Пакети за лице с портокалова кора

Портокалът като плод е много хранителен, но корите му не изостават. Портокаловите кори са чудесен източник на храна за кожата. Нахранете кожата си с тези домашни опаковки за лице от портокалова кора.

Пакети за лице с портокалова кора:

Ето нашите 9 най -добри домашни опаковки за лице от кора от портокал, както следва.

1. Маска за лице от сандалово дърво и портокалова кора:

Маска за лице от сандалово дърво и портокалова кора

За да направите пакет от портокалови кори и сандалово дърво, първо ще ви е необходима портокалова кора на прах. Можете да си купите готовите от пазара или да изсушите корите на портокал на слънце за 3-4 дни или докато изсъхне напълно. След това ги поставете в блендер и разбъркайте, докато стане фино смлян на прах. За да направите опаковката за лице, вземете купа и смесете заедно супена лъжица прах от сандалово дърво с друга супена лъжица прах от портокалова кора и 4 супени лъжици розова вода. Смесете ги заедно в паста и нанесете върху лицето и шията равномерно. Оставете го да изсъхне и след това го измийте.

2. Пакет от портокалови кори и мед:

Комплект за лице с портокалова кора и мед

Това е друга лесна домашна рецепта за пакет за лице, която можете да направите с кухненски съставки. В купа добавете супена лъжица портокалова кора на прах. Естествено изсушените след това на прах у дома са по -добри от наличните на пазара. Добавете 1 ½ супена лъжица органичен мед, колкото по -тъмен е цветът, толкова по -добре. След това добавете няколко капки пресен лимон с щипка куркума на прах. Ако имате суха кожа, пропуснете лимона. Нанесете опаковката върху лицето си и я оставете да действа 15-20 минути, преди да я измиете. Това е добрата маска за лице с кора от портокал за суха кожа.

3. Маска за лице със зелена леща и портокалова кора:

Маска за лице със зелена леща и портокалова кора

Този скраб прави чудеса върху кожата и я ексфолира естествено. Трябва да смелите малко зелена леща в миксер, докато стане на фин прах. В купа вземете супена лъжица прах от зелена леща заедно със супена лъжица прах от портокалова кора. Добавете супена лъжица бадемово масло и разбъркайте добре. Използвайте пръстите си, за да масажирате сместа върху лицето си за около минута, преди да я измиете. Това е един от най -добрите домашни пакети за лице от портокалови кори.

4. Комплект за лице с портокалова кора и кисело мляко:

Комплект за лице с портокалова кора и кисело мляко

Този пакет за лице е чудесен за премахване на тен и предотвратяване на акне. Уверете се, че киселото мляко или извара, които използвате, са охладени. В купа смесете супена лъжица портокалова кора на прах и охладено кисело мляко, за да направите паста. За тези, които имат мазна кожа, се препоръчва да се добавят няколко капки лимонов сок в сместа. Нанесете пастата върху лицето и шията и я оставете да действа 15-20 минути. След това го измийте със студена вода. Това е перфектната маска за лице с портокалова кора за мазна кожа.

5. Комплект за лице с портокалова кора и роза:

Комплект за лице от портокалова кора и роза

Тази рецепта за домашно приготвена опаковка за лице е добро почистващо средство. В купа смесете заедно две супени лъжици мляко, супена лъжица портокалова кора на прах и една супена лъжица розова вода. Направете го паста и нанесете върху лицето и шията. Масажирайте кожата за около минута и след това я изплакнете със студена вода.

6. Маска за лице от брашно и портокалова кора:

Маска за лице от брашно и портокалова кора

Тази домашна маска за лице е подобна на кората от портокалова кора и роза, но включва брашно. Смесете една супена лъжица портокалова кора на прах, супена лъжица брашно и две супени лъжици розова вода, докато стане паста. Нанесете го върху лицето и шията и го оставете за 20 минути. Ще получите свежа и сияйна кожа.

7. Комплект за лице с портокалова кора и зелена глина:

Комплект за лице с портокалова кора и зелена глина

За да направите този пакет за лице, ще ви е необходим и сок от портокал. В купа добавете супена лъжица портокалова кора на прах, супена лъжица прах от зелена глина, чаена лъжичка мляко на прах и достатъчно пресен портокалов сок, за да образувате паста. Нанесете пастата върху кожата си и я оставете да почине 20 минути. Измийте с хладка вода.

8. Комплект за лице на прах от портокалова кора и орех:

Комплект за лице на прах от портокалова кора и орех

Този пакет за лице е чудесен ексфолиант за кожа. В купа добавете супена лъжица портокалова кора на прах, супена лъжица орехов прах, супена лъжица прах от сандалово дърво, няколко капки лимонов сок и две супени лъжици розова вода, за да направите паста. Нанесете пастата върху кожата си и я оставете за 5 минути. Измийте го с хладка вода.

9. Маска за лице от овесени ядки и портокалови кори:

Маска за лице от овесени ядки и портокалови кори

Този пакет за лице е чудесен за предотвратяване на акне. Смесете заедно две супени лъжици портокалова кора на прах, супена лъжица овесени ядки, една чаена лъжичка сода за хляб и необходимото количество вода, за да образувате паста. С масата масажирайте сместа върху лицето си с кръгови движения и я оставете да действа 20 минути, преди да я измиете.