс ще предложи някои полезни съвети, които трябва да имате предвид, когато избирате такъв.

как да нанесете подходящ овлажнител

Купете овлажнител-изглежда достатъчно прост, след като го поставите в списъка си със задачи. Чрез овлажняване на кожата вие потвърждавате, че й давате достатъчно хидратация плюс подхранване. Суха, мазна, иначе чувствителна, независимо от вида на кожата ви, овлажняването е необходимост!

Най -добрите начини да изберете правилния овлажнител за вашия тип кожа:

Изборът на подходящ овлажнител за вашата кожа зависи от типа кожа. Тук даваме различни типове кожа и подбираме съвети.

1. Суха кожа:

Ако използвате овлажнител плюс все още се чувствате така, това означава, че вашият овлажнител не е умен да предложи достатъчно влага на кожата. Бръчките, фините линии и допълнителните признаци се появяват по -бързо, ако кожата няма достатъчно влага. За да поддържате кожата си добре хидратирана през цялото време, важно е да използвате овлажнител, който може да действа върху суха, иначе изключително суха кожа, на базата на вашата кожа.

 • За хора с изключително суха кожа е идеално да се насочат към по -тежки плюс кремообразни овлажнители.
 • Уверете се, че глицеринът е доволен и отидете на масло, в противен случай овлажнител на кремова основа. Това ще направи честността да хидратирате кожата си от нейната съставка.
 • Потвърдете да нанасяте отново овлажнителя си веднъж на всеки 4-5 часа. Това ще помогне за балансиране на влагата, която се губи в сухата кожа, особено през зимата.

2. Мазна кожа:

Хората с мазна кожа използват силни продукти плюс почистващи препарати за грижа за акне плюс други пробиви по кожата. Те абсолютно се нуждаят от овлажняване на кожата си. Овлажнител, предназначен за мазна кожа, в детайли ще помогне за намаляване на производството на масло в епидермиса. Той също така ще хидратира кожата.

 • Изберете лек овлажнител на водна основа.
 • Нанесете хидратиращия крем върху почистеното си лице плюс масаж в очакване да се погълне.
 • Овлажнителят също трябва да бъде необходима част от вашия обичай за грижа за кожата през нощта.
 • Появете се на етикета, който гласи, че е предназначен за мазна кожа.
 • Докладът трябва да съдържа думи като некомедогенен. Това означава, че продуктът няма да причини пробиви.
 • За предпочитане трябва да има и думи като безмаслена плюс на водна основа.

3. Слънцезащита:

Независимо от вашия тип кожа, само по отношение на всеки дерматолог препоръчваме да получите овлажнител със слънцезащитен крем с поне SPF 30. Ако го приемате за лицето си, изберете този, който е масло, без аромат.

4. Сърбеж по кожата:

В случай, че хипоалергенен овлажняващ крем не облекчава сърбежа, опитайте 1% хидрокортизонов стероиден крем за кожа за една седмица, но не повече. Говорете с Вашия лекар, ако това не реши сърбежа. Може да имате допълнителен тежък кожен проблем.

5. Чувствителна кожа:

Хората с чувствителна кожа трябва да стоят настрана от овлажнители, парфюмирани, оцветени и по друг начин изкуствени. Това може да доведе до груби пробиви и да доведе до други странични вещи. Чувствителната кожа може да отговори на консервантите плюс други химикали в овлажнителя.

 • Изберете мек билков овлажнител.
 • Изберете овлажнител с достатъчно SPF. Това ще спре кожата ви от вредните UV лъчи.
 • При условие, че вашият овлажнител не се движи към SPF, трябва да намажете слънцезащитния си лосион поотделно.
 • Имайте предвид, че можете да конвертирате етикетите на цялата култура, която купувате. Повечето овлажнители ще идентифицират типа кожа, за която са завършени.

5. Екзема:

Използвайте дебел овлажняващ мехлем за получаване на вазелин, в противен случай просто използвайте вазелин, за да подпомогнете успокояването на пукнатини и да поддържате кожата гъвкава.

6. Комбинирана кожа:

Комбинираната кожа е кожа, която има както мастни, така и сухи петна. Хората в комбинация обикновено могат да изпитат омазняване в своите t-зони плюс носа и брадичката. Зоната около устата плюс някои други области може да изпитат сухота. Необходими са допълнителни грижи за грижата за комбинираната кожа, за да се регулира текстурата на кожата.

 • Вземете овлажнител без масло за Т-зоната плюс мек подхранващ за бузите.
 • Избършете част от продукта плюс тихо масажирайте изчакване попито.
 • Избягвайте смесването и комбинирайте овлажнителите. Позволете им да работят дискретно за разделени зони.