Jalandhar was de naam van een demonenkoning die wordt genoemd in het grote Indiase epos Mahabharata. De stad is vernoemd naar deze demon. Ook deze stad ligt tussen de twee rivieren Satluj en Beas. Dit zou de reden kunnen zijn voor de naam, die ook letterlijk een stuk land tussen wateren betekent! De oudste stad van Punjab, deze stad heeft een van de hoogste bevolkingsgroepen in India! Het is op zijn zachtst gezegd een interessante plek. De typische onstuimigheid van Punjabi laat deze stad voor zich spreken. Temidden van de kleurrijke drukte van de grote bevolking van de stad zijn een paar parken in Jalandhar.

Prachtige parken in Jalandhar met afbeeldingen:

Laten we eens kijken naar de beste parken in Jalandhar.

Nikku-park:

parken in Jalandhar

De toegangsprijs voor deze prachtige plek is slechts een schamele twee roepies. Dit maakt dit park het goedkoopste mini-pretpark van de stad! Het begon als een prachtig natuurpark, maar na verloop van tijd werden er verschillende recreatieve en spannende attracties op het terrein toegevoegd, waardoor het aantrekkelijker werd voor de kinderen. Het is een uitstekende plek om op zondag te picknicken. De attracties houden de kinderen bezig, terwijl u een grasveld kunt vinden en gewoon kunt ontspannen terwijl u tussen bomen en bloemenstruiken zit. Zondagen zijn echter de spitsdagen, dus verwacht niet dat je met veel eenzaamheid van deze sereniteit zult genieten.

Jalandhar Wonderland:

parken-in-jalandhar-wonderland-jalandhar

Dit is het beste waterpark van de stad! Het strekt zich uit over een geweldig gebied van 11 hectare en beschikt over een spectaculair golfslagbad en een aquadansvloer. Het hele gebied is bezaaid met spannende attracties die naar meer zullen verlangen! Dit themapark blijkt leuk te zijn voor mensen van alle leeftijden! Het heeft kleine veilige attracties voor kinderen en zenuwslopende voor de meer gedurfde en ouderen. Het golfslagbad is een favoriet van iedereen. Het is de beste plek om met het hele gezin een duik te nemen! Botsauto’s, discotheek en de Rambo-trein zijn enkele van de andere leuke attracties.

Burltonpark:

parken-in-jalandhar-burlton-park

Het Burlton Park in Jalandhar is meer een sportgebied. Onlangs is besloten dat dit gebied wordt omgevormd tot het officiële sportcentrum van de stad. Het omvat nationale sporten zoals cricket, hockey en internationale sporten zoals zwemmen, squash enzovoort. Het park beslaat een uitgestrekt gebied van 51,5 hectare. De tuinen worden nu verwijderd om plaats te maken voor een cricketveld, een hockeyveld en een zwembad. Winkels die sportartikelen verkopen, komen langs de randen.

Thunder Zone-pret- en waterpark:

parken-in-jalandhar-thunder-zone-park

Dit is de meest opwindende en avontuurlijke plek voor een uitje in heel Jalandhar! Het gebied biedt verschillende leuke attracties zoals de monotrein, muziekbob, opvallende auto’s, schommelstoelen, babytrein, de rups en de octopus. Het biedt ook waterattracties zoals splash, de bootclub enzovoort. de Sun ‘n’ Moon is een andere beroemde rit van dit park. Het is een uitstekende plek om met je gezin een weekendje weg te gaan of om de verjaardag van je kind te vieren. De ritten maken de kinderen duizelig en erg dankbaar! Er gaat niets boven een beetje adrenalinestoot om een ​​kind gelukkig te maken. Verspreid over een uitgestrekt gebied, omvat dit pretpark een typisch golfslagbad en een klein waterpark op zich.

Apna-park:

parken-in-jalandhar-apna-park

Apna Park is een klein, eenvoudig openbaar park in de wijk J.P. Nagar in Jalandhar. Het groen is een lust voor het oog en draagt ​​bij aan de esthetische charme. Het is een klein openbaar park en wordt bezocht door joggers, ochtendwandelaars, fietsers enzovoort. de bloemen en planten die het gebied bedekken, voegen een beetje groen toe aan deze drukke stad.