Кожата ви ще диша красота само ако се грижите добре за нея и я лекувате с естествени домашно приготвени средства. В кухненските ви рафтове има няколко съставки, които могат да ви дадат безупречна кожа по естествен начин. От тях шафранът е най -ефективната тайна за красота, за да получите сияен блясък на кожата си. Шафранът се извлича от екзотично цвете, наречено „шафранов минзухар“, което се среща главно в Европа и Азия. Въпреки че шафранът е малко скъп, той носи изключителни ползи за красотата на кожата и лицето ви. Освен че придава розов блясък, използването на шафран също изсветлява значително тена на кожата ви.

Домашни опаковки за лице от шафран за сияйна кожа

Считан за златна подправка, шафранът е бил използван от векове в различни домашни опаковки за лице. Тези маски за лице са напълно естествени и най -добрият начин да се грижите за кожата си. Намерете по -долу някои отлични опаковки за лице от шафран, заедно с други редовни съставки.

Ползи и прилагане на шафран върху лицето:

Ето 5 най -добри домашни опаковки за лице от шафран за сияйна кожа.

1. Пакет за лице от шафран:

Това е много прост пакет за лице от шафран, който се приготвя лесно. Освен че придава сияен блясък, този пакет е ефективен и при лечение на черни точки и акне. Използваните съставки са

 • 4-5 нишки шафран.
 • ½ чаша сурово мляко.

Накиснете нишките шафран в млякото за 2-3 часа. Нанесете това директно върху лицето и оставете да действа 15 минути. След изсушаване на опаковката изплакнете със студена вода. Тази опаковка за лице от шафран може да се използва два пъти дневно.

2. Пакет за лице на прах от шафран и сандалово дърво:

Комбинацията от шафран и сандалово дърво на прах е чудесно средство за лечение на слънчев загар, пъпки и акне. Тази опаковка за лице е особено ефективна за чувствителна и мазна кожа. Съставките, използвани в тази опаковка, включват

 • 2-3 нишки шафран.
 • 1 чаена лъжичка сандалово дърво на прах.
 • 2 супени лъжици сурово мляко.

Смесете и трите съставки в купа, за да образувате гъста паста. Нанесете тази опаковка върху лицето си и масажирайте нежно с кръгови движения. Оставете да изсъхне и изплакнете по -късно със студена вода. Този пакет трябва да се прилага веднъж седмично, за да получите максимални ползи за красотата. Това е един от най -добрите пакети за лице с шафран.

3. Пакет за лице от шафран и мед:

Медът е чудесно средство за кожата и когато се използва с шафран, може да ви даде многобройни ползи за красотата. Използването на този пакет за лице ще ви помогне да лекувате тъмни петна, бръчки и акне, като по този начин ще ви даде по -чиста и стегната кожа. Основните използвани съставки са

 • 4-5 нишки шафран.
 • 2-3 супени лъжици мед.

Смесете правилно меда и шафрана заедно. Нанесете тази опаковка върху лицето и я оставете да действа 15-20 минути. Измийте със студена вода.

4. Пакет за лице с листа от шафран и босилек:

Този пакет за лице с листа от шафран и босилек е ефективно средство за лечение на пъпки и акне. За да приготвите тази употреба

 • 10-12 нишки шафран.
 • 5-6 листа босилек.

Смесете листата босилек и шафрана заедно, за да образувате фина паста. Нанесете тази опаковка върху лицето си и я оставете за 10-15 минути. Изплакнете със студена вода.

5. Комплект за лице от шафран и папая:

Папаята е естествен антиоксидант, който може да направи чудеса за кожата. Пакетът за лице от шафранова папая е лесният начин да получите светеща кожа по естествен начин. За да използвате този пакет

 • 3-4 нишки шафран.
 • 1-2 филийки папая.
 • 1 чаена лъжичка мед.
 • малко мляко.

Пасирайте парчетата папая в купа и към нея добавете шафран, мляко и мед. Смесете добре всички тези съставки. Нанесете това лице върху лицето и го оставете за около 15 минути. Измийте със студена вода. Това е един от най -добрите зелени домашни опаковки за лице от шафран.

Освен че овкусява вашите готвени ястия, шафранът е универсална съставка, която предлага много ползи за здравето и красотата. Споменатите тук опаковки за лице от шафран са отлични за вашата кожа и могат да ви дадат по -млада блестяща кожа при редовна употреба. Започнете да парадирате с красива кожа сега!

опаковки за лице от шафран